GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

FA Cup e drumul cel mai scurt spre gloria fotbalului englez. Doar câțiva “pitici” au mers pe el până la capăt

Articol de GSP - Publicat marti, 23 iunie 2020 16:03 / Actualizat marti, 23 iunie 2020 16:03

Sâmbătă și duminică se dispută sferturile de finală ale FA Cup, o competiție care a pălit în umbra Premier League, dar care bate la istorie campionatul. Înființată în 1871, această întrecere a oferit de-a lungul timpului câștigătoare surpriză, fapt care a rămas în obișnuință și în această eră a bogaților. Și în ediția 2019-2020 se pot întâmpla miracole, chiar dacă e prima după cinci ani în care în sferturi nu s-a calificat nicio echipă din eșaloanele inferioare. Norwich, echipă aproape retrogradată, câștigătoarea a FA Cup, ar fi o nebunie cum Anglia a mai văzut! Iată-le însă pe cele mai mari!

Wigan, prima echipă care a câștigat trofeul și a retrogradat în același an

Nu mai departe de 2013 s-a produs un rezultat inimaginabil. Wigan a jucat și a câștigat cu 1-0 finala FA Cup, deși adversar i-a fost gigantul Manchester City, campioana din 2012 și 2014. Pentru Wigan a însemnat prezența în Liga Europa, dar imediat după succes a retrogradat. A fost prima echipă din istoria fotbalului englez care a realizat această nebunie. 

În 2008, Portsmouth a pus mâna pe trofeu tot după un 1-0, dar cu Cardiff. Acum, echipa din Hampshire se chinuie în bezna ligii a 3-a și în acest weekend are baraj greu pentru promovare, cu Oxford, în dublă manșă. 

Deschide cont online la Superbet sau vino în agenții și pariază în siguranță pe sferturile FA Cup, cel mai vechi trofeu din lume pus în joc!

Programul sferturilor FA Cup 2019-2020:

Sâmbătă / 19:30           Norwich - Manchester United

Duminică / 15:00         Sheffield United - Arsenal                  

Duminică / 18:00         Leicester - Chelsea                  

Duminică / 20:30         Newcastle United - Manchester City

*Toate partidele pot fi urmărite Live Stream pe site-ul Superbet și pe aplicația de mobil!

Pariază la Superbet că Manchester City, deținătoarea trofeului și favorita din acest an, va pune mâna din nou pe trofeu!

Liverpool a pățit-o cu Wimbledon chiar în anul penultimului titlu

În 1988, în fața a 100.000 de spectatori înghesuiți pe mărețul Wembley, s-a întâmplat o altă catastrofă pentru un gigant. Liverpool, antrenată de Kenny Dalglish și care avea să câștige titlul în acel sezon, a pierdut finala FA Cup în fața lui Wimbledon, echipă pe care azi o întâlnim la amatori și al cărui nume duce mai degrabă spre tenis. Scorul, evident, 1-0!

Tot cu același scor, de care pare să se lege dezastrele granzilor în Cupa Angliei, a câștigat și Ipswich în fața lui Arsenal, în 1978. 100.000 de fani au văzut live nebunia de pe Wembley, dar Ipswich era totuși un nume cu ceva rezonanță, campioană a fostei prime divizii, în 1962. Trupa din Suffolk e azi o umbră a acelei echipe, locul 11 în liga a 3-a engleză fiind performanța ei în sezonul 2019-2020.

Wanderers, prima câștigătoare a FA Cup, în 1872

După enumerarea bombelor detonate în epoca cât de cât modernă a fotbalului, vă propunem o incursiune în vremurile când acest sport însemna cu totul altceva. Pentru că asta este istoria adevărată, care a inspirat generațiile următoare. Astfel, toți marii iubitori ai fotbalului britanic de azi trebuie să iasă din cercul îngust al lui Aguero, Salah sau Kane și să rețină că în 1903 și 1900, Bury a câștigat de două ori FA Cup, după 6-0 cu Derby County și 4-0 cu Southampton.

Dacă prevezi un nou episod Wigan, atunci poți merge la Superbet pe mâna lui Norwich. Drumul ei spre finală e presărat cu SuperCote la Superbet!  

23 din primele 25 de finale s-au jucat pe un stadion de cricket: Kennington Oval

Apoi, mai înapoi, în secolul 19, când noi ne căutam independența și sport făceam doar la muncile câmpului, alte echipe alergau după trofee în Albion. Notts County a câștigat FA Cup în 1894, în primii ani când s-a ieșit de pe Kennington Oval, stadionul de cricket din sudul Londrei care a găzduit 23 dintre primele 25 de finale. Pe Kennington Oval au pus mâna pe trofeu Old Etonians, ultima dată în 1882, Wanderers - 5 trofee în palmares, printre care primul din istoria competiției (1872) și ultimul al său în 1878, Royal Engineers (1875) și studenții Universității Oxford (1874).

Încasează bonusurile de bun venit!

Ca să guști la maxim sferturile FA Cup, deschide cont online la Superbet și încasează Bonusul de Bun Venit Sport, care poate ajunge până la 500 de lei! Adaugă-l și pe cel de Casino, care poate ajunge până la 1.200 de lei, și pregătește-te pentru SuperCâștiguri. Iar ca totul să fie super, am eliberat încasările tale! Din 14 mai, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă optezi pentru transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei. SuperDistracția continuă la Superbet. Vino online sau în agenții, acolo unde te așteptăm să joci în SuperSiguranță!

de Gigi Stancu, Superbet

Superstreaming pentru superbilete într-o săptămână de vis pentru pariori!

Cauți meciuri deosebite de pariat în fiecare zi? Duelurile Fantezie sunt soluția! La Superbet ai cele mai inedite încrucișări de echipe și derby-uri pe bandă rulantă

Ești pasionat de istoria fotbalului românesc? Află cine au fost primii fotbaliști români care au jucat în străinătate!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează