GSP SPECIAL  »  PARIURI SPORTIVE  »  CAMPIONATE

Zi importantă în Catalonia: Barca o poate retrograda azi pe Espanyol!

Articol de - Publicat miercuri, 08 iulie 2020 14:28 / Actualizat miercuri, 08 iulie 2020 14:33

E o zi importantă în Catalonia, deoarece FC Barcelona se pregătește să o retrogradeze pe rivala locală, Espanyol. Dacă va reuși sau nu, rămâne de văzut, dar cert e că ultima clasată e obligată să câștige pentru a nu da echipei lui Setien satisfacția de a fi cea care o trimite în Segunda.

Pe de altă parte, orice alt rezultat în afara victoriei ar pune-o pe FC Barcelona într-o postură la fel de frustrantă precum cea în care se va afla Espanyol dacă va pierde. Cu patru etape înainte de final, Messi și compania sunt la 4 puncte în urma Realului, ceea ce înseamnă că un eșec sau un semieșec ar consfinți, aproape sigur, pierderea luptei pentru titlu. 

Și Barcelona, și Espanyol, știu că șansele de a-și atinge obiectivele sunt infime, însă orgoliul de a nu ceda în fața rivalei locale oferă miză întâlnirii. 

Cu doar 5 victorii și 27 de goluri marcate în 34 de etape, Espanyol va trebui să se întrebuințeze serios pentru a găsi o modalitate de a-și încurca rivala. În ultimele 6 etape a obținut un singur punct, a marcat de două ori și a primit opt goluri. De altfel, atacul a fost la pământ pe toată durata sezonului iar apărarea e a treia cea mai slabă din campionat.

Probabil că FC Barcelona se va impune în această dispută, la fel cum a făcut-o la fiecare dintre ultimele 12 vizite ale lui Espanyol. Amintirea acelui 2-2 de pe Camp Nou, din penultima etapă a sezonului 2006-2007, este încă vie, Messi, Xavi, Iniesta, Puyol și restul jucătorilor lui Frank Rijkaard ratând la golaveraj titlul în favoarea Realului. 

În turul actualei ediții, scorul a fost tot 2-2, un motiv suplimentar pentru a motiva cele două cluburi catalane. În ultima etapă, Barcelona s-a impus cu 4-1 în deplasarea de la Villarreal, modificându-și așezarea în teren din 4-3-3 în 4-1-2-1-2 (sau 4-3-1-2), cu Sergi Roberto urcat la mijloc, alături de Vidal. Pentru prima dată după multe etape, elevii lui Quique Setien au combinat bine, inventiv și eficient. Espanyol vine după 0-1 cu Leganes, a cincea înfrângere la rând. 

Pont pentru pariuri: Espanyol primește minimum 4 cartonașe, cota 2.15 la Betano

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează