GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  PARIURI SPORTIVE

Competiție fantomă pentru pariuri pe timp de COVID-19: „E o nebunie ce se întâmplă! Suntem în carantină”

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2020 13:17

Mai multe semnale în mediul online au indicat că o serie mare de pariuri au fost plasate, în jurul lumii, pe un turneu din Ucraina care nu a existat niciodată. Federația ucraineană (UAF) a fost contactată de autorități pentru a elucida cazul. 

Piața de pariuri suferă din pricina pandemiei mondiale, iar indivizii angrenați în acest mecanism încearcă, cu disperare, să parieze pe cât se poate, pe ce se poate.

 Așa a luat naștere, săptămâna trecută, când cei care se ocupă de ”match-fixing” au fost creativi, un turneu fantomă, preluat de mai multe case de pariuri online. 

Transmit faze inventate

O practică deloc străină pentru cunoscători, obișnuită pentru ”mafia pariurilor” chiar și atunci când sportul funcționează, fără probleme, pe întreg mapamondul. 

Cel care în mod obișnuit acționează ca ”data scout” pentru casele de pariuri, transmite  fiecare update pe parcursul unui duel, de la atacuri periculoase, la auturi și cornere. Acum face același lucru, doar că își regizează acțiunile pentru a ajunge la un scor final, un penalty sau multe alte selecții pe care poți opta în online betting. 

Cei care aranjează astfel de turnee se folosesc de numele unor echipe obscure, care nu prind, în general, oferta de pariere. 

Ademenau pariori pe social media

Lucru care s-ar fi întâmplat și în Ucraina. „Suntem în carantină. E limpede că nu a jucat nimeni, toată lumea e în izolare” a explicat Francesco Baranca, șeful Comisiei de Etică din cadrul UAF, cel care a și discutat cu anchetatorii despre caz.

 Turneul a durat trei zile și ca participante figurează echipe precum FC Berdyansk, Metropolskata Chereshnya, Tavriya Skif Rozdol și FC Lozovatka. Aparent cei care au organizat turneul i-au ademenit pe pariori prin postări și mesaje private pe Facebook. 

Competiție fantomă pentru pariuri pe timp de COVID-19: „E o nebunie ce se întâmplă! Suntem în carantină”

”Caselor de pariuri li se oferă un turneu și îl acceptă imediat, mai ales în vremurile astea. Faptul că meciurile astea au ajuns pe piața din Asia e strigător la cer. Nu e normal ca federația să nu fie contactată de casele de pariuri pentru verificarea evenimentelor. E o nebunie din partea lor. Se vede cu ochiul limpede că e vorba de corupție când apar astfel de competiții”, a mai punctat Baranca (foto), care mai ocupă și funcția de secretar general într-o organizație mondială împotriva meciurilor aranjate (Federbet).

Citește și: 

Blat în plină pandemie? „Oamenii ne amenință cu moartea. Ne-au transmis că speră să luăm COVID-19”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează