GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Asigurarea protecţiei unui domeniu întins

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 12:48 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 12:48

Problema siguranţei şi protecţiei unui domeniu foarte întins reprezintă o problemă destul de spinoasă. Ferme, podgorii, livezi sau o simplă pădure care poate fi expusă tăierii ilegale de copaci pot reprezenta o provocare pentru un proprietar care doreşte că găsescă varianta optimă prin care îşi poate proteja spaţiul. Gardurile şi delimitările de orice tip nu pot fi eficiente în orice situaţie, mai ales când se pot petrece fenomene independente de intervenţia omului, precum incendiile sau inundaţiile.

Monitorizarea video a unui spaţiu extins

Monitorizare video reprezintă una dintre cele mai eficiente metode prin care se poate controla un spaţiu. De la activitatea angajaţilor, până la depistarea precoce a oricărui tip de intervenţie neautorizată, acestea sunt contexte în care monitorizarea prin captura de imagine poate fi de mare folos. Un sistem de monitorizare video presupune amplasare de camere de supraveghere în puncte strategice care oferă o imagine panoramică a unei anumite suprafeţe. Camerele video sunt disponibile în diferite variante, cu diferite raze de acţinue şi cu rezoluţii diverse. Este foarte important ca alegerea şi montarea acestora să se facă conform configuraţiei spaţiului, doar astfel putând fi folositoare şi reprezentând o soluţie optimă în protejarea perimetreleor. Camerele destinate monitorizării unui perimetru extins, sunt cele de exterior, rezistente condiţiilor meteo extreme. Este foarte important ca raza lor de acţiune să nu depăşească domeniul privat, astfel încât să nu încalce legislaţia în vigoare.

Funcţionarea sistemului de monitorizare

Fiind vorba de un domeniu extins şi greu de controlat, este recomandată monitorizarea în timp real, care se poate efectua pe un monitor de calculator, dar şi pe alte gadget-uri, precum telefoanele inteligente sau tabletele. Odată cu achiziţionarea camerelor de supraveghere, se vor procura şi calculatoarele necesare. Fiind o investiţie substanţială, a opta pentru varianta calculatoare refurbished poate reprezenta o alegere foarte bună. Aceste calculatoare, deşi nu sunt noi, sunt într-o stare defuncţionare foarte bună, prin natura contextelor în care ajung să deţină acestă caracteristică. Nu sunt realizate din componente şi nu au un grad mare de uzură, astfel că îndeplinesc toate caracteristicile tehnice şi de design indicate de producător. Calculatoarele refurbished nu se încadrează în categoria second-hand. Sunt modele aproape noi care, fie au fost returnate rapid, fie au făcut parte din diferite parcuri de calculatoare folosite la expoziţii de profil sau care s-au constitui într-un suprastoc. Astfel, ţinând cont de caracteristicile acestei categorii de calculatoare, acestea pot reprezenta varianta ce mai profitabilă atunci când se doreşte montarea unui sistem de monitorizare, putând fi procurate la preţuri mai mici în comparaţie cu modele noi.

Întreţinerea sistemului de monitorizare

Pentru ca un sistem de monitorizare să fie eficient şi să-şi demonstreze utilitatea, trebuie montat corect, alegându-se toate componentele în funcţie performanţele acestora  raportate la necesitatea spaţiului. Camerele video vor fi alese în funcţie de raza de acţiune, dar şi de caracteristicile spaţiului căruia sunt destinate. Monitorul pe care sunt transmise capturile, ar trebui să redea imaginea integrală, fără distorsiuni şi fără întreruperi. Este foarte important ca pentru un sistem de supraveghere video să se folosescă doar piese strict destinate acestui palier, improvizaţiile demonstrându-se a fi neprofitabileşi periculoase. Pentru ca un sistem de monitoarizare să aibă o viaţă lungă, este indicat ca orice avarie apărură şi orice disfuncţionalitate semnalată să fie rapid remediate, menţinându-se astfel buna funcţionare şi eficienţa tuturor componentelor incluse. Astfel, montat corect şi întreţinut corespunzător, un sistem de monitorizare îşi va demonstra utilitatea şi va contribui semnificativ la sporirea protecţiei şi siguranţei unui domeniu, indiferent cât de vast ar fi acesta şi câte spaţii greu accesibile ar deţine.

Citește și:

„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Nationala
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Campionate
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează