GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADEVETORIAL

5 lucruri de urmărit după reluarea Bundesligii. La Superbet ai cea mai bună ofertă pe Germania!

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2020 17:41

Primul mare campionat al Europei care revine după pauza luată forțat, din cauza pandemiei de coronavirus, este Bundesliga. Fotbalul nu a lipsit complet în această perioadă, însă nivelul nu a fost nici măcar apropiat de cel din Germania. 

Bundesliga este singurul campionat din Top 5 cu o medie de peste 3 goluri marcate pe meci în acest sezon - 3,25). În plus, cu 9 etape rămase de disputat, nimic nu a fost încă decis: lupta pentru titlu, cea pentru Liga Campionilor și Europa League și cea pentru evitarea retrogradării sunt în continuare deschise. 

La Superbet poți paria pe numărul de goluri în fiecare meci din Bundesliga! 

Iată 5 lucruri pe care să stai cu ochii în campionatul Germaniei, care revine în acest weekend și începe cât se poate de abrupt: sâmbătă se joacă marele derby Borussia Dortmund - Schalke 04. 

POATE FI OPRITĂ HEGEMONIA LUI BAYERN? 

Și dacă da, cine o poate face? 

În prima parte a sezonului, Bayern, campioana ultimelor 7 ediții, a părut mai vulnerabilă decât oricând. Niko Kovac a fost demis la începutul lui noiembrie, după un umilitor 1-5 în fața fostei sale formații, Eintracht Frankfurt, iar locul său a fost luat de Hansi Flick. Noul antrenor a avut nevoie de ceva timp pentru a regla lucrurile, apoi bavarezii s-au dezlănțuit. Datorită celor 10 victorii în ultimele 11 etape, deținătoarea titlului nu doar că și-a recăpătat statutul obișnuit, cel de lider, dar s-a și desprins la 4 puncte în frunte. 

Flick a fost recompensat cu un contract până în 2023, iar primul lui obiectiv e să păstreze titlul la Munchen. În acest moment, Bayern e principala favorită și candidatura îi poate fi întărită la sfârșitul lunii, când va juca la Dortmund, un test în egală măsură și pentru Borussia. 

Fă-ți cont la Superbet și pariază pe meciurile din Germania!

Aflată pe locul 2, BVB are ca principal argument în cursa pentru prima poziție excelentul bilanț de pe teren propriu. Echipa pregătită de Lucien Favre e singura care încă nu a pierdut acasă în actuala ediție de campionat, iar faptul că Bayern urmează să meargă la Dortmund face acest duel și mai interesant. Totuși, galben-negrii trebuie să se descurce fără un atu important: propriul public. Asta pentru că meciurile vor avea loc fără spectatori. 

Leipzig are la rândul său argumente solide de a spera la locul 1, deși e la 5 puncte de Bayern, după ce a pierdut teren în ultima vreme: doar două victorii în ultimele 7 etape. 

În cazul Borussiei Monchengladbach și Bayer Leverkusen, care au 6, respectiv 8 puncte în urma lui Bayern, șansele la titlu sunt mai curând teoretice. Totuși, „aspirinele” pot spera, dacă vor continua forma excepțională dinaintea pauzei: 7 victorii în 9 meciuri. Duelul direct, programat în a doua etapă după revenire, poate oferi un răspuns în privința ambițiilor de final de sezon. 

LUPTA PENTRU EUROPA 

Cursa pentru titlu merge în paralel cu cea pentru Top 4, adică pentru calificarea în Liga Campionilor. În mod normal, Bayern, Dortmund și Leipzig vor ocupa trei locuri, iar Gladbach și Leverkusen vor lupta pentru ultima poziție. 

Mult mai intensă se anunță lupta pentru Europa League. Cinci sau șase echipe au șanse să prindă locul 6, ocupat în prezent de Schalke. „Minerii” au avut o primă parte de sezon foarte bună și, la un moment dat, au dat senzația că pot spera chiar și la titlu. Însă o serie negativă de doar 4 puncte și două goluri marcate în ultimele 7 runde i-au îndepărtat nu doar de prima poziție, ci și de Top 4. 

Wolfsburg a avut o perioadă bună înainte de pauză și se anunță principala rivală a lui Schalke, în timp ce Freiburg, Hoffenheim, FC Koln și chiar debutanta Union Berlin nu trebuie excluse din calcule. 

RETROGRADEAZĂ DIN NOU O FOSTĂ CAMPIOANĂ?

În ultimii ani, în Bundesliga a devenit o obișnuință ca cel puțin un nume mare să retrogradeze. În 2018, Hamburg a ajuns pentru prima oară în liga a doua, alături de FC Koln. Anul trecut, VfB Stuttgart a ajuns în Zweite. În actuala stagiune, Werder Bremen e în pericol să „pice” pentru prima oară după patru decenii. 

De patru ori campioană a Bundesligii, ultima oară în 2004, Werder a început sezonul cu ambiții europene, dar în prezent e penultima, la 4 puncte de locul de baraj și la 8 de poziția a 15-a, prima care asigură salvarea directă. Fanii „verzilor” se agață de faptul că favoriții lor au un meci mai puțin disputat, restanța cu Frankfurt. 

Cum marea speranță Eggestein și veteranul Claudi Pizarro nu fac un campionat grozav (doar un gol împreună), suporterii așteaptă un final de sezon foarte bun din martea golgheterului Milot Rashica. Fotbalistul de 23 de ani din Kosovo a marcat 7 goluri până acum. 

Pariază acum pe câștigătoarea Bundesligii, pe echipele care retrogradează și pe golgheterul campionatului!

CINE CÂȘTIGĂ TITLUL DE GOLGHETER?

Aici e clar că vom avea o luptă în doi: Robert Lewandowski vs. Timo Werner. 

La 31 de ani, polonezul lui Bayern are un sezon remarcabil: a marcat 25 de goluri în 23 de apariții în Bundesliga. Fără a aminti de cifrele excepționale din celelalte competiții. Lewa a profitat de pauza forțată pentru a se reface după accidentarea suferită la genunchi, la sfârșitul lunii februarie. Acum, e pregătit să câștige pentru a treia oară la rând și a cincea oară în carieră titlul de cel mai bun marcator din Germania. 

Werner e la 4 goluri în urma rivalului de la liderul campionatului. Cele 21 de goluri înscrise de internaționalul german au fost reușite în 25 de apariții. Atacantul de 24 de ani, urmărit de Liverpool și Inter Milano, e principalul argument al lui Leipzig în lupta pentru titlu. De golurile lui Werner depind în mare măsură șansele echipei lui Nagelsmann de a pune capăt hegemoniei bavareze. 

TANDEMUL JADON SANCHO-ERLING HAALAND

Recent, CIES Football Observatory i-a pus pe cei doi adolescenți de la Borussia Dortmund în fruntea listei cu cei mai valoroși jucători din Top 5 campionate născuți în anii 2000, iar prestațiile lor înainte de pauza forțată au fost incredibile. 

Sancho este singurul jucător din Bundesliga cu cel puțin 10 goluri marcate și cel puțin 10 pase decisive. Cu 14 goluri înscrise, e locul 3 în clasamentul golgheterilor. La assisturi, e pe 2, cu 15, depășit doar de Thomas Muller (16). 

Haaland a fost titular doar de cinci ori după transferul de la Salzburg, dar deja are 9 goluri în Bundesliga. A debutat cu hat-trick, din postura de rezervă, și a reușit alte două duble. 

Marchează Haaland și Sancho în derby-ul cu Schalke?

 

Dacă cei doi vor continua la fel, avem cel puțin un motiv să stăm cu ochii pe campionatul german. 

Citește și:

Super fotbalul din Bundesliga se întoarce!

Superbet donează pentru 31 de spitale din România! Produse sanitare vitale în lupta cu COVID-19 ajung în 23 de orașe!

Bonusul de bun venit Casino la superbet.ro a crescut la 1.200 lei + 300 rotiri gratuite!

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează