GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

90 de minute cât un secol sau cât o clipă. Avantaje, dezavantaje și Superșansa ta înainte de Farul - FCSB

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 mai 2023 17:05 / Actualizat sambata, 20 mai 2023 17:05

Încălzirea s-a terminat, ai primit ultimele indicații din partea antrenorului, te afli pe tunel alături de cei zece camarazi de luptă și te pregătești să intri pe teren. Aștepți primul fluier al arbitrului la fel cum în copilărie tânjeai după o jucărie sau o atenție din partea părinților. Doar că acum ai crescut, ai ajuns la maturitate și doar câteva zeci de secunde te mai despart de startul meciului decisiv pentru titlu. Te-ai încurajat cu coechipierii, ai văzut în ochii lor aceeași dorință de a sfâșia opoziția și de a ieși învingători. Ți-ai ocupat poziția în teren, apoi ți-ai luat câteva secunde de gândire, ultimele, doar tu cu tine.

Gândurile zboară. La cum să-ți depășești adversarul direct, la cum vei deveni eroul echipei și al orașului, iar un colț al creierul se încăpățânează să se întoarcă în trecut. La momentul în care tatăl te-a dus de mână pe stadion, la prima joacă în curtea școlii, la prima căzătură. Apoi la primul antrenament, la primul gol, la prima victorie și la prima înfrângere. Te gândești parcă obsesiv, mai ales la înfrângeri, pentru că ele te-au ridicat și te-au transformat în persoana de azi. E duminică, 21 mai, ora 21:00. Și câte îți mai trec prin minte....Ce o zice bunica? Reușește bunicul să se uite la meci, căci în ultimul timp nu o duce prea bine cu sănătatea. Dar mama? Mama o fi tot pe locul ei superstițios, se va uita doar la a doua repriză?

Brusc îl vezi pe omul din fața ta trecând pe lângă tine, iar un coechipier strigă cât îl țin plămânii "fii atent"! Dai din cap brusc, necontrolat, și realizezi pe moment că totul a început și nu mai poți da înapoi. Nu mai ai timp să te mai gândești dacă va începe ploaia și terenul se va uda, dacă vedeta echipei adverse are un bandaj pe coapsă sau dacă prietenii tăi și-au ocupat locurile din tribune. Pentru că ești unul dintre cei 22 de gladiatori din Farul - FCSB, meciul pe care nu-l vei pierde nici dacă vor fi nevoiți să te scoată cu targa de pe teren și să te ducă la reanimare. NU AI VOIE să-l pierzi, nu te-ai apucat de fotbal și ai sacrificat totul pentru a fi aproape campion. Trebuie să fii campion!

Înregistrează-te, verifică-ți contul și SuperDistrează-te! Primeşti 50 Lei FreeBet la verificarea contului +500 Lei Bonus de Bun Venit!

90 de minute cât un secol. Sau cât o clipă

Rândurile de mai sus reprezintă o scurtă incursiune în mintea fotbaliștilor Farului și FCSB-ului înainte ca Radu Petrescu să scoată aerul din plămâni și să strige start joc. Pentru că duminică seară, de la ora 21:00, Gică Hagi și Elias Charalambous vor da ceea ce istoria fotbalului românesc va consemna drept "Bătălia de la Ovidiu". Meciul în care toți vor alerga mai mult pentru a-și împlini destinul, cele 90 de minute care vor stabili numele cărei echipe va fi gravat pe noul trofeu al SuperLigii. Contextul se știe și e clar: Hagi și ai lui au medaliile de gât dacă înving, bucureștenii devin mari favoriți în cazul în care iau trei puncte.

Se mai știe și că jucătorii se comportă complet diferit înainte și în timpul unor astfel de meciuri. Andrea Pirlo, de exemplu, și-a petrecut pe PlayStation orele de dinaintea finalei Cupei Mondiale din 2006. În timp ce în cazul altora apar insomnia, anxietatea, frica de succes sau cea de eșec. Pentru unii meciul decisiv durează cât un secol plin de încercări, pentru alții e doar o clipă. Pentru că picioarele te ajută, dar mintea e totul.

Profesorul își înfruntă creația

Cu jucătorii pregătiți, e rândul antrenorilor să ia prim-planul. Tactic, Hagi e dat peste cap de absența lui Denis Alibec și trebuie să regândească strategia pentru bătălia decisivă. Dincolo, Charalambous nu are ce să schimbe în echipa ultimelor etape, noutatea fiind revenirea lui Andrea Compagno. Iar main eventul serii va fi, cu siguranță, duelul de la distanță dintre Gică Hagi și Coman.

Când Florinel era un copil excesiv de talentat, Regele îi făcea lobby și nu de puține ori era auzit strigând "Comăniță, joacă tu!". Viața i-a dus împreună spre primul titlu câștigat cu Viitorul, apoi fostul mare decar și-a vândut vârful generației la FCSB. Timpul s-a scurs, Florinel a parcurs drumul de la Coman la Mbappe și înapoi la Coman, iar partea a doua a sezonului 2022/2023 e cea în care liderul FCSB-ului a arătat, în sfârșit, de ce Hagi îl făcea să se simtă precum Diego Maradona. Iar acum "părintele" lui Coman va trebui să găsească soluțiile pentru a-și bloca creația!

3.90 e Cota Superbet pentru un gol marcat de Florinel Coman în poarta Farului

Unii și-au împlinit visul...

Cât contează experiența unor astfel de supermeciuri? Dar a câștigării titlului? Sunt antrenori care preferă să aibă jucători în vârstă în echipă tocmai pentru a menține echilibrul și a transmite ADN-ul de învingător, dar sunt și tehnicieni care merg pe entuziasm și ale tinereții valuri. Hagi îi are pe Buzbuchi, Nedelcu, Boli și Casap din gașca alături de care a câștigat primul titlu, iar Băluță și Alibec știu și ei cum e să ridici deasupra capului trofeul de campion. La FCSB, Coman (cu Viitorul) și Omrani (cinci titluri cu CFR) sunt singurii care s-au impus în România, dar un factor important ar putea fi reprezentat de pedigree-ul străinilor din lot: Radunovic a cucerit medalia în Muntenegru, cu Buducnost, Tamm e triplu campion al Estoniei cu Flora Tallinn, Boban Nikolov e campion în Republica Moldova (Șeriff Tiraspol) și Macedonia de Nord (Vardar Skopje), în timp ce Andrea Compagno are în CV titlul din San Marino, cu Tre Flori.

Superpovestea trofeelor din marile campionate! Pe 18 mai vedem trofeul SuperLigii

Aventură responsabilă! Află ce primești din prima când îți activezi cardul de beneficii SuperClub

Descoperă SuperDuel! Bucură-te cu prietenii tăi de noua experiență exclusivă Superbet!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează