GSP SPECIAL  »  PARIORI.RO  »  

Favoritele din Olanda sfarsesc sezonul in genunchi

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 martie 2008 00:00

 

PSV Eindhoven este practic campioana in Eredivisie dupa ce Feyenoord si Ajax Amsterdam, principalele sale urmaritoare, s-au impiedicat duminica in meciurile lor din campionat. Echipa luI Sef Vergossen are acum 7 puncte avans fata de locul 2, cu doar 4 etape ramase de disputat.

Ajax Amsterdam

Ajax castigase cele 3 partide precedente jucate la Enscheede, dar Twente a reusit sa riposteze chiar in acest sezon. Desi gazdele au supus echipa vizitatoare la o presiune constanta inca din prima repriza, "lancierii" au reusit sa deschida scorul in minutul 63 prin autogolul lui Douglas.
Internationalul australian Luke Wilkshire a reusit sa aduca insa egalarea imediat, dupa doar 7 minute. In finalul partidei, Sander Boschker l-a trantit in careu pe Luis Perez, dar arbitrul n-a dictat penalty-ul cuvenit lui Ajax.
Pentru ca ghinionul sa fie complet pentru Ogararu si colegii sai, echipa oaspete a primit un gol in ultimele secunde de joc de la internationalul de tineret Eljero Elia. Twente castiga, Ajax isi ia adio de la titlu.

Feyenoord Rotterdam

Feyenoord a invins pe Sparta in ultimele 8 partide disputate pe stadionul supranumit “Het kasteel". Oaspetii veneau astazi in calitate de mari favoriti dupa ce si-au asigurat prezenta in finala Cupei Olandei (Beker) la mijlocul saptamanii trecute.
Echipa lui Bert van Marvijk parea pe drumul cel bun spre al 7-lea succes in ultimele 9 meciuri de campionat, marcand prin Theo Lucius in minutul 11.
Totusi, baietii lui Foeke Booy n-au renuntat la lupta. Ei castigasera precedentele doua partide pe teren propriu, iar Nouredin Boukhari a fost hotarat sa adauge si cea de-a treia victorie. Acesta a reusit o dubla ('15 si '50) decisiva, desi la scorul de 2:1 Giovanni Van Bronckhorst a reusit sa aduca egalarea pentru Feyenoord.
Sparta a reusit sa produca socul in prelungiri (la fel ca si Twente), inscriind pentru 3:2 prin tanarul Marvin Emnes!

La mijlocul clasamentului, NEC Nijmegen lupta din greu pentru un loc in playofful ce decide participantele din Liga Campionilor si Cupa UEFA. NEC a reusit sa revina de la 0:1 si sa bata pe VV Venlo cu 2:1, obtinand a 8-a sa victorie in ultimele 9 meciuri.
Venlo are acum mari emotii in ceea ce priveste retrogradarea, Willem II (principala sa contracandidata) castigand 3 puncte foarte importante in meciul cu Heracles Almelo.

In Olanda se va disputa luni, 24.03.2008, un meci in cadrul ligii secunde.

PARTIDA 1 X 2
Haarlem - Telstar 2.40 3.20 2.40

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează