GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DOCUMENTAR

Statul maghiar plătește peste 200.000 de euro pentru documentarul despre viața lui Boloni: „Nu s-a dezis niciodată de Ungaria”

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2022 22:47 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 22:57

Un film documentar despre Laszlo Boloni (69 de ani), intitulat „Povestea unei legende”, va fi produs cu sprijin financiar din partea statului maghiar, sub îndrumarea regizorului Atilla Szabo. 

Filmul documentar despre viața lui Boloni va fi produs cu sprijinul Institutului Național de film al Ungariei. Statul maghiar va contribui cu peste 235.000 de euro. Pelicula va conține imagini și povești neștiute din viața antrenorului născut la Târgu Mureș. 

Poveștile și imaginile cu Cristiano Ronaldo, Emeric Ienei sau Nicolae Ceaușescu vor da culoare filmului, potrivit publicației Maszol.

Documentar despre Boloni, sponsorizat de statul maghiar

„Nu facem un film clasic despre sport. Chiar dacă este vorba despre viața lui Laszlo Boloni, povestea cuprinde viața politică și socială din jur. Cariera lui e impresionantă, a antrenat multe cluburi mari din Europa. Este o persoană exemplară. Deși a devenit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României, nu s-a dezis niciodată de Ungaria”, a precizat Atilla Szabo, regizorul documentariului „Povestea unei legende”.

Cifrele lui Laszlo Boloni ca jucător:

  • 6 echipe la seniori: România, ASA Tg. Mureș, Steaua, Racing Jet Wavre, Creteil și Orleans
  • 14 ani a îmbrăcat tricoul echipei naționale, cu care a participat și la turneu final Euro 1984, unde a fost cel mai bun fotbalist român
  • 5 e locul ocupat all-time de Boloni în ierarhia selecțiilor naționalei, are 102 prezențe, peste el sunt Dorinel (134), Hagi (124), Gică Popescu (115) și Raț (113)
  • 7 trofee câștigate, toate cu Steaua, dintre care două sunt internaționale: Cupa Campionilor și Supercupa Europei
  • 2 trofee de Fotbalistul Anului în Ancheta Gazetei Sporturilor a câștigat Boloni, în 1977 și 1983, și a fost de două ori pe locul 2 (1976 și 1986), când s-au impus Dudu Georgescu și Duckadam

Cifrele lui Laszlo Boloni ca antrenor

  • 27 de ani și jumătate de carieră
  • 15 echipe antrenate
  • 8 e numărul țărilor în care a antrenat: Franța, România, Belgia, Portugalia, Grecia, Emirate, Qatar și Arabia Saudită
  • 916 e numărul meciurilor ca „principal”, în care deține o rată a victoriilor de peste 42%, comparativ, Mircea Lucescu are cu peste 50% mai multe meciuri ca antrenor, iar procentul succeselor e aproape 60%
  • 7 trofee câștigate, dintre care două titluri de campion, cu Sporting și Standard Liege

VIDEO Șoavă, poveste amuzantă cu Boloni: „Ne-a pus să alergăm la 3 dimineața”

Citește și alte știri din media:

Larisa Iordache și Diana Bulimar participă la „America Express” » Adversarii fostelor gimnaste + Sumă uriașă pe care o pot câștiga

Netflix pentru fotbal! FIFA a lansat o platformă de streaming: 40.000 de meciuri programate pentru 2022 + multe surprize

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
miki123
miki123  •  23 Mai 2022, 14:52
Postat de hristo33 pe 23 Mai 2022, 10:34

ce treaba au Magyarii cu Mongolii bai asta?

Băi ăsta......toată lumea știe că la unguri le place să facă pe proștii.....mulți chiar rămân așa definitiv!?! Ungurii sunt unul triburile asiatice mongoloide care au migrat și s-au stabilit în câmpia panonică, în jurul lacului balaton!!! Ati fost pașalâc turcesc și apoi folosiți de habsburgi pentru treburile murdare ale Vienei! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vraca56
vraca56  •  23 Mai 2022, 11:23

sint roman si sent alaturi de cei care respecta valorile reale. ungurii au făcut asta din 56 încoace. Romanica? știți bine ce a făcut. Au lăsat pe Saul Bruckner sa îl omoare pe Pingelică de Crăciun? Corect? Parintele GH Calciu cu 24 de ani de pușcărie alerga în SUA pe la ambasada română Zerind judecarea lui nea nicu nu condamnarea la moarte. Dar multi de azi habar nu au de istoria Tarii și de aici nu se înțelege ca romanii nu isi știu istoria și o învață total aiurea tendențios. citi romani știu de Steinhardt , de Gafencu de Noica sau Vasile Voiculescu ca de Mircea Vulcănescu sau Paulescu nici atit. considereti legionari? Pai citi știu ca legionarii nu au fost condamnați la Nurenberg ba americanii ii foloseau în lupta împotriva comuniștilor. Bun. Bölöni nu a găsit respect în țară pe care a servit-o adică România mai bine ca nu știu ce romani. A fost corect , este intelectual fiind stomatolog. A fost prezent și și-a dat viață pe teren. A imblinzit galeria Ungariei cine au depășit anume norme. A fost coleg de camera cu Lucescu. A fost primul antrenor licențiat și a tot el l-a descoperit pe Ronaldo. Din ungur împuțit nu era scos exemplu Ganea și atunci dece sa nu plece? nu i se promitea nimic în contractul cu naționala. Așa ca și acum. Ganea a fost penalizat în Germania pentru injuriile aduse lui Bölöni. Asta este. Dar Piste Kovacs nu era ungur și a condus prin Franța apoi Ajax-ul. Ungurii isi apăra etnia lor oriunde pe cine România a uitat de cei din Ucraina. Tăceți!

hristo33
hristo33  •  23 Mai 2022, 10:34
Postat de miki123 pe 23 Mai 2022, 09:08

In comentariul șters de "criticii literali" ai gsp.ului, am scris că ulaanbaatar este capitala mongoliei si BUDApesta este capitala ungariei!?! Ce este neadevărat sau ce este jignitor?!?

ce treaba au Magyarii cu Mongolii bai asta?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează