GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

9 echipe care joacă în campionatele altor țări! AS Monaco nu e singura campioană

Articol de GSP - Publicat luni, 05 aprilie 2021 14:17 / Actualizat luni, 05 aprilie 2021 14:35

În trecut, multe cluburi erau forțate să schimbe campionatul în care participau de circumstanțele geopolitice ale vremii. O situație inedită aparține clubului CA Oradea, care a câștigat campionatul Ungariei în 1944 și, 5 ani mai târziu, pe cel al României. Un caz mai recent o are în prim plan pe Derry City, echipă din Irlanda de Nord, fostă campioană acolo, care s-a mutat în 1985 în liga vecinilor din Irlanda și a câștigat titlul și acolo. Există și acum formații care evoluează în campionatele altor țări, cele mai multe fiind acolo din cauza nivelului semi-profesionist din țările din care provin. Superbet vă prezintă cele mai importante 9 cluburi.

1. AS Monaco

Clubul monegasc joacă în Franța încă de la înființare. Principatul Monaco nu are un campionat propriu și nici o cupă, de aceea formațiile sale participă în sistemul fotbalistic francez. AS Monaco este singura echipă profesionistă a țării sale, toate celelalte fiind în ligile de amatori. A câștigat titlul în Ligue 1 de opt ori, Coupe de France de cinci ori și a fost aproape de o performanță uriașă europeană, când a ajuns până în finala Ligii Campionilor din 2004 – pierdută însă în fața lui Jose Mourinho și FC Porto. Monaco se bate la titlu și în acest an, profitând de numeroșii pași greșiți făcuți de PSG, marea favorită. E la 4 puncte de primul loc, Lille, și la unul de Paris Saint-Germain.

2-3. Cardiff City și Swansea City

Cele mai importante echipe de fotbal din Țara Galilor joacă în Anglia, ambele fiind acum în ChampionshipȚara Galilor nu a avut un campionat propriu până în 1992, an în care toate cluburile participante în piramida engleză au fost invitate în noua ligă. Unele au acceptat „transferul”, cum este cazul multiplelor campioane galeze Barry Town sau Bangor City, altele au refuzat. Cardiff și Swansea sunt cele mai importante, dar în ligile inferioare ale Angliei mai joacă și Newport (liga a patra), Wrexham (a cincea) sau Merthyr Town (a șaptea). Pentru Cardiff și Swansea, alegerea de a rămâne în Anglia a fost una corectă, evoluând în Premier League în ultimii ani. Swansea a câștigat chiar și Cupa Ligii Angliei, calificându-se în cupele europene ca urmare.

4. FC Vaduz

La fel ca Monaco, Liechtenstein nu are propriul campionat de fotbal. Organizează anual o cupă, de unde câștigătoarea primește accesul în Europa League, dar toate formațiile sunt incluse în campionatul elvețian. FC Vaduz este singura care a evoluat în prima ligă din Elveția, unde se află și acum, fiind la al cincilea sezon din istorie la acel nivel. E pe ultimul loc acum, luptându-se pentru evitarea retrogradării. Astăzi joacă în deplasare la Basel, după ce data trecută când a jucat acolo a reușit să obțină un punct.

5. FC Andorra

FC Andorra joacă în campionatul Spaniei încă de la înființare, din 1942. Chiar dacă țara și-a lansat propria ligă în 1995, echipa fanion a ales să rămână în sistemul spaniol, deși nu a jucat niciodată mai sus de a treia divizie. Acolo este și acum, fiind implicată în lupta pentru promovare către Segunda. Interesant este că FC Andorra a fost cumpărată în 2018 de Gerard Pique, fundașul Barcelonei, pe când era în liga a cincea.

6. Wellington Phoenix

Wellington Phoenix este reprezentanta Noii Zeelande în A-League, campionatul australian. A-League, înființat în 2005 (la un an după liga neo-zeelandeză!) a acordat un loc celeilalte mari insule oceaniene încă de la start, mergând la New Zealand Knights. După desființarea lor, în 2007, australienii au oferit locul unei noi echipe, Wellington Phoenix, care participă în continuare în prima divizie. Sezonul trecut a avut cea mai bună clasare din istorie, locul 3. Echipa creează o situație unică în lume: participă în prima ligă, iar formația de tineret este și ea în prima divizie, doar că în Noua Zeelandă! Wellington Phoenix Reserves era pe locul 2 în campionat în sezonul trecut, oprit de pandemia de COVID-19, ratând șansa de a cuceri un titlu istoric.

7-9. Toronto FC, Vancouver Whitecaps și FC Montreal

Sporturile de top din Statele Unite au, în primele ligi, și echipe din Canada. Canadienii au cele mai bune rezultate în NHL, campionatul de hochei, dar au reușit să câștige și un titlu la fotbal! Toronto FC a fost campioana din MLS în 2017, în sezonul viitor ajungând până în finala Ligii Campionilor CONCACAF, unde a pierdut la penalty-uri cu mexicanii de la Guadalajara. În 2020, Toronto FC a terminat sezonul regulat pe locul 2, dar în playoff-ul disputat în sistem knock-out a fost eliminată chiar din prima rundă. Vancouver și Montreal au terminat în a doua jumătate, pe locurile generale 17-18. 

Găsești pariuri pe orice campionat în SuperSocial!

Intră în SuperSocial, singura rețea socială a pariorilor români, și fii alături de Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Gică Craioveanu și Bogdan Stelea! SuperFotbaliștii Generației de Aur intră zilnic și fac publice biletele jucate de ei pe Superbet. Descarcă și tu aplicația Superbet, deschide cont și arată-le și tu prietenilor ce pariezi sau urmărește pariurile lor, ale marilor fotbaliști sau ale celor mai buni jurnaliști din țară!

Bonusul de Bun Venit te așteaptă, dar și pariul șansă în agenții!

Dacă ești utilizator nou Superbet, pe site sau în aplicația de mobil, te bucuri de un Bonus de Bun Venit Sport de până la 500 lei acordat la primele 3 depuneri! Dacă preferi agențiile stradale iar acestea sunt deschise în orașul tău, trece-le pragul cu încredere și bucură-te de Pariul Șansă! Reintrodus la cererea pariorilor, acesta a ajutat zeci de mii de jucători, plătind peste 4 milioane de bilete!

Ștefan Radu 400! Românul va atinge azi această bornă cu Lazio, la doar al doilea meci în Ligă

Un bihorean a bifat un nou record la Superbet: 500.000 de lei câștigați pe un singur bilet!

A lovit un Jackpot de peste 2.8 milioane de lei!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează