GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  PARIURI SPORTIVE

Echipa de eSports a rapperului Drake și a patronului de la Cleveland Cavaliers, parteneriat cu CEO-ul Twitter

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 18:52

ESPORTS. Moda jocurilor pe calculator nu mai e doar atât, ci a devenit și o afacere în toată regula, cu investitori milionari sau miliardari și cu încasări de peste 1.4 miliarde de dolari la nivel mondial. 

  • Pentru 2020, Forbes estima că numărul celor ce joacă sau urmăresc jocurile de tip eSports e de peste 645 de milioane de oameni pe întregul glob. 
  • Nu întâmplător, atractivitatea pieței eSports a atras și nume grele din zona de business. 

Intră pe categoria eSports de pe GSP.RO pentru știri zilnice despre jocuri ca FIFA 20, Counter-Strike: Global Offensive sau League of Legends.

100 Thieves, echipa cu nume grele venite din business

Unul dintre fondatorii echipei 100 Thieves, Matthew Haag, spune că deține ”un brand definitoriu pentru un stil de viață construit pe gaming” și, nu întâmplător, la afacerea sa au aderat personalități precum Jack Dorsey, CEO al firmelor Square și Twitter, rapperul canadian Drake, Dan Gilbert (patronul de la Cleveland Cavaliers), miliardarul Marc Benioff sau Drew Houston (patronul celor de la Dropbox). 

100 Thieves a adunat un capital de 60 de milioane de dolari din colaborarea cu Artist Capital Management, Sequoia, Ludlow Ventures, Courtside Ventures, Green Bay Ventures, Tao Capital și Advancit Capital, iar recent a inaugurat noul sediu de 1400 metri pătrați din Culver City, California. 

Echipa de eSports a rapperului Drake și a patronului de la Cleveland Cavaliers, parteneriat cu CEO-ul Twitter

Mai buni la Call of Duty și Fortnite

Americanii de la 100 Thieves au planuri mari pentru viitor. Deja au 3 echipe de esports ce concurează în concursurile de League of Legends, Fortnite și Counter Strike: Global Offensive, iar cele mai bune rezultate au venit de la concursurile de Call of Duty și Fortnite. În noua locație, fiecare echipă are locul său rezervat și beneficiază de computere, antrenor principal, antrenor secund, analist video, zonă de relaxare, televizoare uriașe pe care se fac analizele meciurilor și multe alte facilități. 

Vineri au meci de Counter-strike cu brazilienii de la FURIA

Casele de pariuri dau echipa 100 Thieves drept favorită în disputa programată vineri, de la ora 23.00, contra celor de la FURIA, deși brazilienii sunt pe primul loc în grupă, cu 2 victorii în 2 meciuri. Tot 2 victorii au și americanii, dar au jucat deja 4 partide. În singura întâlnire directă dintre cele două echipe s-au impus cei de la 100 Thieves, cu scorul de 2-0. La Betfair, 100 Thieves are o cotă de 1.53 la victorie, în vreme ce FURIA e cotată cu 2.38. 

Citește și alte știri de eSports:

Competițiile de CS:GO, amânate! ESL One Rio Major va avea loc în noiembrie

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează