GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAN

Craioveanu, cu sufletul împărțit în lupta pentru Cupele Europene din La Liga

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iulie 2020 14:22 / Actualizat vineri, 03 iulie 2020 14:29

De Mihai Mateaș

Ambasadorul Superbet n-a jucat în Europa cu Sociedad, Villarreal și Getafe; acum, toate trei pot ajunge acolo! Mai sunt cinci etape de disputat din La Liga, iar lupta la cupele europene este cel puțin la fel de pasionantă ca cea pentru titlu. Duelul la vârf este urmărit cu sufletul la gură și de Gică Craioveanu, ambasador Superbet, care, după multă vreme, vede cum toate cele trei foste echipe ale sale din Spania, Real Sociedad, Villarreal și Getafe sunt în luptă directă pentru un loc care duce în Europa.

SOCIEDAD, PIERDERE DE FORMĂ; VILLARREAL, PE VAL

În martie, înainte de întreruperea sezonului, după 26 de etape, Real Sociedad era pe locul 3, cu 46 de puncte, și visa la un loc de Champions League. Tot în Liga Campionilor se visa și Getafe, aflată pe locul 5, cu doar un punct mai puțin. Villarreal era pe 8, cu 38 de puncte și se declara mulțumită dacă prinde un loc în Europa League.

ÎNTREGISTREAZĂ-TE PE SITE-UL SUPERBET ȘI PREGĂTEȘTE-TE SĂ PARIEZI PE CELE MAI TARI MECIURI DE FOTBAL

Întreruperea sezonului din cauza crizei provocate de coronavirus a avut efect diferit asupra celor trei foste echipe ale lui Gică. După șase etape disputate de la reluare, Villarreal este echipa mai în formă, ajungând pe poziția a cincea, cu 54 de puncte. „Submarinul galben” e la doar trei puncte de locul 4, ocupat momentan de Sevilla, și jocul prestat îi dă încredere că poate prinde chiar un loc de Liga Campionilor.

GETAFE, APROAPE DE UN RECORD ISTORIC

Getafe, în schimb, s-a îndepărtat de obiectiv. Cu doar o victorie, trei remize și două eșecuri de la reluarea competiției, „los azulones” au strâns 52 de puncte, cu cinci mai puțin decât zona UCL și cu două sub Villarreal. Rezultatele inconstante o fac pe echipa lui Pepe Bordalas să se gândească să prindă măcar, la fel ca anul trecut, un loc de Europa League. Ar fi oricum un record pentru micuța echipă madrilenă, care nu s-a calificat niciodată în două sezoane la rând în Europa.

Real Sociedad, locul 7, a câștigat etapa recent încheiată, primul său meci de la reluarea sezonului, 2-1 cu ultima clasată Espanyol. Bascii aveau un singur egal de la revenirea La Liga, iar în ultimele patru meciuri pierduse tot. Formația „txuri urdin” e pe 7 acum, cu 50 de puncte, la șapte lungimi de locul 4. Totuși, Sociedad mai are o șansă de calificare în Europa: finala Cupei Regelui, pe care o va juca pe 18 iulie în compania marii rivale Athletic Bilbao. 

TOATE TREI ÎN EUROPA?

În mod surprinzător, toate cele trei echipe ale lui Gică pot prinde cupele europene la finalul acestui sezon, din nou, un lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată. Nu e de mirare atunci că ambasadorul Superbet trăiește finalul de campionat din Spania mai intens decât oricine.

Deși s-a simțit bine la toate cele trei formații, Gică susține că în sufletul său e loc pentru una singură. Pentru Craioveanu, în Spania nu există decât Sociedad. Culmea, echipa la care a jucat cel mai puțin dintre cele trei - doar 3 ani, față de 4 la fiecare dintre celelalte două -, dar cea la care a jucat prima dată: din 1995, an în care a ajuns în Spania, de la Craiova, până în 1998. 

„Și Getafe, și Villarreal, au de la mine numai respect. S-au purtat bine cu mine, m-am simțit bine acolo, dar Real Sociedad sunt ai mei. În Spania, Realul e unul singur. Ăilalți sunt Madrid. Așa le zice toată lumea. Culmea, după pandemie, Sociedad a început mai prost, dar veți vedea că vor reveni. 

VEZI AICI TOATĂ OFERTA SUPERBET PENTRU CAMPIONATUL SPANIOL

VILLARREAL, ECHIPA FIULUI SĂU, ALEJANDRO

Pe doi, într-un clasament între cele trei? Mi-aș dori Villarreal. Din cauza lui Alejandro (fiul lui Gică - n.r.). e înnebunit după ei. Una pentru că a jucat la juniori acolo, la tineret, adică. A rămas fan. El e născut acolo, eu jucam la ei și a rămas cu ei. Și mă molipsește și pe mine acum, la bătrânețe”, a explicat Gică importanța fostelor sale echipe într-un clasament al sufletului.

Gică a jucat la Sociedad cel mai puțin, iar la Villarreal a înscris cele mai multe goluri. Cariera și-a încheiat-o la Getafe. Cam așa arată cifrele sale cu cele trei echipe:

1995-1998 - Real Sociedad - 90 de meciuri, 26 de goluri

1998-2002 - Villarreal - 120 de meciuri, 28 de goluri

2002-2006 - Getafe - 120 de meciuri, 16 goluri

ZERO MECIURI EUROPENE CU CELE TREI PENTRU GICĂ

Culmea, Gică nu a reușit să joace în Europa cu niciuna dintre cele trei echipe. Singurele meciuri europene ale lui Craioveanu au fost cu Craiova, înainte de mutarea în Spania.

Sociedad a avut o pauză în competițiile europene între 1993 și 1998. Pe când a revenit în Europa, în Cupa UEFA, în 1998/1999, Gică deja era la Villarreal. 

„Submarinul galben” a debutat în Europa abia în 2002, în Cupa UEFA Intertoto, de asemenea, fix în primul an după plecarea mijlocașului român.

În fine, Getafe nu era o obișnuită a cupelor europene pe atunci. Primul sezon al albaștrilor în cupele continentale a fost 2007/2008. Gică, retras în 2006, nu l-a mai prins. Dar România l-a avut totuși reprezentant pe Cosmin Contra la Getafe în cupele europene. 

DESCARCĂ APLICAȚIA SUPERBET PENTRU ANDROID ȘI IPHONE ȘI SUSȚINE-ȚI FAVORIȚII

Bucură-te de fotbalul spaniel cu Bonusul de bun venit online preferat

Trăiește și mai intens meciurile din La Liga . Deschide cont online la Superbet și încasează Bonusul de Bun Venit Sport, care poate ajunge până la 500 de lei! Sau alege-l pe cel de Casino, care poate ajunge până la 1.200 de lei plus 300 rotiri gratuite în Shining Crown, Burning Hot și 20 Super Hot. Iar ca totul să fie Super, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă optezi pentru transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei. Hai online și SuperJoacă! 

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

United și Wolfes s-au apropiat de Ligă. Villa, Bournemouth și Watford caută bățul mai lung. Pariază la Superbet pe duelurile din Premier League!

Super meciuri în La Liga și Serie A, singurele campionate din top 5 unde lupta pentru titlu continuă

Pariul Șansă a revenit la Superbet! Vino în agenții și Superjoacă!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează