GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURI TV

TVR refuză Liga, Look se modernizează » O veste bună, o veste proastă din piaţa media pentru iubitorii de fotbal

Articol de - Publicat vineri, 19 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 18 decembrie 2014 20:46

Postul public a decis să nu mai achiziţioneze drepturile TV pentru următoarele trei sezoane de Champions League, în timp ce Look TV îşi modernizează studiourile pentru startul returului programat în februarie 2015


1. Începînd din sezonul următor, TVR 1 nu va mai difuza nici un meci din Liga Campionilor, partidele din cea mai importantă competiţie urmînd să fie văzute doar la DolceSport şi Digi. Consiliul de Administraţie al TVR a respins în ultima şedinţă achiziţionarea drepturilor TV pentru Champions League pentru sezoanele 2015-2018. Conform paginade media.ro, potrivit raportului financiar din 2012, contractul pentru drepturile de difuzare a meciurilor din Ligă, semnat în timpul mandatului lui Alexandru Sassu, avea o valoare de 40 de milioane de euro pentru 3 sezoane, 2012-2014! TVR beneficia de un singur meci pe etapă, pe care-l difuza în fiecare zi de marţi.

2. Postul care deţine drepturile din Liga 1 a anunţat ieri printr-un comunicat de presă că nu se pune problema să iasă din contractul cu LPF, lucru speculat intens în presa ultimelor zile. Mai mult, reprezentanţii postului susţin că, o dată cu startul returului, toate emisiunile postului vor fi găzduite în noi studiouri de producţie. Acesta ar fi şi motivul pentru care, în ultimele zile, angajaţii postului TV au scos toată aparatura din platourile unde s-au filmat pînă în prezent emisiunile. "Activităţile întreprinse în perioada pauzei competiţionale urmează un plan bine stabilit de îmbunătăţire a conţinutului şi imaginii celor două posturi. Trebuie să respectăm planul de dezvoltare şi îmbunătăţire a conţinutului şi imaginii oferit în vederea creşterii audienţei şi a interesului publicului faţă de transmisiunile sportive. Avem un contract ferm pe 5 sezoane semnat pe cea mai mare sumă din istoria fotbalului românesc", se arată în comunicatul Look TV.

"Facturile furnizorilor sînt achitate de către societatea noastră ca în orice business ce funcţionează normal, la final de lună, pe măsură ce înregistrăm, la rîndul nostru, încasările pe baza serviciilor prestate"
Comunicat Look TV

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  20 Decembrie 2014, 01:35
Postat de andrei.f pe 19 Decembrie 2014, 19:10

Scandalos ! De ce plătesc eu taxă pentru TVR ? Să văd emisiuni inutile sau toxice precum ora regelui sau memorialul muierii, pardon, durerii ? Sau să-l văd pe handi Moise Guran ? RUŞiNE !

Moise GUREAN reprezinta un gunoi al societatii, sincer ar trebui sa-i confiste averea si sa-l bage in filme porono si desigur sa fie difuzate pe T1 sau T2, inloc sa dea champions league, astia ii platesc lu gunoiu asta 10000 lei salariul pe luna, a da, in filme cu guay negri .

andrei.f
andrei.f  •  19 Decembrie 2014, 19:10

Scandalos ! De ce plătesc eu taxă pentru TVR ? Să văd emisiuni inutile sau toxice precum ora regelui sau memorialul muierii, pardon, durerii ? Sau să-l văd pe handi Moise Guran ? RUŞiNE !

creve
creve  •  19 Decembrie 2014, 16:13

N-ar srtica să își cumpere și ei niște camere video mai bune, pentru că deși zic ei că dau HD se vede destul de slab pentru un standard HD. Și să bage și ei niște tehnologie pentru linia offside-ului, distanța de poartă, chestii dastea. Să filmeze cu mai multe camere. Asta ar însemna pentru mine că se modernizează. Mă doare în cot că se mută de la Obor în altă parte cu studiouri mai mari....

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close