GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Care sunt diferitele plite de gătit?

Articol de GSP - Publicat joi, 28 iulie 2022 17:11 / Actualizat joi, 28 iulie 2022 17:11

Aparatele electrocasnice destinate gătitului au evoluat enorm în ultima perioadă, în cursul secolului XX în special, când s-au dezvoltat numeroasele tehnologii pe care acum le putem vedea în ofertele principalilor producători de pe piață. Actualmente, producătorii ne oferă plite care utilizează varianta clasică pe gaz, o opțiune încă destul de populară în rândul utilizatorilor dar și plite electrice standard sau variantele mai moderne, versiunile electrice vitroceramice și plitele cu inducție, vârful tehnologiei actuale.

Alegerea tehnologiei, înainte de alegerea produsului propriu-zis nu este una tocmai ușoară. Fiecare din aceste tehnologii are dezavantajele și avantajele ei. În cadrul acestui articol îți vom spune care sunt diferitele plite de gătit. De cele mai multe ori, plitele de gătit se adresează persoanelor care își doresc să le încorporeze în mobila de bucătărie.

Există diferite tipuri de plite de gătit: pe inducție, vitroceramice, electrice sau pe gaz. Plita reprezintă un aparat electrocasnic esențial în bucătărie. Alegerea modelului potrivit se va face ținându-se cont de obiceiurile și preferințele tale. Plita pe inducție și plita vitroceramică oferă putere și securitate utilizatorului chiar dacă plita vitroceramică consumă mai multă energie. Plita electrică posedă o mare inerție de unde și consumul energetic mai mare. Plita pe gaz este ușor de folosit și prețul este mai scăzut. Este modul de gătit favorit al celor mai mari chefi. Descoperă în cele ce urmează diferitele tipuri de plite de gătit.

Plita de gătit pe inducție

Este o plită de gătit electrică care nu încălzește decât suprafața în contact cu oala. Acest sistem oferă o securitate ridicată și permite realizarea de economii considerabile de energie. Se numără printre modelele de plite de înaltă calitate cu un randament cuprins între 80-90%. Se încălzește rapid și permite trecerea de la căldură ridicată la una scăzută într-un singur minut. Recipientele trebuie să fie compatibile cu modul de gătit pe inducție. Este vorba de oale din fontă, din oțel inoxidabil sau oțel emailat. Singurul lucru pe care îl putem reproșa plitei pe inducție este prețul ridicat.

Plita de gătit vitroceramică

Dacă vrei să treci de la aragaz la plită, atunci plita vitroceramică poate fi soluția potrivită. Este o soluție inteligentă de gătit, un număr mare de bucătari profesioniști au ales să renunțe la varianta clasică de aragaz pentru a experimenta un alt nivel de preparare al hranei.

Plita vitroceramică te ajută să îți perfecționezi stilul de gătit și să beneficiezi de preparate culinare mai sănătoase și mai delicioase. Reglarea temperaturii este mai precisă din cauza inerției termice scăzute. Se încălzește rapid, este ușor de curățat datorită suprafeței plane și are un preț abordabil.

Plita pe gaz

Plita pe gaz necesita racordare la gaz. Gazul este eliberat de un robinet după care ajunge până la injectorul plitei prin intermediul unei țevi. Gazul este pulverizat în momentul aprinderii. Plita pe gaz este dotată cu arzătoare care produc flacără. Principalul avantaj al plitei pe gaz este oferit de prețul scăzut. În plus, este modelul de plită preferat al celor mai cunoscuți chefi deoarece flacăra gazului rămâne vizibilă ceea ce permite un gătit precis. Alături de plita pe gaz alege din numeroasele modele de cuptoare pe gaz.

Care sunt diferitele plite de gătit?

Plita electrică

Plitele electrice se împart în mai multe categorii. Pentru persoanele care își doresc un dispozitiv pe care să gătească la un preț redus există încă pe piață modele de plite electrice clasice cu suprafață metalică și rezistență electrică. Însă, aceste modele consumă destul de mult.

În afară de modelul clasic, mai există plite electrice vitroceramice sau cu inducție. Avantajele oferite de plita electrică sunt următoarele: eficiență sporită, lipsa noxelor, lipsa fluctuațiilor de căldură și protejarea vaselor de gătit.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează