GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce mâncăm atunci când ne antrenăm

Articol de GSP - Publicat joi, 06 octombrie 2022 11:21 / Actualizat joi, 06 octombrie 2022 11:21

Înainte de a ne apuca serios de antrenamente e întotdeauna bine să ne corelăm planul nostru de health & fitness și cu regimul alimentar. Mâncărurile potrivite înainte și după exerciții fizice ne pot spori rezultatele. Așa cum o mașină folosește gaz, corpul nostru arde carbohidrații pe post de combustibil. O alimentație sănătoasă îți oferă energia necesară pentru a putea face antrenamentul în parametri optimi. Ești gata să profiți la maxim de antrenamentul tău? Atunci, cu siguranță vei fi interesat și de ceea ce mănânci, pentru rezultate maxime și prevenirea anumitor complicații digestive.

Momentul potrivit 

Pentru a preveni neplăceri ce pot apărea ulterior, încearcă să iei o gustare sau o mini masă cu 1 până la 3 ore înainte de antrenament. Poți avea probleme cu stomacul dacă mănânci fix înainte de ora de fitness. Acest lucru se datorează faptului că mai mult sânge ajunge la mușchii tăi în timpul exercițiilor fizice, rămânând mai puțin pentru digestie. După antrenament, corpul tău este gata să se alimenteze și să reconstruiască țesutul muscular. Mănâncă sau bea la o oră după terminarea workout-ului.

Pâinea și marmelada sunt surse bune de carbohidrați. Îți oferă energia de care au nevoie mușchii tăi în timpul exercițiilor fizice. Untul de arahide adaugă o doză de proteine, care te ajută să te simți plin și care te poate ajuta să scapi de poftele de după antrenament. De fapt, potrivit cercetărilor, consumul de cantități mici de arahide te poate ajuta să îți menții o greutate sănătoasă. Mergi la un curs de stretching sau de yoga? O jumătate de sandviș poate fi tot ce ai nevoie.

Fulgi de ovăz cu lapte și fructe 

Te antrenezi dimineața? Începeți ziua cu un castron de fulgi de ovăz integral, bogat în fibre și fructe. Corpul tău digeră carbohidrații din această combinație mai lent, astfel încât zahărul din sânge să rămână mai constant. Te vei simți plin de energie pentru mai mult timp. Pentru o doză suplimentară de proteine ​​și calciu, care ajută rezistența oaselor, adăugă lapte cu conținut scăzut de grăsimi.

Înainte de antrenament: Smoothie cu fructe și iaurt

Smoothi-urile sunt ușor de digerat, așa că nu te vei simți leneș în timpul antrenamentului. Dar multe versiuni cumpărate din magazin sunt bogate în zahăr adăugat. Pregătește-ți propria versiune cu iaurt și fructe bogate în proteine, care conțin carbohidrați ce oferă un boost de energie. Amestecă-l cu apă sau gheață pentru a rămâne hidratat. Cercetările arată că lipsa de lichide scade puterea și rezistența.

Înainte de antrenament: combinația Trail Mix

Este cunoscut ca un element de bază pentru drumeții, dar Trail Mix-ul este de fapt o gustare bună pentru orice antrenament. Stafidele îți oferă energie instant, perfectă pentru stomac. Amestecă o mână mică de stafide cu migdale, care sunt bogate în proteine ​​și grăsimi nesaturate sănătoase pentru inimă. Ele au, de asemenea, un antioxidant care poate ajuta corpul să folosească mai bine oxigenul și să ofere rezultate mai bune la antrenamente.

Latte cu conținut scăzut de grăsimi și un măr

Dacă ești băutor de cafea, perfect, e bine să o consumi înainte de cursul de fitness de dimineață sau prânz. Îți vei lua proteinele ​​din lapte, iar cofeina poate ameliora durerile musculare. Ia și un măr pentru carbohidrați de înaltă calitate. Un avertisment: cofeina îți poate da peste cap somnul, așa că evit-o după-amiaza. Laptele normal poate fi înlocuit cu cel scăzut în grăsimi sau o bucată de brânză.

După: ou și pâine prăjită din grâu integral

Carbohidrații din pâinea prăjită îți redau energia pe care ai ars-o în timpul exercițiilor fizice, în timp ce fibrele sale îți mențin nivelurile de zahăr din sânge uniform. De servit cu un ou pentru a crește rezultatele. Împreună formează o proteină completă, ceea ce înseamnă că au toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care corpul tău îi folosește pentru a fortifica musculatura.

De rolul alimentației pentru un antrenament reușit nu se mai îndoiește nimeni, însă la fel de importantă este și partea de prevenție.

Exercițiile de întreținere și prevenție sunt utile pentru echilibrarea diferitelor mișcări, dar au și rolul de a susține corpul, în cazul anumitor afecțiuni. 

Afecțiunile pot fi de grad mic, pâna la diverse boli sau post intervenții chirurgicale, ce pot afecta mișcarea. În cazul workout-ului ce are ca scop pierderea în greutate, de exemplu, pentru a preveni o uzură inutilă a articulatiilor, exercițiile de întreținere și prevenție au ca scop pregătirea organismului pentru mișcare, susținerea acestuia pe parcursul procesului cât și atingerea țelului propus. 

Exercițiile de prevenție ajută foarte multe și în cazul afecțiunilor secundare stresului neuro – psihic. De cele mai multe ori tinzi să te miști așa cum te simți, sau să nu prea faci mișcare – poate, din cauza unui blocaj. Când ești stresat, îți supui organismul unei intensități fizice, similară cu cea care a generat disconfortul neuropsihic. 

Ai reținut, da? O alimentație sănătoasă înainte și după antrenamente, în combinație cu executarea anumitor execiții de prevenție și întreținere pot da rezultate excelente, iar corpul tău îți va mulțumi pe deplin. Ca să și pui în aplicare cele mai discutate mai sus, încearcă în orice moment cluburile din rețeaua World Class, cea mai extinsă din țară, iar specialiștii de acolo cu siguranță îți vor oferi și mai multe informații, ca tu să te bucuri de antrenamente în cele mai sigure condiții. 

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează