GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

"Pe urmele acestui bulgăre de foc"

Articol de - Publicat vineri, 23 noiembrie 2007 00:00

Aşa se numeşte cartea care s-a lansat astăzi la Librăria Cărtureşti. Volumul reuneşte cele mai frumoase texte scrise de regretatul cronicar Ioan Chirilă. Despre ce este vorba? Despre o primă selecţie din cele 29 de cărţi ale sale. Fragmentele alese încearcă să ofere o imagine articulată a ceea ce a însemnat pentru lumea românească cronicarul sportiv Ioan Chirilă, cu însuşirile, preferinţele, sensibilitatea şi înzestrările sale. "Ioan Chirilă a fost unul dintre cei mari cronicari sportivi. Nu pot să uit niciodată că Ioan Chirilă este singurul gazetar care a scris de mine înainte de a deveni unul dintre cei mai mari tenismeni", a spus Ilie Năstase.

 "Nasty" a fost completat de Tudor Chirilă, fiul cronicarului: "Sînt foarte emoţionat în aceste momente, a fost o luptă grea, dar este bine că am reuşit să scoatem această carte şi să continuăm organizarea Premiilor Ioan Chirilă. Nu am îndrăznit niciodată să-i calc pe urme tatălui meu. Am început recent să scriu, dar nu am scris niciodată proză", a adăugat Chirilă. În schimb, Iarina Demian a adăugat: "Mi-am dorit din tot sufletul să văd din nou o carte cu numele lui Ioan Chirilă în librării. Toate citatele pe care le-am ales le-am citit cu foarte mare atenţie. Această carte este dedicată celor care nu l-au cunoscut pe Ioan Chirilă, celor care vor să devină cronicari sportivi şi, nu în ultimul rînd, celor care l-au cunoscut, citit şi iubit pe Ioan Chirilă".

"Hala unui ziar este frumoasă dimineaţa, acceptabilă la prînz, revoltătoare după-amiază, iar seara ia forma unui cîmp minat", scrie Cătălin Tolontan, în prefaţa cărţii, în memoria celui mai mare cronicar sportiv din România, Ioan Chirilă, "Pe urmele acestui bulgăre de foc".

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează