GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

5 meserii bine plătite care nu necesită studii superioare

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iunie 2022 14:33 / Actualizat joi, 16 iunie 2022 14:33

În ziua de astăzi nu mai ai neapărat nevoie de studii superioare pentru a-ți crea o carieră de succes, remunerată pe măsură. La ora actuală există numeroase meserii pe care le poți practica fără a avea o facultate și care sunt plătite foarte bine. În continuare îți prezentăm 5 din acele meserii și cum poți începe să le practici cât mai curând.

Frizer

Meseria de frizer continuă să fie extrem de populară în rândul celor care nu vor să facă o facultate dar care au mâini dibace și multă creativitate. Mai mult decât atât, în ultimii ani, salariile pentru frizeri, sau harstyliști, au crescut considerabil, mai ales după apariția barbershop-urilor. Meseria se învață relativ repede iar în doar câțiva ani poți ajunge la un salariu de până la 6.000 lei. 

Pentru a începe o carieră în acest domeniu trebuie mai întâi să urmezi unul dintre multele cursuri de frizerie pe care le găsești la majoritatea centrelor de formare profesională. Un curs de frizerie durează între 1 și 3 luni, iar după această perioadă vei putea începe să îți cauți un loc de muncă. Mulți cursanți aleg să se angajeze ca ucenici, fără să fie plătiți, încă din timpul cursului, pentru a începe deja să capete experiență într-o frizerie. 

Ospătar

Următoarea pe listă este meseria de ospătar. Domeniul Horeca este mereu în căutare de personal nou, ospătarii fiind cei mai căutați. 

Pentru a putea profesa în această meserie trebuie să fii o persoană plăcută și mai mereu zâmbitoare, chiar dacă uneori nu-i cel mai ușor lucru de făcut. 

Poți alege să urmezi un curs de specialitate, însă multe persoane reușesc să se angajeze și să își construiască o carieră chiar și fără pregătire. Importantă este dorința de învățare și ascensiune.

Salariile din domeniu nu sunt foarte mari, însă câștigurile din bacșișuri compensează acest deficit. În plus, atât salariul, cât și bacșișurile, cresc pe măsură ce te muți dintr-o locație mai luxoasă ca cealaltă.

Crupier

O altă meserie pe care o poți practica fără studii superioare este cea de crupier, sau dealer de cazino. Pentru a putea lucra în domeniu ai nevoie în primul rând de dexteritate, dar și de o minte ageră, pentru a putea observa mereu tot ce se întâmplă în jurul tău. 

Pentru început va trebui să faci un curs de pregătire dar trebuie să știi că, spre deosebire de cursul de frizerie, acesta nu este acreditat. 

Salariul unui crupier nu este prea mare la început – între 2500 și 3000 lei. Acesta va crește odată cu experiența. În plus, vei putea obține câștiguri suplimentare din bacșișurile pe care le primești de la clienți.

Un alt beneficiu al acestei meserii este că vei putea ajunge să lucrezi în unele dintre cele mai luxoase locații din lume, de la Monaco la Las Vegas, sau chiar pe un vas de croazieră. 

Fotograf

Pentru persoanele creative, meseria de fotograf se poate transforma foarte ușor într-o carieră de succes. Ca fotograf, ai o mulțime de opțiuni: te poți îndrepta către fotografia de eveniment (nunți, botezuri, conferințe, etc,), de produs, de portrete, etc. 

Pentru a deveni un fotograf poți urma un curs acreditat sau poți învăța pe cont propriu.

Spre deosebire de celelalte meserii prezentate mai sus, cea de fotograf este singura în care vei avea nevoie de o investiție inițială consistentă. Va trebui să îți cumperi un aparat foto profesional, obiective, lumini și alte accesorii pentru a putea profesa. Toate acestea pot costa câteva mii de euro. Totuși, îți vei putea amortiza costurile destul de repede.

Însoțitor de bord / stewardesă

Ultima pe listă este meseria de însoțitor de bord, sau stewardesă. Aceasta este probabil cea mai bine plătită dintre toate 5 însă necesită multă pregătire, dar și sacrificii. 

Salariul unui însoțitor de bord pornește de la cel puțin o mie de euro pe lună și poate ajunge foarte rapid la câteva. Totuși, vei fi mai mereu plecat de acasă și îți va fi foarte greu să menții relațiile cu toți cei apropiați.

În ceea ce privește cursurile, acestea sunt oferite de obicei gratuit de către compania aeriană, condiția fiind să lucrezi pentru ei o perioadă minimă după finalizarea cursului.

În afară de acestea 5 mai există numeroase alte meserii pentru care nu trebuie să ai studii superioare pentru a le practica. Ai nevoie doar de dedicare și dorință de a învăța.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează