Articol de GSP - Publicat luni, 03 aprilie 2023 11:34 / Actualizat luni, 03 aprilie 2023 12:38

Ianis Hagi muncește din greu să revină la forma extraordinară de dinainte de accidentarea ce l-a scos din circuit un an de zile.

Aflat pe val și la Glasgow Rangers, și la naționala de seniori a României, Ianis Hagi a primit o lovitură teribilă în startul lui 2022. La un banal meci de Cupa Scoției, cu Stirling Albion, talentatul mijlocaș a suferit o ruptură a ligamentelor genunchiului drept!

Ianis luptă să câștige cel mai dificil meci

Chiar dacă intervenția chirurgicală la care a fost supus imediat a fost reușită, iar Ianis a urmat îndeaproape programul de recuperare prescris de medici, perioada de absență s-a prelungit la un an. 

După exact 12 luni și o săptămână, Hagi jr. a revenit pe gazon într-o partidă oficială, Rangers - St. Johnstone 2-0.

Îmi înțeleg fotbalul mai mult acum, după această accidentare. Am încercat să analizez unde mă potrivesc, cum să-mi maximizez calitățile. Să înțeleg cine sunt ca jucător. 

- Ianis Hagi

2 goluriși 3 pase decisive are Ianis Hagi la prima reprezentativă, în 24 de apariții. Cea mai spectaculoasă reușită, în octombrie 2021, când a marcat în poarta Germaniei (1-2) după o acțiune personală

20 de goluria înscris România cu Ianis Hagi pe teren, la un sfert dintre ele a contribuit decisiv

Ianis Hagi: „A fost un an dificil”

Atunci a început, de fapt, cel mai greu meci din carieră. Meciul la finalul căruia fotbalistul crescut la malul mării, în prolifica Academie a tatălui său, să fie din nou omul determinant în echipele pentru care evoluează, de club ori reprezentative.

Până atunci, Ianis demonstrează că a avut ce învăța și din acest necaz: „Fiecare zi în care mă simt sănătos e una în care sunt fericit. A fost un an dificil. Acum doar acumulez minute, sper să fie din ce în ce mai multe pe măsură ce se strâng meciurile. Sunt nerăbdător și concentrat să fac tot ceea ce îmi stă în putință pentru a mă întoarce la nivelul la care am fost, ba chiar și mai mult de atât”.

Nu vreau să fiu prea dur cu mine, dar sunt un tip care se străduiește mereu să devină mai bun. Asta e mentalitatea în care am fost crescut. 

- Ianis Hagi

7 goluriși 13 pase decisive a dat Ianis Hagi pentru Rangers în 33 de meciuri de primă ligă scoțiană, în cel mai bun sezon al său, 2020-2021, cel de dinaintea accidentării

2 goluria marcat Ianis Hagi pentru naționala de tineret la turneul final Euro 2019, la 4-2 cu Anglia și la 4-1 cu Croația. În semifinala cu Germania a obținut un penalty, transformat atunci de Pușcaș

Vezi toate episoadele din parteneriatul Gică Hagi - Banca Transilvania AICI

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”