GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Ovidiu Ioanițoaia a fost premiat de „Ziua Ziaristului Român”: „Un compliment adresat întregii prese sportive”

Articol de GSP - Publicat luni, 28 iunie 2021 13:26 / Actualizat luni, 28 iunie 2021 13:59

Astăzi, la Studioul „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Țăranului Român, a avut loc celebrarea Zilei Ziaristului Român, eveniment organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Evenimentul se află la cea de-a șaptea ediție.

La acest eveniment a fost premiat și directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, acesta primind „Distincția «Credință și Loialitate» pentru abnegația, dăruirea, talentul și priceperea puse în slujba jurnalismului”.

Ioanițoaia a transmis și un mesaj, după primirea diplomei din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. 

Interpretez acest premiu nu ca pe o răsplată personală, ci ca pe un compliment adresat întregii prese sportive, pe care mulți o consideră greșit, o cenușăreasă
Ovidiu Ioanițoaia, director Gazeta Sporturilor

În cadrul evenimentului s-au mai decernat premiile „Eminescu Ziaristul”, dar și alte distincții importante acordate unor personalități din spațiul public românesc, care s-au remarcat prin activitatea și performanțele culturale, științifice sau civice.

Ovidiu Ioanițoaia a fost premiat de „Ziua Ziaristului Român”: „Un compliment adresat întregii prese sportive”

Data aleasă pentru acest eveniment a fost și ea una specială. „Fiind emblematică pentru importanța pe care ar trebui să o aibă profesia de jurnalist în România, întrucât 28 iunie 1883 a fost ziua în care Mihai Eminescu a fost scos cu forța din viața publică și băgat în cămașa de forță. A fost ziua în care, practic, presa a fost arestată, Eminescu fiind, la momentul acela, cea mai puternică voce publică”, au precizat organizatorii evenimentului de astăzi.

CITEȘTE ȘI:

Anunțul zilei făcut de MTS: „Meciuri cu stadioane PLINE de la 1 iulie!” » Condiția care trebuie îndeplinită

FCSB. Gigi Becali sparge banca pentru rezerva rezervei! Salariu consistent + primă de instalare pentru noul transfer

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează