GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Acupunctura: o metoda eficienta de tratament pentru dureri cronice!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 21:37 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 21:38

Cu toții am auzit vorbindu-se de acupunctură. Știm mai mult sau mai puțin despre această practică. Dacă nu suntem pasionați de metodele alternative de tratament, nu am fost la nicio ședință de acupunctură sau nu suntem practicieni, probabil avem o mulțime de întrebări. Suntem aici ca să vă răspundem măcar la o parte din ele. Așadar, să începem!

Poate un pacient să vină pur și simplu la un cabinet de acupunctură?

Tot ce trebuie să faci este să te programezi la o ședință de acupunctură. Desigur, nu poți să vii și să intri direct în cabinet, dar cu programare, nu ai nevoie de altceva.

Ar trebui să faci o programare la medic înainte de programarea la acupunctură?

În cazul durerii acute la nivelul sistemului musculo-scheletic, de exemplu dureri recente de gât sau de spate, sau infecții, cum ar fi dureri în gât, tuse sau probleme ale sinusurilor, de obicei nu este nevoie de un consult preliminar. Pentru toate celelalte boli, și în special pentru bolile cronice de lungă durată, este mai bine să ai o discuție detaliată cu medicul în prealabil. Aici pot fi efectuate sau planificate examinări suplimentare necesare. 

Cum funcționează o ședință de acupunctură?

În funcție de ce parte a corpului este vizată, pacientul se dezbracă și se întinde pe o masă de tratament. Apoi acele sunt introduse de medicul acupuncturist și rămân de obicei în piele aproximativ 20 de minute. Puncția este oarecum dureroasă, dar ulterior pacientul nu simte prea mult de la ace, cel mult o ușoară înțepătură, furnicături sau o senzație de căldură. În multe cazuri, acupunctură produce un debut rapid de relaxare, ceea ce înseamnă că timpul petrecut în pat este simțit a fi destul de plăcut. La sfârșitul ședinței pacientului, acele sunt îndepărtate și pacientul poate apoi să-și continue rutină zilnică normală. Cu toate acestea, sarcinile deosebit de intensive și solicitante nu trebuie întreprinse în următoarele 2 ore. Încearcă un tratament sigur la un cabinet acupunctura Bucuresti.

Ce poți face dacă te simți prea inconfortabil?

Există două opțiuni aici: Prima opțiune este ca acupuncturistul să folosească ace speciale, super-fine. Aceste ace sunt subțiri ca un fir păr și se introduc în piele cu ajutorul unui tub de ghidare, care în cele mai multe cazuri se simte cu greu.

A doua opțiune este utilizarea unui laser pentru acupunctură. Nu există nicio puncție. În schimb, punctul de acupunctură este stimulat de lumina laser și nu simți absolut nimic. Acupunctura cu laser este însă mai puțin eficientă decât acupunctură cu ac.

Pot fi tratați și copiii cu acupunctură?

Desigur. Copiii răspund de obicei foarte bine și rapid la acupunctură. Tot ce trebuie făcut este să îi convingem să nu le fie frică de ace.

Se poate ca cineva să nu tolereze acupunctura?

În cazuri foarte rare, pacienții reacționează paradoxal la acupunctură, adică simt fie o agravare semnificativă a simptomelor, fie un alt disconfort intens chiar și după a treia sau a patra ședință. Când acest lucru se întâmplă cu un acupuncturist cu experiență, este de obicei un semn că tratamentul cu acupunctură nu trebuie continuat.

Există o „agravare inițială” în acupunctură ca și în homeopatie?

Din fericire, acest lucru se întâmplă rar cu acupunctură. Un bun acupuncturist tratează întotdeauna cu deosebită atenție și blândețe în timpul primei ședințe, astfel încât să fie evitată pe cât posibil o agravare inițială. Dacă oricum apare, poți presupune că se va termină cel târziu după al treilea tratament. Ulterior, există de obicei o îmbunătățire rapidă și semnificativă a bolii.

Acupunctură are și efecte secundare, similare cu unele pastile?

Când este utilizată corect, acupunctura este are doar câteva efecte secundare inofensive, cum ar fi sângerări mici, punctuale, care pot apărea atunci când pielea este perforată. Dacă sângele se scurge sub piele, uneori poate provoca și o „vânătaie”.

Pacienții sensibili experimentează uneori transpirații ușoare sau palpitații tranzitorii ale inimii în timpul sau la scurt timp după acupunctură, ceea ce poate fi considerat un semn că sistemul nervos autonom a fost “abordat” de acupunctură.

Dacă acupunctură se face foarte aproape de un cordon nervos, uneori apare un scurt disconfort care se simte similar cu un șoc electric foarte ușor.  Cu toate acestea, un acupuncturist cunoaște punctele în care acest lucru se poate întâmpla și este deosebit de atent.

Ce se întâmplă de fapt în timpul acupuncturii?

Medicina tradițională chineză, care include acupunctură, consideră că un tip special de energie numită “qi” poate fi afectată de ace. De exemplu, Qi blocat (durere), Qi prea fierbinte (inflamație), Qi prea slab (subfuncție) sau Wei-Qi prea slab (sensibilitate la infecții) și multe alte patologii pot fi tratate.

Știința occidentală a reușit să demonstreze că acupunctură declanșează o multitudine de reacții în organism: transmiterea impulsurilor nervoase și eliberarea de substanțe transmițătoare duc, printre altele, la inhibarea inflamației, ameliorarea durerii, îmbunătățirea circulației sanguine, relaxarea mușchi, reglarea sistemului imunitar și îmbunătățirea stării de spirit.

Toate acestea se întâmplă fără că vreo substanță (cum ar fi o injecție) să fie introdusă în organism. Se întâmplă exclusiv prin stimularea unui anumit punct de pe suprafața corpului, punctul de acupunctură, cu acul. Acest stimul are un efect local, dar este transmis și măduvei spinării și creierului, unde un răspuns stimul este, de asemenea, provocat și transmis organului țintă.

În concluzie…

În speranța că v-am răspuns măcar la câteva întrebări, te sfătuim să nu-ți  fie teamă să încerci o ședința de acupunctură. Doar dacă ai anumite condiții medicale (răni deschise, tumori, în unele cazuri în sarcina etc.) acupunctură nu este recomandată. În rest, este o procedura perfect sigură și care, în multe situații, ne oferă rezultate peste așteptări. Pentru o programare, intră pe site-ul cabinetului Acupunctură București!

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează