GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  A APĂRUT TOPGEAR DE IUNIE

Citiţi în TopGear de iunie! » Cine a fost mai bun? Ferrari vs McLaren

Articol de GSP - Publicat joi, 13 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 12 iunie 2013 21:29

Spider V8-458 şi 12C s-au luptat pe dealurile de deasupra Principatului Monaco.


Gustul amar al adrenalinei din urma unei ieşiri scurte, dar intensă cu Ferrari 458 Spider pe un drum de munte denivelat mi-a rămas în gît. Inima pare să îmi ţiuie, iar urechile să pulseze greu. Există ceva care ar fi în stare să depăşească nebunia voită a unui V8 Ferrari aspirat la 9.000 de ture, neobstrucţionat de un acoperiş?

Mă urc însă în 12C Spider. Merg pe acelaşi drum într-o manieră la fel de implicată, sînt nevoit să-i înghit propriii plămîni şi decid că nu există nimic mai bun decît asta. Care dintre ele? McLaren 12C Spider şi Ferrari 458 Spider sînt atît de apropiate! Ambele absolut geniale! Eu sînt cel care rămîne cu capul umflat şi incapabil de a lua o decizie.

V8-ul McLaren are o capacitate mai mică, însă compensează, nu glumă, datorită celor două turbosuflante. 458 răspunde mai rapid la accelerări. În încercarea de a fenta legile fizicii, Ferrari descuie yala, în timp ce McLaren sparge uşa cu totul. Ferrari e mai agitat, mai ales atunci cînd frînezi pe asfalt denivelat, iar McLaren face să dispară denivelările. E de-a dreptul vrăjitorie.

Problemele încep atunci cînd trebuie să te decizi. Dacă o vrei pe cea mai rapidă, e simplu: se cheamă McLaren 12C. 458 e mai puţin nervoasă sau înfiptă. La viteze mai mici însă e mai viscerală, mai zgomotoasă şi mai promptă în răspunsuri. Un 12C se pilotează, în timp ce 458 se conduce!


Ce mai puteţi citi în TopGear de iunie
- Pe 30 iunie, Sebastian Loeb va încerca să doboare toate recordurile la Pikes Peak într-un Peugeot 208
- află ce prostii mai are de spus Clarkson, vezi ce maşină clasică a mai condus Hammond şi citeşte ghidul de bodegă al lui May într-o nouă formă!
- teste de colecţie cu Maserati Quattroporte şi Lamborghini Aventador
- drive teste cu BMW - 328i, M6 GrandCoupe, MINI Paceman, Renault Captur, Chevrolet Trax, Peugeot 3008 HYbrid4 sau Opel Adam
- cursă nocturnă, Edinburgh-Londra. Ferrari F12 Berlinetta vs tren. Cine ajunge primul?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează