GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  SURVIVOR 2024

EXCLUSIV / VIDEO „Domnul Dan”, prezentatorul Survivor 2024, și-a spus povestea vieții: „Mi-am vândut chitara ca să mă duc după fata pe care o iubeam la nebunie”

Articol de , - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 09:16 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 09:43

Daniel Pavel, prezentatorul showului Survivor România, de la Pro TV, a acordat un interviu extins la GSP Live, în care a vorbit despre viața sa tumultuoasă, cu multe povești și situații spectaculoase. 

  • Survivor All Stars este un reality-show care scoate în evidență calitățile sportive, atletice, ale participanților. Cei cu o bună pregătire fizică au șanse, la capătul mai multor probe de rezistență și îndemânare, să câștige marele premiu de 100.000 euro;
  • Concurenții întrecerii de pe Pro TV sunt împărțiți în două echipe - „Faimoșii” și „Războinicii”. Filmat în inima junglei dominicane, show-ul începe la TV pe 16 ianuarie. Daniel Pavel este prezentatorul celebru al show-ului, fiind alintat de participanți  „domnul Dan”. 

„În bagajul meu de la Survivor 2024 am o agendă din piele primită cadou pe care scrie «domnul Dan», apoi o icoană de mici dimensiuni pe care o pun în fiecare loc în care stau. Am un adevărat fetiș cu creioanele și ascuțitoarea”, spune prezentatorul.

„Obiecte pe care le iau de acasă și le transfer cu energia proprie acolo. În nisip, în ploaie, în inima junglei sau pe malul Mării Caraibilor acele creioane îmi arată o legătură între lumi. Eu la Survivor am venit de la Viena, dintr-o lume a rigorii germanice. Îmi notez punctele și știu ce puncte a făcut un anume concurent într-un anume sezon.

Cheia acestui format de reality-show desfășurat în natură este dată de faptul că unui trib de oameni cunoscuți îi opui niște oameni normali. Ambele categorii au nevoie de o documentare, iar eu am beneficiat mereu de documentare înainte de sezon. Acum îi cunosc foarte bine pe toți. 

Am primit documentare în primul rând de la colega cu care lucrez în cască, Alexandra Motoroiu, și mă bucur de o prietenie profesională puternică. Dar mereu am făcut tușa de final, dorind să văd ce personalitate au ei. Și acum o să fac asta, având în vedere ce au făcut ei între timp.

Au mai evoluat și au mai făcut, inclusiv în sfera sportivă, dar mai ales în sfera socială, câte ceva. Acel social va impacta evoluțiile lor. Survivor îți dă un boost de imagine și vreau să văd ce-au făcut. Mă las uimit de evoluțiile lor, dar nu e timp să tragi încă o dată. E totul live”, a explicat, pentru început, Daniel Pavel la GSP Live. 

Pregătirea fizică e importantă. Pe mine mă antrenează fratele meu, are o sală unde mă pregătesc. Nu neglijez pregătirea spirituală, rugăciune, meditație. E foarte, foarte important. Și cel mai ateu om e cu Doamne ajută! Eu sunt un om al credinței, iar rugăciunea face parte din pregătire 
- Dan Pavel, prezentator Survivor

Viața lui Daniel Pavel, ce și-a propus de la început: „Tata îmi spunea: «Nu mai taci odată!»”

„Traseul meu în viață mi-l imaginam, îl așteptam, îl doream. Eram tot în zona media, dar succesul de peste noapte a venit după vreo 20 de ani. De la studenția mea în care făceam în centrul media al marinei comericale diverse interviuri, reportaje. Era un hobby până să devin ofițer de marină comercială. Admit că nu mi-am închipuit incredibila ascensiune pe care ți-o dă un val de genul ăsta. Nu știi ce val crește sub tine. Eu am fost surferul care și-a dorit să facă multe”, explică Pavel.

„Am prins valul, am confirmat. Am fost redactor-șef la un post de radio din Viena și mereu m-am gândit la succes. Să ies către public, să îl încânt, mi-a plăcut show-ul. Tata are 87 de ani, el ne-a forțat să facem sport și-mi spunea „nu mai taci odată!”. Eu la 9-10 povesteam casetele video pentru că mulți nu aveau acces la ele. Am avut mereu bucuria de a povesti”, a continuat prezentatorul în vârstă de 46 de ani. 

„Mi-am dorit să devin comandant de navă pe un petrolier sau un portcontainer. Apoi, am vrut să dau jos Guvernul”

Când era mic, Daniel Pavel avea un vis... atipic.  Pe care l-a dezvăluit în emisiune:

„Mi-am dorit să devin comandant de navă pe un petrolier sau un portcontainer. Am ajuns să fac asta după 11 ani de școală, plus că am un masterat pe combaterea pirateriei pe mare. Cum te lupți cu pirații. Am ajuns ofițer, am plecat de patru ori pe mare, dar n-am mai avansat. Plecarea din București în anii '90 a însemnat o nebunie. Am plecat la 14 ani la Liceul de Marină. Nu aveam pe nimeni în Constanța și puteam să fac liniștit patru ani la București. A fost un «mâncărici» să merg acolo”.

Iar povestea lui a continuat: „Tata mi-a dat binecuvântarea, mama - Dumnezeu s-o ierte! - la fel, iar acolo a fost școala vieții. Era regim semimilitar, cămin, cu foarte mulți în cameră. Acolo se făcea și școală, distracțiile erau foarte puține. Am făcut arte marțiale, fotbal, dar mai ales carte. Nu aveai ce să faci altceva. Anii ăștia m-au dus spre Universitate și m-am băgat cu Liga Studenților, am fost lider local și regional. Am fost inclusiv invitat la Marius Tucă în noiembrie 1998, când eram cu studenții în stradă și voiam să dăm jos Guvernul”.

Am fost lider de studenți. Am fost la Marius Tucă Show cu alți colegi de-ai mei și discutam despre Guvern, era punctul 8 de la Timișoara (nr. legea lustrației). Eliminarea celor cu funcții până la nivelul trei, patru din fostul aparat comunist. O «demență»! Garantarea moralității întregii clase politice
Daniel Pavel, prezentator Survivor

„Cetățeanul ăsta de la emisiune a plecat la Guvern, dar n-a fost lăsat să intre că n-avea buletinul la el. Cum să mă întorc eu în Piața Victoriei, care gemea de studenți? Ce-ați făcut la negocieri... și eu n-aveam buletinul. Domnii de la protecție și pază au spus clar că nu pot să intru chiar dacă m-au văzut la televizor. A trebuit să mă duc acasă, să fiu muștruluit de taică-miu. Lucruri din spiritul epocii...”, a povestit Pavel.

„Voiam să combat pirateria pe mare”

Dar povestea lui Pavel nu e una simplă. E chiar specială. „Universitatea Maritimă din Constanța pregătea ingineri maritimi cinci ani și ofițeri de marină cu încă un examen. După ce ieșeai pe mare puteai să optezi pentru alte specializări. În anii 2002-2003 aveam o linie de studiu și m-a atras combaterea pirateriei pe mare. O problemă extrem de presantă atunci, dar mai ales acum. 

Pirații amenință rutele maritime, pun în pericol destul de mult ecosistemul global de afaceri și uman. Am făcut o paralelă cu terorismul global, că fuseseră atentatele din 2001 din Statele Unite. Le-am legat și-am avut o lucrare de diplomă mai mult pe sufletul meu, hrană pentru minte. E o linie pe care o urmăresc, sunt într-o comunitate globală de experți. Sunt expert în pirateria pe mare”, a spus acesta.

„Vezi cum coboară vaporul cât înălțimea unui bloc de 10 etaje”

 Tot la GSP Live, Daniel Pavel a povestit cum a trecut peste momentele dificile din vremea când naviga.

„Am prins furtuni mari, chiar dacă am navigat puțin le-am prins! Vezi cum se schimbă perspectiva ferestrei și coboară vaporul cât înălțimea unui bloc de zece etaje... E despre supraviețuire, despre adaptare. Trebuie să ții mereu obiectele, iar mersul tău e al marinarului, săltat și țopăit. Există și temere... Omul simte că nu e locul lui acolo”, a spus.

Am fost pe portcontainer cu o sută de mii de containere care trebuia duse dintr-un loc în altul. După o furtună vedeai containerele răsucite... Într-o clipită poți să nu mai exiști. Mie mi-a ajuns, dar nu neapărat de teamă. Am și căzut de pe un radar... Așa arătau luni și luni de zile
Daniel Pavel, prezentator Survivor

Apoi a ajuns în Austria, cu jobul. „Viena a însemnat o gură de oxigen, o reașezare a spiritului meu latin pe principiile germanice. De la punctualitate la rigoare, măsură, structură. Băiatul meu s-a mutat de la Liceul francez din București în Viena și are deja șapte ani acolo. Viena a însemnat enorm. Eram bine pregătit de drum după încercări în marketing, comunicare, vânzări. Cap compas era media, publicul, să ajung să vorbesc, să povestesc”, spune.

„Făceam o emisiune de ani buni la Radio France Internationale dedicată mediului de afaceri, la Antena 3 am fost doi ani cu emisiunea Clubul Camerelor de Comerț. Lucram la Camera de Comerț ca director de comunicare. Apoi am dat un casting pentru un post de radio comercial de la Viena, pentru un retailer român. Acolo am adus o echipă de jurnaliști de radio și presă scrisă pentru acest proiect de comunicare corporate. Am stat cinci ani și de acolo am plecat la Survivor”, a dezvăluit prezentatorul.

Din prima relație, Daniel Pavel are un băiat. Pe care-l descrie extrem de atent:

„Fiul meu nu seamănă cu mine la bani! El e foarte păstrător cu banii, atent. Pe linia mamei este aromân, iar el e foarte atent la cheltuieli. La Viena a intrat la fără taxă la Drept. Costurile sunt mari în ceea ce privește cărțile. N-a cerut niciun ban de la noi, sunt doar rezervele lui pe care și le-a gestionat foarte bine. 

Daniel Pavel la 18 ani este incontestabil diferit, risipitor, versus Antonio Constantin Pavel la 18 ani. Este o diferență... Raportarea la valoare este incredibilă. Nepoata mea cea mare, la 16 ani, se pregătește pentru Medicină, e extrem de setată pe obiectiv”. 

„Noi eram nebuni! Mi-am vândut chitara în 1994 ca să mă duc după fata pe care o iubeam la nebunie”

Despre nebuniile tinereții, gazda show-ului de la Pro TV explică: „Noi eram nebuni! Eu mi-am vândut chitara în 1994 ca să mă duc după fata pe care o iubeam la nebunie în perioada aia. A meritat... Nu mi-a părut rău deloc. Eu cântam, iar părinții mei au insistat pe partea mea artistică.  Copiii noștri din ziua de azi sunt mult mai puțin boemi, însă nu văd asta ca o problemă. În schimb, îmi aduc aminte cum mi-am vândut chitara ca să merg în Vama Veche”.

„Pot să zic că am fost printre fondatori, ca om care mergea în Vamă”, spune Daniel. Care dezvoltă subiectul și continuă: „Am cochetat mulți ani cu ideea de a avea o investiție. Vama nu mai e cum era... Cred și-acum, la zece ani distanță, că avem o generație altfel, dar Vama e un spirit. Un foc de tabără, dansuri, niște chitări. Chiar și clubbing-ul ăsta... Noi umblam în niște chestii săptămâni întregi, acum sunt tot felul de haine de designeri”

Am o barcă pescărească și modelul meu nu se mai face din 1976, anul în care m-am născut eu. Și cumva asta e povestea. În Scandinavia mulți proprietari le-au păstrat bine și ar rezista pe mările sudului. Nu depășește o Dacie Logan bună. Poate o pasiune a mea e din istorie. Îmi plac armele vechi, am săbii, și pe astea am dat mulți bani
Daniel Pavel, prezentator Survivor

De unde o sabie? „Elemente de poveste. Am o sabie replică a unui celebru pirat turc, Khair ad-Din Barbarossa. Amiral al mărilor. Imperiul Otoman nu a avut un mare aport la navigația globală, dar a investit în acest personaj pe vremea Sultanului Suleiman. Sabia are o poveste. În rest n-am pasiuni care să mă consume, slavă Domnului!”.

Cum a ajuns Daniel Pavel la Survivor 2024? 

  • Eram la Viena, în plină pandemie. Decembrie 2020. Cererea s-a întâlnit cu oferta, în cel mai înalt mod, spiritual. Am sunat acasă, nu ne puteam deplasa. 
  • Contractul meu de muncă expira la 31 decembrie 2020 și voiam altceva. Eram într-un moment în care simțeam că trebuie să fac altceva. 
  • Nu putea fi un moment mai prost, cu o planetă blocată, Austria strângea foarte bine menghina. România fusese mai puțin severă pe subiectul Covid.

A dat un casting pe telefon, filmat de iubita lui de atunci. „Povestea era vagă, în orb, nu știam ce urmează cu emisiunea. Am avut noroc! Cum spun minerii noștri, <noroc bun>. A contat răspunsul la întrebarea <cât de repede poți să pleci?>. Eram vaccinat și major. 

M-am urcat în avionul de Republica Dominicană pentru doar câteva luni, care la final s-au dovedit a fi șapte. Am revenit în țară, iar pe Otopeni n-am putut câteva ore să ieșim din pricina oamenilor. Era un fenomen social. A fost momentul în care am realizat totul”, dezvăluie.

Și cum a fost trecerea de la Kanal D la Pro TV? „Era asigurată doar dacă eu voi livra la fel și voi fi la nivel de maximă performanță. A fost o relație foarte bună încă de la început cu colegii de la Pro TV. Eu nu știu dacă au avut alte opțiuni.  În momentul în care am trecut cu arme și bagaje la ei am ajuns pe aceeași corabie”. 

„Gherle nu am dat în comentariul la Survivor, dar am făcut gafe”

„Colegii de la editare sunt atenți de fiecare dată. Am mai făcut gafe, dar date de viteza de debit la comentariu. Foarte puțin țin de context. Gherle n-am dat! Lucrurile acolo se întâmplă foarte, foarte repede”, spune gazda emisiunii.

„Pe finalul competiției mănânc din ce în ce mai puțin”

„Analizez post joc, fac un proces al etapei. Opinia mea este pe mai multe paliere. Publicul care are un rol în decizia la votul final pentru alegerea campionului se atașează fie de persoane care vin cu kilograme în plus, fie dintr-un mediu social care luptă. Survivor nu este despre sport”, dezvăluie acesta.

Iar despre sportivii care nu reușesc să se impună în show spune: „Sportivii au toate datele esențiale să intre în cursă și să pună probleme, dar până acum n-au făcut asta pentru că publicul vede doar partea de supraviețuire. Dinamica dintre ei, strategiile, alianțele. Un sportiv de mare performanță e într-un trib unde poate pierde punctele. Marea performanță sportivă nu înseamnă mare performanță Survivor. Alții n-ar fi avut nicio șansă”.

Despre probleme cu mâncarea din Dominicană, Daniel Pavel are o părere clară:

„Am devenit mai pragmatic și la îndemnul colegilor. Inclusiv al medicului: „termină, bă, și bagă-ți mințile-n cap, mănâncă”. Mă bag în ședință și-mi spun „gata e un proiect, un job, trebuie să mă hrănesc”. Pe finalul competiției mănânc din ce în ce mai puțin. Câteodată le spun oamenilor care pierd că mâine mai vine un joc. Dar un joc e o nouă șansă. Fiecare zi e o nouă șansă”, spune.

Survivor All Stars: concurenții de la „Faimoșii” și de la „Războinicii”

Echipa „Faimoșilor”:

  • Zanni - cântăreț, 25 de ani, câștigătorul ediției 2021;
  • Cătălin Moroșanu - fost luptător, 39 de ani, evacuat medical în 2021;
  • TJ Miles - influencer, 35 de ani, locul 9 în 2022;
  • Jorge - prezentator, 41 de ani, evacuat medical în 2023;
  • Jador - cântăreț, 28 de ani, evacuat medical în 2021;
  • Elena Ionescu - cântăreață, 35 de ani, câștigătoarea ediției 2020;
  • Ana Porgras - fostă gimnastă, 29 de ani, locul 24 în 2021;
  • Ștefania Stănilă - fostă gimnastă, 25 de ani, locul 6 în 2023;
  • Roxana Nemeș - cântăreață, 34 de ani, locul 26 în 2021;
  • Andreea Tonciu - influencer, 37 de ani, locul 27 în 2022.
„Domnul Dan”, prezentatorul Survivor 2024, și-a spus povestea vieții: „Mi-am vândut chitara ca să mă duc după fata pe care o iubeam la nebunie”
Ștefania Ștefan

Echipa „Războinicilor”:

  • Alex Delea - barman, 27 de ani, câștigătorul ediției 2022;
  • Iancu Sterp - vlogger, 25 de ani, locul 3 din 2020;
  • Robert Moscalu - barman, 33 de ani, locul 8 în 2023;
  • Andrei Ciobanu - profesor de canto, 32 de ani, locul 9 în 2020;
  • Relu Pănescu - antreprenor, 51 de ani, locul 13 în 2022;
  • Lilia Crudu (Lola) - antrenoare de fitness, 35 de ani, locul 4 din 2020;
  • Maria Lungu - fashion designer, 28 de ani, locul 26 în 2023;
  • Alexandra Duli - model, 25 de ani, locul 12 în 2022;
  • Maria Chițu - model, 22 de ani, locul 4 în 2021;
  • Ștefania Ștefan - content creator, 26 de ani, locul 8 în 2022.

Survivor All Stars, CONFIRMAT oficial! Cine sunt cei 10 Faimoși și 10 Războinici + când începe și câți bani sunt puși la bătaie

VIDEO „Căutam câștigătorul absolut” » Survivor All Stars, cel mai așteptat show al iernii e gata de debut! Culise din Republica Dominicană

Daniel Pavel, prezentatorul Survivor All Stars, dezvăluiri din culise: „Da, certurile sunt reale”. Ce s-a întâmplat când a intrat pe traseul competiției

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
lefter_popescu
lefter_popescu  •  16 Ianuarie 2024, 14:31

Interesant parcursul vieții sale. Cred, însă că încurcă puțin borcanele privind punctul 8 de la Timișoara, când spune ca în fruntea studentimii, în 98 a vrut sa dea jos guvernul CDR-ist. Adică, exact pe cei care susțineau in Piața Universitatii, proclamația timișoreană, cu pct 8 și o televiziune libera - un post în care sa fie prezentat și varianta opusa tvr1 , a lui Ion Iliescu, în care se susținea ca acolo sunt golani și nu niște anti comunisti. Sa te duci la "Antene " la nea Tuca , ca să spui că dorești căderea guvernului și implementarea pct 8 , pare o mare minciunica. Dacă era vorba de guvernul Năstase îl credeam , dar niciodată la "Antene". Totuși, partea cu vânzarea ghitarii pt a fi lângă iubita este frumoasa dar ...unde dispăruse greierele din el ? Și înainte și după evenimentele din 89 , cu o chitara și trei cântece cucereai, nu una ci doua-trei fete. Fără ghitara, este cu mult mai greu dacă nu ai bani.

trifanflorin1978
trifanflorin1978  •  16 Ianuarie 2024, 10:59

Domnul Dan.. 15 milione de oameni și-au amanetat copii.. pe 30 de ani .. alți slugi prin tari străine.. și asta se plânge de o chitara ?? Întreb pentru un prieten ??

Vezi toate comentariile (2)
Comentează