GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

ProTV a acaparat România! Cum arată top 15 evenimente sportive transmise la televizor în 2019

Articol de , , - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 09:00

Românii au rămas fideli fotbalului, în special echipei naționale, chiar dacă rezultatele primei reprezentative lipsesc de mai bine de 3 ani, atunci când am reușit ultima calificare la un turneu final important: Europeanul din Franța.

ProTV a pus stăpânire, în 2019, pe tot ce înseamnă transmisiuni sportive!

Chiar dacă, în acest moment, în România există nu mai puțin de patru televiziuni exclusiv sportive, Digi, Telekom, Look și Eurosport, nicio competiție sportivă difuzată de acestea nu a intrat în topul evenimentelor de anul trecut.
Oprindu-ne pe un top 15 evenimente sportive transmise la televizor în 2019, postul din bd. Pache Protopopescu deține supremația! 13 din cele 15 poziții aparțin celor de la ProTV, lider fiind meciul disputat pe Arena Națională în octombrie, România-Norvegia.

La nivel național, 2,8 milioane de telespectatori au urmărit partida din fața televizorului, iar în minutul de aur, la ora 21:59, confruntarea a avut 3,2 milioane de telespectatori!

Singurul post care intră în horă alături de ProTV e TVR 1. Postul public de televiziune a transmis în vara anului trecut Campionatul European de tineret din Italia. Calificarea echipei naționale mici a produs emulație, iar meciurile cu Franța și Germania ocupă poziții fruntașe, chiar în top 5!

Duelul contra naționalei "Cocoșului galic" a fost urmărit de 2.577.000 de persoane, dar surprinzător, meciul-thriller cu Anglia, audiență 1.667.000 telespectatori, nu intră în top 15 transmisiuni sportive.

97,1%dintre românii pasionați de sport au ales fotbalul ca sportul preferat, într-un sondaj reprezentativ la nivel național comandat de Gazeta Sporturilor și realizat de GfK la finalul anului trecut

27%dintre români ar alege ProTV ca unicul canal disponibil pe o insulă pustie, într-un studiu realizat de SES pe piața video din România

"Românii se uită în continuare peste 3 ore la tv în timpul săptămânii şi peste 3,7 ore în timpul weekendului. Aproximativ un român din trei este abonat la servicii de televiziune prin satelit, într-o ţară unde penetrarea televiziunii cu plată depăşeşte 97 la sută"
Mihai Ursoi, country manager SES Video România

ProTV a acaparat România! Cum arată top 15 evenimente sportive transmise la televizor în 2019

Trei posturi nu fac cât unul!

Meciurile de fotbal din campionatul intern sunt transmise de trei posturi de televiziune: Digi, Telekom și Look. Dacă am cumula audiențele tuturor, partida n-ar intra în top 15! De exemplu, confruntarea din Derby de România, dintre FCSB și Dinamo, a fost urmărită de 790 de mii de telespectatori la Digi, de 273 de mii la Look și de doar 133.000 la Telekom. În total, 1.196.000 de persoane, sub confruntarea Spania - România din preliminariile Euro 2020 transmisă de ProTV, locul 15 în 2019, 1.744.000 de telespectatori.

ProTV a acaparat România! Cum arată top 15 evenimente sportive transmise la televizor în 2019

Un singur meci de fotbal masculin în Top 30 audiențe în Franța, pe tot anul 2019! Fotbalul feminin domină categoric

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
eagleye
eagleye  •  10 Ianuarie 2020, 10:45

Exact la asta ma gandeam.

gigicoaste
gigicoaste  •  09 Ianuarie 2020, 18:31
Postat de Laurentiu Burlacu pe 09 Ianuarie 2020, 10:43

Totul ar fi OK dacă cei de la ProTV ar avea și comentatori pe măsură. Când îi auzi pe Mocanu și Mironică îți vine să arunci tv-ul pe fereastră.

Enervant ca MediaPro nu vede cat de slabi sunt cei doi! Evit sa ma uit la transmisuni sportive comentate de cei doi. Mironica incepe cu cu aceeasi logoree la fiecare meci: " O seara plina de speranta in sufletul romanilor, o searav magica bla bla bla" Dedu, sare de la exaltatie si comparatiile cu fotbalisti de clasa, la afirmatii de genul "daca ne miscam asa, nu mai facem nimic" sau "off, off, ce greseala, sportiv suntem dezastru". Toate astea in decurs de cateva minute. Impartialitatea de comentator este cu totul o necunoscuta penrru ei. Aceleasi ragnete la goluri, aceleasi aberatii debitate meci de meci. Dezgustător.

cornelconasu
cornelconasu  •  09 Ianuarie 2020, 14:48

Cel mai enervant la acest post care habar nu are ce înseamnă o transmisie sportivă în direct este faptul că are reclamă până....la fluierul de start , de multe ori meciul începuse deja !!! Apoi dai reclamă în ....timpul meciului ???!!! Am văzut mai nou asta și la Digi !!! Sunteți *** , nu puteți pune o bandă cu reclama lu pește de pariuri , trebuie să întrerupeți transmisia ??!! Ca să nu mai zic cu câte camere transmiteți și ce calitate , că nu exită camere pe linia porților, doar pe 16m, de multe ori au fost goluri anulate aiurea sau validate din poziție de offside de pe linia de 6 m la care nu s-a putut stabili adevărul doar am luat act de ...verdictul dat de comentatori care sunt subiectivi !! Ex - golul anulat lui Montini și golul validat al lui Moussa în partida Dinamo- Botoșani care de fapt trebuiau interpretate...invers ! Ne uităm în alte campionate la transmisii în care vezi furnica pe gheată, iar la noi ne lăudăm că avem 6-8 camere de calitate îndoielnică, când ăia transmit un meci normal cu 18 camere la cea mai înaltă calitate !!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează