GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

CFR - Alkmaar: a fi sau a nu fi în Europa! Palmaresul lui Dan Petrescu în dublele de la mijlocul grupelor

Articol de GSP - Publicat joi, 21 octombrie 2021 12:36 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 12:37

CFR Cluj - AZ Alkmaar (joi, ora 22:00) e meciul pe care campioana României e obligată să-l câștige pentru a avea șanse reale la calificarea în fazele eliminatorii din Conference League. După 0-1 în Cehia, cu Jablonec, și 1-1 pe teren propriu cu danezii de la Randers, Denis Alibec și colegii lui trebuie să accelereze și să găsească cheia pentru a depăși liderul Grupei G. Forma de moment nu-i ajută pe ardeleni, dar atuul poartă, ca de obicei, numele lui Dan Petrescu, antrenorul care a știut de-a lungul timpului cum să abordeze dublele din grupele europene în care a jucat.

SuperPariuri cu Andrei Niculescu: vezi analiza meciului CFR – Alkmaar!

Prima dublă europeană a lui SuperDan a rămas în istorie

Arc peste timp în sezonul 2009/2010. La prima experiență europeană importantă ca antrenor, sorții i-au adus lui Dan Petrescu o dublă Unirea Urziceni - Glasgow Rangers la mijlocul Grupei G din Liga Campionilor. A fost 1-1 în România, apoi SuperDan a semnat una dintre marile victorii ale carierei sale de antrenor, aflată atunci la început de drum: 4-1 pe Ibrox Park! Meciul a început rău, cu un autogol al lui Ricardo Gomes în minutul 2, apoi Marius Bilașco, actualul director al departamentului de scouting de la CFR Cluj, a punctat pentru 1-1 (minutul 32). Au urmat două autogoluri ale scoțienilor (Lafferty și McCulloch), iar cireașa de pe tort a fost reușita argentinianului Pablo Brandan, în minutul 65. 

Unirea a scos patru puncte din dubla cu scoțienii, suficient pentru a termina pe locul al treilea o grupă cu Stuttgart și Sevilla. A urmat Liverpool (1-0 pe Anfield, 3-1 la București) și frumosul periplu european al lui Petrescu s-a terminat căzând de pe un cal mare. Ai încredere în CFR și Dan Petrescu? Vezi aici Cotele Speciale Superbet pentru meciul cu AZ Alkmaar și fii SuperInspirat!

Una caldă, alta rece ca antrenor al CFR-ului

Peste aproape un deceniu, în sezonul 2019/2020, Dan Petrescu a început să-și lege numele și de performanțele europene ale CFR-ului. Și totul a început, practic, cu o dublă victorie în fața celor de la Rennes (1-0 în Gruia, 1-0 în Franța), care a deschis drumul spre primăvara europeană și confruntarea cu Sevilla, viitoarea campioană. A fost momentul victorios de la mijlocul grupelor europene, urmat însă de unul dureros.

Anul trecut, în fața CFR-ului și a lui Petrescu a ieșit AS Roma, gigantul grupei din Europa League, iar deznodământul a fost unul dur pentru fostul fundaș dreapta al Generației de Aur: un 0-5 pe Olimpico și un 0-2 în Gruia, înfrângeri urmate de plecarea de pe banca lui CFR Cluj.

A fi sau a nu fi în Europa

Cum destinul știe să așeze lucrurile în fotbal într-o manieră proprie, CFR a apelat din nou la Dan Petrescu după mandatele lui Edward Iordănescu și Marius Șumudică, iar sezonul european actual stă tot în capacitatea "Bursucului" de a se ridica la înălțimea momentului. Joi seară, în Gruia vine AZ Alkmaar, favorita Grupei G și liderul competiției după două etape (patru puncte din șase posibile), iar partida e una cu tentă decisivă pentru clubul feroviar. În fazele eliminatorii merge direct câștigătoarea grupei, iar locul doi e nevoit să dea un baraj cu o altă formație de pe poziția secundă pentru a aspira la un traseu lung în Conference. Cu doar un punct din două meciuri, Dan Petrescu trebuie să iasă din nou la rampă și să confirme renumele de antrenor care știe să gestioneze meciurile mari. 

Ai un SuperPariu? Hai în SuperSocial și arată-l tuturor! 

Te consideri inspirat sau ai un pont în care crezi? Atunci vino alături de ambasadorii Superbet Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Florin Răducioiu, Bogdan Stelea, Mihai Leu și Benny Adegbuyi în singura rețea de socializare a pariorilor. Vezi ce joacă ei, descoperă și alți pariori supervaloroși, inspiră-te de la ei și afirmă-te.

Fă-ți profilul în SuperSocial și bucură-te de ceva ce ne dorim cu toții: socializare cu folos pentru pariori!

SuperSăptămâna de Tenis pe Superbet: penultima turnantă înaintea Turneelor Campionilor!

Iubitorii de CS:GO se pregătesc pentru o competiție incendiară în cadrul Superbet Open

SuperCâștig la SuperProno: câte 30.000 de lei pentru doi jucători SuperNorocoși.

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează