GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

4 noutăți digitale pe care le-a adus anul 2021

Articol de GSP - Publicat joi, 23 decembrie 2021 00:40 / Actualizat joi, 23 decembrie 2021 00:41

2021 a fost un an important în industria tehnologiei. Acesta ne-a adus o mulțime de noutăți digitale interesante, extrem de importante în viețile noastre. De la cel mai puternic iPhone de până acum, la Metaversul lui Mark Zuckerberg și NFT-uri - care dintre aceste noi tehnologii vor reuși să câștige și lupta cu timpul, rămâne de văzut.

Iată, așadar, care sunt cele 4 noutăți în materie de digital pe care ni le-a adus anul 2021:

Cel mai puternic smartphone de la Apple

După cum ne-a obișnuit, Apple lansează în fiecare an modele noi de smartphone-uri, capabile să satisfacă nevoile publicului larg. În 2021, iPhone 13 a zdruncinat piața de telefoane mobile, oferindu-le utilizatorilor unul dintre cele mai puternice smartphone-uri create până în prezent, varianta Pro Max. Cu un procesor A15 Bionic și o rată de refresh a ecranului de 120Hz, modelul s-a autopropulsat rapid pe prima poziție în topul celor mai așteptate telefoane mobile ale anului. Mai multe informații despre smartphone-ul celor de la Apple găsiți în review-ul acesta.

Metaversul

Metaversul un concept pe care lumea digitală îl vede ca pe succesorul internetului de astăzi. Pe scurt, în Metaverse vom avea posibilitatea de a face o mulțime de activități online, inclusiv muncă, joacă, studiu și cumpărături. În viziunea lui Mark Zuckerberg, metaversul este un mediu virtual în care care te poți „teleporta” total și interacționa cu avatarele celorlalți utilizatori, în loc să privești un ecran. Șeful Facebook a anunțat și faptul că acest spațiu virtual va crea milioane de locuri de muncă pentru creatorii de conținut.

Primul robot care reproduce expresii faciale

La sfârșitul anului 2021 a fost prezentat primul robot care reproduce expresii faciale. Creat de Engineered Arts, un producător de roboți umanoizi din Marea Britanie, Ameca nu are caracteristici de gen sau rasă și este construit, mai degrabă, pentru transmiterea de informații, gânduri și emoții. În clipul de prezentare, robotul umanoid pare că se trezește și este uimit de gesturile sale, pe care le analizează atent. Ameca va fi prezent la CES 2022, unul dintre cele mai mari evenimente de tech și digital din lume, la începutul anului viitor.

„Explozia” NFT-urilor

NFT-urile (non-fungible tokens) sunt un tip de activ digital care nu poate fi replicat. Practic, aceste token-uri sunt niște bunuri digitale unice, care au stârnit interesul colecționarilor din lumea întreagă, fapt pentru care au apărut o mulțime de creatori de NFT-uri ce le pun la vânzare pe diferite platforme. Orice imagine, melodie, videoclip sau mesaj poate fi transformat într-un jeton nefungibil ce poate fi cumpărat cu dolari sau cu Ethereum, una dintre cele mai populare criptomonede. În primăvara lui 2021, la casa de licitații Christie’s a fost cumpărat un NFT cu nu mai puțin de 63,9 milioane de dolari. Acesta conținea o colecție de 5000 de fotografii ale artistului digital Beeple.

2021 a fost un an interesant, în care dezvoltatorii și-au unit forțele pentru a aduce inovații în industria digitală. Ce o să ne ofere anul viitor? Rămâne să aflăm.

Sursa foto: pexels.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează