GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

CFR, în cursa pentru al treilea titlu consecutiv / Lupta la retrogradare, mai tensionată ca oricând

Articol de GSP - Publicat luni, 25 mai 2020 17:36

Ungaria și-a reluat competițiile oficiale în weekend-ul trecut. Pe finalul acestei săptămâni, liga din Serbia se va restarta și ea. Bulgaria se pregătește ca pe 5 iunie să îi revină disputele din prima divizie. Din această zonă a Europei, România pare că va fi una dintre ultimele țări care va reporni campionatul. Cele mai realiste previziuni indică perioada 13-15 iunie pentru revenirea Ligii 1.

Deschide-ți cont la Superbet și pariază pe evenimentele preferate! 

Schimbare de antrenor în Bănie

Nu mai este mult însă foarte mult până când vom revedea fotbal autohton. Cluburile noastre au revenit deunăzi la antrenamente cu gândul la meciurile rămase din acest sezon. În zona ”play-off”, lupta pentru titlu se va da între primele trei clasate. Cu opt etape înainte de încheierea grupei superioare, CFR are 30 de puncte, în vreme ce principalele urmăritoare, FCSB și Universitatea Craiova au câte 26 de puncte. Clujenii și-au continuat și în ”play-off” traseul constant pozitiv: 2-1 cu Astra și 0-0 cu Gaz Metan au fost rezultatele care au stabilizat echipa campioană în frunte, chiar și după înjumătățirea punctelor. FCSB a oferit spectacol: 2-2 la Botoșani și 4-1 cu Craiova au fost realizările bucureștenilor din debutul ”play-off”. În schimb, oltenii au pierdut un mare pas în cursa pentru primul loc, prin acel 1-4 suferit la FCSB. Poate numirea lui Cristiano Bergodi în locul lui Corneliu Papură, oficializată de curând, va reda alb-albaștrilor imboldul necesar pentru implicarea în bătălia pentru titlu.

În zona ”play-out”, doar Viitorul, cu 24 de puncte, pe locul 7, pare să fie liniștită. Între locul 8, ținut de Sepsi cu 19 puncte și locul 13, primul retrogradabil, deținut de Chindia, este o distanță de numai cinci lungimi. Așadar, orice se poate întâmpla!

În continuare, facem referiri la duelurile din prima rundă care se va derula odată cu reluarea jocurilor din Liga 1.

Play-off: clarificare sau complicații după meciul din Gruia?

CFR Cluj – FCSB

Este meciul care îi poate distanța pe ardeleni de vicecampioana la zi. Dar, orice alt scor în afară de triumful gazdelor poate menține suspansul în duelul pentru întâietate. Asta depinde și de rezultatul din confruntarea Craiova-Botoșani. Oricum, formația lui Dan Petrescu are avantajul moral din ultimul duel direct, adjudecat pe 2 februarie 2020, cu 1-0, pe propriul stadion. Fanii așteaptă un duel mai spectaculos decât de obicei: ultimele 13 dueluri directe au oferit numai scoruri finale cu ”Under 2,5 goluri”.

Bucureștenii sunt mult mai ofensivi în acest an: în ultimele cinci dueluri oficiale derulate în Liga 1, respectiv Cupa României, FCSB a consemnat de fiecare dată partide în care au punctat ambele echipe.

CFR 2.35; Egal 3.15; FCSB 3.25

Universitatea Craiova – FC Botoșani

Faptul că meciurile din Liga 1 se vor relua fără spectatori creează un dezavantaj evident pentru echipa olteană. Cu peste 13.00 de spectatori în medie pe meci, Universitatea este formația la ale cărei partide de acasă vin cei mai mulți suporteri. Craiovenii aveau nevoie de fani, mai ales că înainte de instituirea stării de urgență, Universitatea pierduse  cu 2-3 în Cupă, la Iași și cu 1-4 la FCSB. 

Ne așteaptă un duel ofensiv, cel puțin asta spun cifrele: șase din cele șapte partide ale oltenilor din 2020 au avut ”Over 2,5 goluri”, iar ultimele șase confruntări ale moldovenilor, aflați pe locul 5, cu 24 de puncte, au avut toate ”GG”. Rămâne de văzut dacă noul tehnician al gazdelor, Cristiano Bergodi, va corija probleme defensive ale ”juveților”.

Craiova 1.90; Egal 3.40; Botoșani 4.30

Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaș

Locul 4, cu 24 de puncte, versus locul 6, cu 23 de puncte. Vom avea aproape sigur un duel extrem de echilibrat. Ultima partidă oficială a giurgiuvenilor a fost adjudecată, 1-0, acasă cu revelația Botoșani. Atenție: dunărenii au un singur insucces domestic în 2019/20, 1-2 cu Chindia.

Dincolo, ardelenii vor constitui un adversar incomod. Ultimele cinci dueluri oficiale ale formației lui Edi Iordănescu au avut toate scoruri de maximum un gol diferență. În cele două partide directe din sezonul regulat, ambele formații au câștigat cu 1-0 jocurile desfășurate în propriile fiefuri.

Astra 2.30; Egal 3.20; Mediaș 3.30

Play-out: Dinamo, departe de a avea asigurată rămânerea

Dinamo București – Chindia Târgoviște

Va fi primul meci pe banca gazdelor pentru Adrian Mihalcea, cel care l-a înlocuit în luna martie pe Dușan Uhrin jr. Stresul va fi mare: bucureștenii sunt pe locul 10, cu 17 puncte, în timp ce dâmbovițenii sunt pe 13, cu trei puncte mai puțin. ”Câinii roșii” au o singură victorie în ultimele patru meciuri oficiale. În replică, târgoviștenii lui Viorel Moldovan au oferit surprize mari în deplasările din 2020: au scos un 1-1 la FCSB și au bătut cu 2-1 la Astra.

Cele două jocuri directe din 2020 au oferit multe reușite: a fost 3-2 pentru Chindia, ”acasă” la Ploiești, iar Dinamo s-a revanșat în ”Groapă” cu un categoric 4-1.

Dinamo 1.80; Egal 3.50; Chindia 4.75

FC Voluntari – Academica Clinceni

Cu Mihai Teja la cârmă, gazdele au un 2020 excepțional: un singur eșec au suferit în acest an calendaristic, un 1-2 cu FCSB. Dincolo, discipolii lui Ilie Poenaru au amanetat un singur triumf în 2020, 1-0 la Dinamo, dar se pot mândri că au plecat neînvinși, 0-0, de la FCSB și Viitorul.

Noul derby ilfovean a adus scoruri în oglindă în prima parte a sezonului: Clinceniul s-a impus cu 2-1 la Voluntari, în timp ce Tudorie și compania au câștigat cu același rezultat pe stadionul Academicii. Gazdele sunt pe ultima poziție, cu 12 puncte, iar vizitatorii stau pe loc de baraj, 12, cu 14 puncte.

Voluntari 2.20; Egal 3.30; Clinceni 3.40

 

Sepsi Sf. Gheorghe – FC Hermannstadt

Aparent, Sepsi OSK nu ar trebui să aibă prea mari emoții în restul campionatului, covăsnenii fiind calificați în premieră și în semifinalele Cupei Românie. Pe locul 8, cu 19 puncte, formația lui Leo Grozavu, a cărui venire în toamnă a regenerat trupa alb-roșie, a făcut un singur pas greșit în 2020, 0-1, acasă, cu FC Botoșani.

Dincolo, cu Vasile Miriuță la timonă, sibienii au ieșit deocamdată din zona retrogradabilă. Hermannstadt este pe locul 9, cu 17 puncte, dar este important de spus că ardelenii nu au câștigat încă în deplasare în acest sezon de Liga 1.

În sezonul regulat, Sepsi a câștigat cu 3-0 acasă și a plecat neînvins de lângă Cibin, 2-2.

Sepsi 2.30; Egal 3.20; Hermannstadt 3.30

Viitorul Constanța – Politehnica Iași

Dobrogenii sunt pe 7, cu 24 de puncte, cu nouă mai multe decât moldovenii aflați pe 11, ultima poziție care asigură salvarea directă. Ieșenii tocmai i-au prelungit angajamentul antrenorului Mircea Rednic. Politehnica a intrat în pauza forțată instituită în martie cu două victorii acasă care i-au redat moralul în cursa pentru salvare: 3-2 cu Craiova în Cupă, respectiv 1-0 cu Dinamo, în campionat.

Gazdele au un traseu modest acasă în 2020. Viitorul nu a câștigat în cele trei dispute consemnate la Ovidiu în acest an calendaristic. Acel 4-1 cu Sepsi din 25 noiembrie 2019 constituie ultima victorie amanetată pe propriul teren.

Ultimul duel direct a însemnat o victorie cu 2-1 a Viitorului, în capitala Moldovei, dar jocul a fost presărat cu declarații vehemente ale ieșenilor privind deciziile arbitrilor.

Viitorul 1.70; Egal 3.60; Poli Iași 5.35

Descarcă-ți aplicația Superbet pentru iPhone și Android și intră în acțiune de pe telefonul mobil! 

de Levente Balint, pentru Superbet

Citește și:

Avem o super-săptămână! De la Der Klassiker până la un Clasico!

Der Klassiker plus alte 8 meciuri tari se joacă în intermediara din Bundesliga. Tu pe cine pariezi la mijloc de săptămână?

Der Klassiker, derby-ul fotbalului total

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează