MEDIA  ·  CARTEA MARIEI OLARU

Prima reacție a lui Octavian Bellu, acuzat de Maria Olaru că le-ar fi bătut pe gimnaste: "Poate scrie la finalul cărții: pamflet! Nimeni nu spune de consumul nervos al unui antrenor"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iunie 2016 11:29

Întrebat de republica.ro de acuzațiile Mariei Olaru privind bătăile de la lotul național, fostul antrenor Octavian Bellu a evitat să dea un răspuns clar.

A bătut gimnaste?

  1. "Eu am mai auzit de practicile astea și de pe vremea lui Bela, am citit și cartea Nadiei, văd că Nadia n-a revelat astfel de situații, probabil că au fost, nu știu. Până nu citesc cartea nu pot să vă spun nimic”;

  2. "Nu fac niciun comentariu, că m-am mai lansat în comentarii la alte cărți înainte care au făcut astfel de revelații, după care discutând cu persoana respectivă n-a spus, n-a făcut, n-a scris, a fost interpretat. Așa poate să mă întrebe dacă mi-am bătut fata sau i-am dat o palmă la fund când avea șase ani. Mie mi se pare puțin bizar, că acum când gimnastica trece prin momentele prin care trece apare o astfel de carte. De ce n-a apărut acum 10 ani?";

  3. "Vedeți, n-a apărut nicio carte scrisă de un antrenor, ca să se vadă cât suferă un antrenor, plecat de acasă zeci de ani de zile și făcând o activitate care îi cere mult consum nervos. Dacă ea acum regretă că a făcut gimnastică și a fost campioană mondială și olimpică, este altă situație. A apărut în toată lumea, de fapt este o modă. În toată lumea au apărut cărți cu astfel de povești. Eu vreau să văd cartea, a mai fost o carte în care după ce s-au spus nu știu câte bazaconii scria la sfârșit: Această carte este un pamflet".

Maria Olaru: "Jart… trosc, mi-a îndesat câteva palme de învăţătură. Şi are dl. Bellu o mână grea!"

Iată ce scrie fosta gimnastă Maria Olaru în cartea autobiografică "Prețul aurului. Sinceritate incomodă", care se va lansa pe 4 iunie la BOOKFEST.

"La sfârşitul şedinţei de pregătire, îl aud pe dl. Bellu: «Olaru, ia vino-ncoace!… Ce-i asta la tine? Tu crezi că pentru tine ar plânge vreuna?». Şi iar… jart… trosc, mi-a îndesat câteva palme de învăţătură. Şi are dl. Bellu o mână grea!… Dar dreptate a avut: niciuna dintre fete, deşi se petrecuse sub ochii lor, nu a reacţionat în vreun fel. Nu le privea pe ele".Un bărbat dintr-un sat din Vaslui a dispărut acum 4 luni de acasă. Ce a descoperit primarul satului când a verificat listele cu cetăţenii cu drept de vot. Soția este în stare de șoc
Libertatea
Comentarii (63)
itrobert  •  02 Iunie 2016, 01:16
Postat de Alexandru Platon pe 01 Iunie 2016, 22:04

Inainte de a incepe gimnastica de performanta tinerele ar trebui sa faca box. Si atunci cind sunt AFECTATE de reactiile antrenorilor sa fie trimise la box....sa se sature...Fara acele iventive si acele palme Maria Olaru ar fi fost la prasila la porumb.... Sportul de mare performanta nu se face fara durere, frustare, bataie, etc....sportul nu este balet pentru domnisoare.

Nu-i pacat sa te cheme "Platon" si sa scrii "iventive"? Intreb si eu... Paltoane, la trei ani, copilul ala crezi ca avea de ales; sport, nesport? Parintii dau copilul de mic sa faca sport, sa se dezvolte frumos... Afli ca parinte dupa 30 de ani ca ti-a maltratat odreasla si stai cu mainile in san? Ma repet acum si zic ca nu e INCA un fapt confirmat, dar daca ar fi, nu exista scuza, iar tu daca asa iti cresti copiii, meriti sa traiesti intre patru pereti. Nu vreau sa aduc aminte de protectia copilului din tarile nordice, unde pentru astfel de maltratare, mai mult ca sigur ca se face temnita grea si poate tocmai din acest motiv nu sunt gimnaste consacrate de p-acolo... In orice caz, aici unde traiesc eu, Nadia, Bella si cu Marta, nu s-a auzit de asa ceva si cu sistemul avocatesc draconic pe care il avem, daca s-ar fi intamplat vreodata, fii sigur ca familiile acelea ar fi facut mai multi bani in instanta decat in salile de sport. Concluzia este ca se poate si fara "ivective" si calcat in picioare!

Alexandru Platon  •  01 Iunie 2016, 22:04

Inainte de a incepe gimnastica de performanta tinerele ar trebui sa faca box. Si atunci cind sunt AFECTATE de reactiile antrenorilor sa fie trimise la box....sa se sature...Fara acele iventive si acele palme Maria Olaru ar fi fost la prasila la porumb.... Sportul de mare performanta nu se face fara durere, frustare, bataie, etc....sportul nu este balet pentru domnisoare.

itrobert  •  01 Iunie 2016, 21:26

Bellu, daca se va dovedi ca fata asta nu minte, asculta la mine: Sa fi fost eu tatal uneia din fete si sa aflu asa ceva, te duceam de mana in gradina ce-ti poarta numele. Inca nu e dovedit si nu vreau sa te jignesc; astept ceva confirmari si fii convins ca se va gasi careva care sa te faca sa te uiti peste umar...

Vezi toate comentariile (63 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
14:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
18:00 Fotbal, Liga 1
Voluntari - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:00 Fotbal, Liga 1
FC Argeș - Universitatea Craiova
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga
Hertha Berlin - Frankfurt
Digi 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Lille - Nantes
Digi 4
Program TV complet

Liga 1