GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  NEW MEDIA

Web minus 2.0

Articol de GSP - Publicat marti, 10 iulie 2007 00:00

de Cristian Roman
Situatiile hilare si primitivismul tehnic sint elementele de baza ale siteurilor din sportul romanesc. Web 2.0: interactiune, comentarii, video, user generated content - vorbim de cum arata siteurile anului 2007. Nu insa si in sportul romanesc, ale carui siteuri tind sa intreaca in contraperformante chiar multe dintre evolutiile in sine ale sportivilor/echipelor din Romania.

Gica Hagi si-a dat demisia de la Galatasaray!

Da, aceasta este ultima stire de pe siteul oficial al celui mai mare fotbalist roman, Gica Hagi. Situatia prezenta pe pagina oficiala a antrenorului stelist nu este insa unica de acest fel in universul siteurilor de sport ale diferitelor institutii de sport romanesti. Pe www.mutu.ro, ultima stire dateaza din noiembrie 2006: se refera la amicalul cu Spania!
"Istoria scrimei" - iata stirea de ultima ora (si singura) de pe siteul federatiei romane de scrima. Cautati ceva pe www.frciclism.ro despre Turul Romaniei 2007 la ciclism, incheiat acum doua saptamini? Cautati mult si bine, veti gasi doar citeva fotografii din anul 2004!

Liga 1, etapa 1 - ce-s astea?

Vreti sa vedeti pe siteul oficial al Ligii Profesioniste de fotbal programul urmatorului campionat? Macar prima etapa? Daca da, cautati atunci alt site: cel al LPF afiseaza in prezent o minunata eroare in acest caz. Pagina nu a fost creata inca.|

COSR - campioana Romaniei la date vechi
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, condus de Octavian Morariu (ati mai auzit ceva de el?), poate primi cu brio medalia de aur si o pensie viagera consistenta pentru "Campionatul Mondial al Datelor Vechi". Conform siteului acestui for, presedintii federatiilor de atletism, respectiv de hochei sint aceiasi din 2005, chiar daca intre timp acestia au fost schimbati. si asta nu e tot: COSR detine una dintre cele mai neactualizate baze de date referitoare la federatiile din Romania.

38 este numarul federatiilor sportive din Romania (din totalul de 55) care nu au site oficial, conform cosr.ro. In realitate, 10 federatii sint in aceasta situatie

Ce e ala Internet?

Ok, abandonam tot ce inseamna WEB 2.0. Sa vorbim de simple siteuri, care sa ofere o banala si minima informatie. Da, in anul 2007, 10 dintre cele 55 de federatii sportive din Romania nu au site oficial: cazul cel mai flagrant este al Federatiei Romane de Haltere, sport olimpic hipermedaliat la europene si mondiale in ultimii ani.

1 este numarul federatiilor sportive care au continut multimedia complet (foto video). Doar FR Judo are un filmulet, preluat insa de pe YouTube

3 este numarul siteurilor de federatii sportive, din totalul celor 45 de siteuri, care au apelat la programul de publicitate Google Adsense, program din care se poate plati cel putin un salariu mediu in interiorul unei federatii

Blog la Liga a 4-a
Blogul, instrumentul cel mai la moda si cel mai facil pentru comunicarea directa intre un jucator/club/antrenor/conducator si fani, este inca ignorat in sportul romanesc. Blogurile pot fi numarate pe degete: Copos, Chivu, Lobont. Cit despre actualizarea lor.....
Cel mai tare si amuzant blog de fotbal al unei echipe romanesti este considerat in prezent cel al formatiei Constructorul Bolintin Deal Giurgiu, din Liga a 4-a. Ultima postare ii prezinta pe jucatori muncind la propriu pentru modernizarea vestiarului, in urma unei sponsorizari: atacantii pun faianta, fundasii gresia, iar portarul tencuieste.

Doar Liga 1 a invatat lectia

Echipele din prima liga de fotbal stau insa din ce in ce mai bine: stirile sint actualizate des, suporterii sint invitati fie la discutii pe forum, fie chestionati in sondaje, iar continutul multimedia este prezent pe majoritatea siteurilor. Cele mai bune siteuri din Liga 1 apartin le lui Dinamo si lui CFR Cluj.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează