GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TELEVIZIUNE APROAPE DE COLAPS

Se intră în incapacitate de plată la Telesport?

Articol de GSP - Publicat marti, 03 august 2010 00:00

Apele extrem de tulburi de la Telesport sînt foarte aproape să se limpezească. Din păcate, realitatea care va apărea cît de curînd nu pare deloc bună pentru că se merge către insolvența postului care în urmă cu trei ani transmitea meciuri de Liga 1.

 

În ultima perioadă, angajații de la Telesport și-au primit doar banii trecuți pe cartea de muncă și ar avea de primit drepturile de autor pe mai multe luni, unii chiar pe patru luni! Este motivul pentru care un avocat a făcut două întîmpinări către managementul postului, însă șansele ca oamenii să-și primească drepturile financiare par foarte mici. Fără să fie oficiale, semnalele primite de angajați sînt că se va intra in insolvență.

Apropiata apariție a postului Dolce Sport, a cărei lansare e obligatorie pînă la finalul acestei luni,  pentru transmisia pachetului doi al Ligii Campionilor, pare că va absorbi cea mai  mare parte a celor de la Telesport,  în jur de 70 la sută dintre angajați.

Șeful noii televiziuni va fi Vlad Enăchescu. Dacă situația financiară nu se va îmbunătății, Telesport nu va mai avea cum să emită pentru că nu va mai avea personal sau, cel puțin, vor fi date numai programe înregistrate în speranța unei soluții miraculoase.

Postul Dolce Sport apare ca răspuns al celor de la Romtelecom la succesul avut  de RCS-RDS prin atragerea de noi clienți datorită posturilor de sport care transmit Liga 1 și campionatele de fotbal ale Spaniei, Angliei și Italiei. Pe lîngă Liga Campionilor, Dolce va transmite și Cupa Angliei și Cupa Spaniei și va intra în cursa pentru achiziționarea drepturilor TV al Ligii 1, drepturi deținute pînă în vara lui 2011 de consorțiul RCS RDS-Antena1.

În urmă cu cîteva zile, pe reportervirtual.ro au apărut informații conform cărora la Dolce ar putea ajunge și dintre actualii angajați de la GSP TV, printre care Emil Grădinescu și Alexandru Săbău.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (8)
ady_raul
ady_raul  •  03 August 2010, 17:53

si noi cum tot sa schimbam retele de televiziune sau ce? la gara cu toti...nu ma mai uit la nici un meci de liga 1 .sa vedeti audieenta ce va fi:-j...0.0 si mas ruga sa amana asa si ptr digi si ptr mai nou dolce

bluespirit
bluespirit  •  03 August 2010, 15:57

Ce porcarie..eu de exemplu m Digi.. si ce fac din 2011? scot Digi si bag Dolce???sa ma..pe ei

doggheart
doggheart  •  03 August 2010, 15:38

Oricum era degeaba...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează