GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Bundesliga, etapa 30: se dau lupte grele pentru Liga Campionilor și pentru evitarea retrogradării

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 iunie 2020 17:27

Etapa a 30-a din Bundesliga aduce lupte interesante pentru locurile care duc în Champions League. Chiar dacă nici lupta la titlu nu s-a încheiat încă, forma lui Bayern pare să indice că cele șapte puncte avans ale bavarezilor față de rivala Borussia Dortmund sunt aproape insurmontabile. În schimb, între locurile 2 și 5 sunt, după 29 de runde, doar patru puncte, astfel că, în funcție de rezultatele din această etapă, pot apărea permutări în clasament, la vârf. Una dintre Borussia Dortmund, RB Leipzig, Gladbach și Leverkusen va rămâne în afara locurilor de Liga Campionilor la final, așa că cele patru nu-și permit pași greșiți.

Și în zona nisipurilor mișcătoare a clasamentului se dau lupte interesante. În afară de Paderborn, care pare condamnată, având doar 19 puncte după 29 de etape, celelalte echipe au șanse reale să evite retrogradarea. Werder Bremen e la trei puncte, iar Fortuna Dusseldorf la unul de Mainz, prima echipă aflată deasupra liniei, așa că și aici am putea vedea rocade în clasament.

DESCOPERĂ ÎNTREAGA OFERTĂ SUPERBET PENTRU BUNDESLIGA

Un alt duel interesant se dă în clasamentul golgheterilor, acolo unde Robert Lewandowski (29 de goluri) și Timo Werner (25 de goluri) luptă pentru titlul de cel mai bun marcator din Bundesliga și, implicit, pentru Gheata de Aur a Europei. Atacantul lui Leipzig va juca, cel mai probabil, din sezonul viitor, la Chelsea. Gruparea londoneză a ajuns la un acord cu RB Leipzig pentru o sumă de transfer de 60 de milioane de euro.

Șapte jucători din Bundesliga au contribuit în acest sezon la cel puțin 20 de goluri pentru echipele lor. Trei dintre aceștia și-au adus aportul la peste 30 de goluri: Jadon Sancho (33 - 16 goluri și 17 assist-uri), Lewandowski (32 - 29+3), Timo Werner (31 - 24+7), Muller (25 - 7+18), Gnabry (21 - 11+10), Plea (20 - 10+10) și Thorgan Hazard (20 - 7+13).

DESCARCĂ-ȚI APLICAȚIA SUPERBET ȘI PREGĂTEȘTE-ȚI BILETELE CÂȘTIGĂTOARE

FREIBURG - GLADBACH (vineri, 21:30) 
Meciul care deschide etapa se dispută între Freiburg și Borussia Monchengladbach. Freiburg, una din revelațiile sezonului înainte de pandemia de coronavirus, n-a mai reușit să câștige niciun meci după reluarea sezonului din Bundesliga: două eșecuri, două remize. Gladbach, în schimb, rămâne în luptă pentru ocuparea unui loc de UCL la finalul sezonului. Deocamdată, Borussia e pe locul 4, în grafic, cu 56 de puncte, dar Leverkusen îi suflă în spate. „Aspirinele” au același număr de puncte, dar un golaveraj inferior. În tur, Gladbach s-a impus cu 4-2 pe teren propriu, dar cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în ianuarie, în două meciuri amicale, ambele câștigate de Borussia cu același scor: 2-1. Ultima oară, însă, când cele două formații s-au întâlnit la Freiburg, în campionat, gazdele s-au impus cu 3-1.

LEIPZIG - PADERBORN (sâmbătă, 16:30) 
Leipzig mai are doar șanse matematice la titlu, dar rămâne în lupta pentru locul 2 din Bundesliga. Sâmbătă, de la ora 16:30, echipa lui Nagelsmann primește vizita "lanternei roșii", Paderborn. Leipzig a ajuns la 10 meciuri fără înfrângere în Bundesliga, dar nu este suficient pentru a-i da emoții liderului Bayern. Din aceste partide, doar 4 au fost victorii, cele 6 remize scoțând echipa lui Nagelsmann din calculele luptei pentru titlu. La a doua prezentă în istorie în Bundesliga, Paderborn pare să repete scenariul din sezonul 2014/2015, când s-a întors în Zweite Bundesliga după doar un sezon. „Lanterna roșie” e la 9 puncte distanță de locul de baraj. Doar 4 întâlniri directe s-au înregistrat până acum între cele două echipe, iar Leipzig s-a impus de fiecare dată. În total, gazdele din această etapă au marcat de 8 ori, primind 3 goluri. În tur, la Paderborn, RB a câștigat cu 3-2.

LEVERKUSEN - BAYERN (sâmbătă, 16:30) 
Derby-ul acestei etape se joacă la Leverkusen, pe BayArena. Bavarezii sunt în formă excelentă, fiind neînvinși de 15 etape și au câștigat toate cele patru etape disputate de la reluarea competiției. O înfrângere pentru gazde ar fi problematică, pentru că contracandidatele „aspirinelor” la un loc de UCL s-ar putea distanța în clasament. În precedentele 9 meciuri disputate în Bundesliga, elevii lui Peter Bosz au o singură înfrângere, cu Wolfsburg, atunci când au pierdut fără drept de apel, scor 1-4, pe propriul teren. Totuși, în fața propriilor suporteri, Bayer pune în scenă un fotbal ofensiv. Drept exemplu, în 4 din ultimele 5 meciuri disputate acasă, Leverkusen a marcat de cel puțin 2 ori. În tur, la Munchen, Leverkusen s-a impus cu 2-1.

FRANKFURT - MAINZ (sâmbătă, 16:30) 
După o serie negativă, cu 5 înfrângeri consecutive în Bundesliga, „vulturii” au dat semne serioase de revenire în ultima perioadă și au obținut 2 victorii și un rezultat de egalitate în precedentele 3 etape. Totuși, elevii lui Hutter sunt în continuare departe de forma arătată în sezonul trecut. Runda trecută, Frankfurt s-a impus în fața penultimei clasate, Werder Bremen, scor 2-0. Mainz, în schimb, este fără victorie de la reluarea sezonului și e la limita zonei retrogradabile. O înfrângere ar putea-o trimite pe Mainz direct în zona nisipurilor mișcătoare.

DUSSELDORF - HOFFENHEIM (sâmbătă, 16:30) 
Fortuna e neînvinsă în ultimele trei „directe” cu Hoffenheim, dar oaspeții din această rundă sunt mai în formă acum. Hoffenheim e fără eșec în ultimele trei runde și cu două victorii la activ înaintea acestui meci: 3-1 cu Koln și 1-0 cu Mainz. Fortuna e doar la un punct de „salvare”, așa că o victorie azi, coroborată cu o înfrângere a lui Mainz la Frankfurt, ar duce-o pe Dusseldorf deasupra liniei retrogradării. Trei din ultimele cinci dueluri directe dintre cele două echipe s-au încheiat cu același scor: 1-1.

DORTMUND - HERTHA (sâmbătă, 19:30) 
La 7 puncte de primul loc, cu 5 etape înainte de final, Borussia mai speră doar într-o minune pentru a întrerupe supremația lui Bayern. Sâmbătă, de la ora 19:30, pe Westaflenstadion vine revelația ultimelor etape, Hertha Berlin. Înainte de reluarea campionatului, Borussia avea doar patru puncte mai puțin decât Bayern și spera sa reducă și mai mult distanța. Chiar dacă a câștigat 3 partide, echipa lui Lucien Favre a pierdut însă meciul cel mai important, disputa directă cu Bayern și diferența s-a mărit și mai mult. În schimb, Hertha e în formă mult mai bună decât înainte de întreruperea sezonului. În ultimele 4 meciuri, berlinezii au obținut 10 puncte din 12 posibile și se gândesc deja la o participare în Europa League. Hertha este pe locul 9, dar o despart doar 4 puncte de poziția a șasea.

BREMEN - WOLFSBURG (duminică, 14:30) 
Penultima în clasament, Werder are nevoie să reînceapă să câștige pe teren propriu pentru a ieși din zona retrogradabilă. Duminică, la Bremen vine Wolfsburg, echipă aflată pe loc de Europa League înainte acestei etape. Ambele echipe au câte două victorii de la reluarea competiției și ambele formații au câștigat doar în deplasare în această perioadă. Bremen are avantajul moral că a câștigat și meciul din tur, de la Wolfsburg, scor 3-2. În plus, e fără înfrângere în ultimele opt întâlniri directe cu „lupii”.

UNION BERLIN - SCHALKE (duminică, 16:30) 
Echipele cu cele mai proaste rezultate de la reluarea competiției în Bundesliga se întâlnesc duminică, de la 16:30, pe terenul formației nou-promovate. Schalke are zero puncte câștigate în ultimele patru runde, în timp ce Union a strâns un singur punct. „Minerii” trăiesc încă din zestrea de puncte acumulate înainte de pandemie, dar Union se apropie din nou vertiginos de zona retrogradării, de care o despart doar patru puncte. În tur, Schalke s-a impus greu, cu 2-1, pe teren propriu.

AUGSBURG - FC KOLN (duminică, 19:00) 
Meciul care încheie etapa se dispută între vecinele de clasament Augsburg și Koln. După 29 de etape, cele două echipe sunt pe locurile 13, respectiv 12, despărțite de doar trei puncte în favoarea „țapilor”. Pentru fiecare dintre ele, o înfrângere ar deveni problematică, apropiindu-se de retrogradare. Ultimele două meciuri directe dintre cele două s-au încheiat la egalitate, la același scor: 1-1. Totuși, ultima partidă disputată la Augsburg s-a încheiat cu victoria gazdelor cu 3-0.

DESCHIDE-ȚI CONT LA SUPERBET ȘI PARIAZĂ PE MECIURILE PREFERATE DIN BUNDESLIGA

CITEȘTE ȘI:

O gălăgie de jackpoturi la SUPERBET.ro! Peste 10 milioane de lei plătite!

SuperMeci în Super League! Avem derby-ul PAOK – Olympiacos

Europa începe în Balcani și la fotbal. 7 „cavaleri” ai Estului luptă pentru dreptul de a ataca Vestul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează