GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Super fotbalul din Bundesliga se întoarce!

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2020 17:30

Liga din Germania este prima dintre organizatoarele campionatelor de top din Europa care reușește să pună în practică programul de restart al sezonului întrerupt în martie din cauza pandemiei de coronavirus, după ce a primit undă verde din partea Guvernului. 

Astfel, Bundesliga și 2. Bundesliga se vor relua sâmbătă, 16 mai, urmând ca cele nouă etape rămase să se desfășoare până în weekend-ul 27-28 iunie. Nemții se vor încadra fără probleme în deadline-ul setat de UEFA (2 august) și vor avea și o perioadă de pauză până la startul următorului sezon. Descoperă toată oferta pentru Germania, aici.

CONDIȚIILE ÎN CARE REÎNCEPE SEZONUL

Germanii au fost printre ultimii care au spus stop, atunci când numărul cazurilor de persoane testate pozitiv cu coronavirus începea să crească serios. Nemții au renunțat în ultimul moment, asemeni englezilor, la etapa a 26-a, care trebuia să aibă loc la jumătatea lunii martie.

Pe de altă parte, liga germană a fost prima care a venit cu planuri concrete de restart, planuri care iată sunt puse acum în aplicare. Meciurile rămase urmează să se desfășoare pe terenurile pe care au fost programate, însă fără spectatori. Este clar că, din acest punct de vedere, gazdele sunt dezavantajate, întrucât au jucat în fața fanilor adverși în prima parte a sezonului.

Această problemă cade în plan secund, principalul aspect fiind cel care ține de protecție. 1.724 de teste au fost efectuate pe jucători și membri ai staff-urilor celor 36 de echipe din primele două divizii, în perioada de înainte de reluarea sezonului, după cum a anunțat Liga Germană de Fotbal săptămâna trecută, iar zece dintre acestea au fost pozitive, fără să se spună public și care sunt persoanele în cauză. Cei mai mulți au fost însă asimptomatici, aici fiind incluși și cei trei jucători nemenționați de la FC Koln.

Cert este că respectivele cazuri nu au perturbat planul de restart, așa cum nu s-a întâmplat nici cu acel filmuleț postat pe rețelele sociale de Salomon Kalou, în care se putea observa cum în vestiarul Herthei Berlin nu sunt respectate regulile de protecție.

Deși contactele dintre jucători în timpul meciurilor și chiar la antrenamente nu pot fi evitate, pentru a împiedica infectarea, nemții vor implementa mai multe reguli:

Jucătorii vor fi testați de două ori pe săptămână, inclusiv cu o zi înaintea meciului.

Dacă rezultatul venit în ziua meciului este negativ, jucătorul primește dreptul de a juca. În caz contrar, acesta intră în izolare pentru două săptămâni. O infecție cu coronavirus va fi practic abordată ca o accidentare obișnuită care te ține în afara terenului 14 zile.

Cluburile vor folosi trei autocare pentru deplasare, pentru ca jucătorii și staff-ul să poată păstra distanța fizică, iar fotbaliștii vor intra separat pe teren. Nu vor exista strângeri de mână, așa cum s-a întâmplat și la o parte dintre ultimele meciuri jucate înainte de pauza forțată. În perioada rămasă până la finalul sezonului, jucătorii vor fi cazați în hoteluri în care nu vor fi prezente alte persoane, iar masa le va fi servită de staff-urile cluburilor.

SUPER DERBY ÎN PRIMA ETAPĂ ȘI COTE SPECIALE

Putem spune că Bundesliga reîncepe în forță, cu unul dintre cele mai aprige dueluri din Germania, Borussia Dortmund - Schalke 04. Derby-ul Ruhr-ului se va desfășura într-o atmosferă diferită, una fără fani, pentru prima dată în istorie. Acest lucru s-ar fi întâmplat însă și dacă partida ar fi avut loc în martie, atunci când era programată inițial. Cu puține zile înainte de amânare, autoritățile din Dortmund au decis că, din rațiuni ce țin de împiedicarea răspândirii virusului, meciul nu se poate desfășura cu spectatori.

Cu sau fără sprijinul fanilor, Dortmund are nevoie de victorie, pentru a spera la titlu, întrucât distanța față de Bayern este de patru puncte. Aparent, bavarezii sunt mari favoriți să câștige acest campionat care se va încheia în condiții speciale. Hansi Flick are la dispoziție un lot superior compartiv cu alți antrenori, însă nu trebuie să uităm că formația din Munchen a avut mari probleme cu accidentările, în special în apărare, în lunile de înainte de pauza forțată. Astfel, s-a ajuns ca David Alaba să joace în centrul defensivei, iar Alphonso Davies să fie coborât ca fundaș stânga. Între timp, jucătorii accidentați, printre care se număra și starul Robert Lewandowski, și-au revenit și vor putea evolua începând de duminică, 17 mai, când Bayern o va întâlni pe Union, la Berlin.

Problemele medicale din lot i-au dat mari bătăi de cap și lui Julian Nagelsmann, care a fost nevoit să apeleze la mai multe sisteme de joc pentru a face față. Leipzig încheiase turul pe primul loc, însă rezultatele mai puțin convingătoare din startul părții secunde au trimis-o până pe locul al treilea, la cinci puncte în spatele lui Bayern.

Bundesliga revine și cu o mulțime de cote speciale. Fie că alegi să mizezi pe marcatori în meci, intervalul primului gol, evenimente succesive sau scor corect în orice moment al meciului, în oferta Superbet vei găsi pariul care ți se potrivește. 

Deschide cont la Superbet și obține Bonusul de Bun Venit de până la 500 Lei!

CLASAMENTUL ACTUAL

Așa cum am amintit și mai sus, Bayern este lider în Bundesliga, după 25 de etape, cu patru puncte avans în fața lui Dortmund, cinci în fața lui Leipzig și șase în fața lui Gladbach. Aproape de Top 4 este și Bayer Leverkusen, care este despărțită de doar două puncte de ultimul loc care duce în Champions League. Întreruperea a venit cum nu se putea mai prost pentru echipa lui Peter Bosz, care, în ultimele zece meciuri, câștigase de nouă ori și remizase o dată, în toate competițiile.

După locul al cincilea există o diferență mare, de zece puncte, până la Schalke (37 de puncte), care se află într-o luptă pentru ultimul sau ultimele locuri de Europa League (în funcție de ce se va întâmpla și cu Cupa Germaniei), cu Wolfsburg (36 de puncte), Freiburg (36) și Hoffenheim (35).

La retrogradare, Paderborn pare condamnată, întrucât se află la șase puncte distanță de locul de baraj, ocupat de Dusseldorf. Pe loc care duce direct în 2. Bundesliga se află și Werder Bremen, care e despărțită de patru puncte de Fortuna. Verzii au însă de jucat și acea restanță cu Frankfurt. Diferență importantă este însă și între echipa din Dusseldorf și locurile care te scapă de griji: patru puncte față de Mainz (locul 15), cinci față de Augsburg și șase față de Hertha și Frankfurt.

Instalează aplicația Superbet, urmărește meciurile preferate în direct și pariază oricând și de oriunde!

 

Citește și:

Superbet donează pentru 31 de spitale din România! Produse sanitare vitale în lupta cu COVID-19 ajung în 23 de orașe!

Îi știi pe cei 7 antrenori români care au câștigat Cupa Campionilor?!

10 antrenori care au transformat total echipele lor. Cine ar fi pariat că rezistă atât?

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează