GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

În loc de fiesta, siesta! Startul noii ediții din La Liga găsește principalele patru favorite odihnindu-se. Pe cine mizezi în noul sezon?

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 septembrie 2020 17:36 / Actualizat vineri, 11 septembrie 2020 17:38

Noul sezon din La Liga începe la fel de atipic pe cât s-a terminat anteriorul. Șase echipe, care au reclamat că au avut meciuri de jucat și după finalizarea precedentei ediții de campionat, au cerut amânarea partidelor din prima rundă. Drept urmare, La Liga le-a împerecheat între ele, astfel că partidele Barcelona - Elche, Real Madrid - Getafe și Atletico Madrid - Sevilla nu se vor juca în prima etapă. 

Totuși, doar ultima dintre cele trei partide, Atletico - Sevilla, are deja o nouă dată de disputare, 12 ianuarie 2021. Cei doi „granzi” încă nu au aflat când vor recupera meciurile din prima rundă. Deschide cont la Superbet și bucură-te de bonusul de bun venit!

Avem, așadar, un debut de sezon lipsit de primele patru echipe din clasamentul final al ediției precedente din La Liga (Real Madrid, Barcelona, Atletico, Sevilla), de locul 8 (Getafe) și de ultima promovată (Elche).

În plus, La Liga a trebuit să amâne meciul de deschidere, Granada - Athletic Bilbao, de vineri pe sâmbătă, în urma unui nou conflict între Federația Spaniolă și Liga de Fotbal Profesionist din Spania. Federația, care a cerut ca meciurile să se joace doar sâmbăta și duminica, a avut câștig de cauză, așa că La Liga a amânat partida dintre andaluzi și basci pentru sâmbătă. 

În aceste condiții, primul meci al sezonului în Spania va fi Eibar - Celta Vigo, sâmbătă, 12 iunie, de la ora 17:00. Combatantele nu sunt foarte ofertante, fiind vorba de două formații care au evitat cu greu retrogradarea în ediția precedentă de campionat.

Cel mai interesant duel al primei runde rămâne, în urma absențelor de marcă amintite, derby-ul valencian dintre CF Valencia și Levante, care se va disputa duminică, de la ora 22:00, în încheierea etapei cu numărul 1.

PROGRAMUL PRIMEI ETAPE

Sâmbătă, 12 septembrie:

17:00 -» Eibar - Celta Vigo

19:30 -» Granada - Athletic Bilbao

22:00 -» Cadiz - Osasuna

Duminică, 13 septembrie

15:00 -» Alaves - Betis

17:00 -» Valladolid - Real Sociedad

19:30 -» Villarreal - Huesca

22:00 -» Valencia - Levante

 

Pariază la Superbet pe meciurile primei etape din La Liga! Ai cele mai bune cote de pe piață

Dincolo e începutul neobișnuit de sezon, ediția 2020/2021 din La Liga debutează cu Real Madrid favorită principală la titlu (cota 1.65 la Superbet), urmată de cele două mari rivale, în ordine, Barcelona (cotă 2.75) și Atletico (cotă 9,00). Orice altă câștigătoare a campionatului spaniol ar fi o uriașă surpriză, chiar dacă Sevilla este a patra favorită. Andaluzii au o cotă de 30.00 la câștigarea trofeului, la Superbet.

Cele două mari favorite la titlu și argumentele fiecăreia

1. REAL MADRID: 34 de titluri (ultimul în 2020) 

Real Madrid este principala favorită la titlu, în primul rând, pentru că a fost cea mai în formă echipă la finalul ultimului sezon, încheiat cu 10 victorii consecutive și un egal (1-1 cu Leganes, când deja era campioană).

Continuitatea de pe banca tehnică, unde Zidane și-a consolidat poziția, este un alt argument pentru Real Madrid în lupta la titlu. Cel puțin cu principala sa contracandidată, FC Barcelona.

Stabilitatea financiară este argumentul cu numărul trei al echipei lui Florentino Perez. Fără nicio achiziție - întrucât nu are foarte mare nevoie - și cu conturile „sănătoase” încă din ultimii doi ani, Real Madrid este cea mai stabilă din punct de vedere financiar dintre toate echipele spaniole. Mai mult, „galacticii” nu doar că nu au cumpărat niciun jucător, dar au și reușit să vândă.

Unitatea lotului este un al patrulea argument al formației „blanco”. „Galacticii” n-au pierdut niciun jucător important în această vară, comparativ cu celelalte formații. Madrilenii au vândut sau au împrumutat doar jucători pe care Zidane nu mai conta sau care n-ar fi fost prima opțiune pe post. Este cazul lui Achraf Hakimi, vândut pentru 40 de milioane de euro la Inter, Oscar Rodriguez, cedat pentru 13,5 milioane de euro la Sevilla, James Rodriguez, lăsat să plece gratis la Everton, plus jucătorii împrumutați altor echipe: Kubo, la Villarreal, Brahim Diaz la AC Milan, Jesus Vallejo la Granada sau Reinier la Borussia Dortmund. În total, Real Madrid a obținut peste 60 de milioane de euro din vânzări și speră să mai scape astfel de câțiva jucători, printre care Bale, Mariano Diaz, Odriozola, Borja Mayoral, Lucas Vazquez sau Reguilon.

În schimb, la capitolul „sosiri” poate fi trecută repatrierea norvegianului Martin Odegaard, de la Real Sociedad, jucător care a progresat enorm și care e văzut de Zizou înlocuitorul natural al lui Modric în formula de start.

În fine, un al cincilea argument în favoarea lui Real Madrid ar fi profunzimea lotului, cu dubluri de valoare pe fiecare post, ba chiar mai mult decât atât.

La capitolul argumente „contra”, am putea trece poate doar îmbătrânirea anumitor jucători de bază (Ramos, Modric, Kroos, Marcelo, Benzema au toți peste 30 de ani) și lipsa oricărui transfer de valoare (deși, așa cum am spus, acest lucru nu era neapărat necesar).

ECHIPA TIP A LUI REAL MADRID ÎN NOUL SEZON: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Odegaard, Casemiro, Kroos (Valverde) - Hazard, Benzema, Asensio. La Superbet, poți paria pe câștigătoarea titlului în La Liga, sezonul 2020/21!

  

2. BARCELONA: 26 de titluri (Ultimul în 2019)

Catalanii au avut o vară tumultuoasă, în care nu au cucerit niciun trofeu, lucru pe care nu-l mai pățiseră din sezonul 2007/2008, au schimbat antrenorul și au fost cât pe ce să-și piardă starul suprem, Lionel Messi.

De fapt, rămânerea starului argentinian pentru cel puțin încă un sezon este principalul argument al Barcelonei în lupta la titlu. Chiar dacă relațiile dintre jucător și conducere și antrenor sunt unele reci, Messi este un adevărat catalizator al echipei și valoarea sa incontestabilă are darul de a-i capacita pe coechipierii săi și de a-i timora pe adversari.

Messi va dori, probabil, ca despărțirea de club anul viitor (când îi expiră contractul actual) să se facă prin câștigarea a cel puțin un trofeu important (La Liga sau Champions League), iar asta îl va motiva suplimentar.

Pe de altă parte, multe dintre motivele de discordie din finalul sezonului trecut din sânul acestei echipe au rămas valabile și la începutul acestuia. Barcelona i-a cedat deja pe Arthur (plecat la Juventus pentru 72 milioane de euro), Rakitic (reîntors la Sevilla pentru 1,5 milioane de euro) și plecarea lui Luis Suarez, al doilea marcator al echipei și cel mai bun prieten al lui Messi din lotul de sezonul trecut, este iminentă. Președintele Josep Bartomeu și-a consumat tot capitalul de simpatie din partea fanilor și a socios-ilor, și are șanse mici să fie reales la alegerile din martie, anul viitor. În fine, sosirea lui Ronald Koeman, care a început deja o revoluție în lot, nu a fost primită cu brațele și inimile deschise de toți jucătorii.

La capitolul sosiri, Barcelona îi poate menționa doar pe Pjanic (sosit de la Juve pentru 60 de milioane de euro) și pe Trincao (cumpărat din iarnă cu 31 de milioane de euro, dar adus abia acum de la Braga, din Portugalia). În plus, a revenit Coutinho din împrumutul la Bayern și, cel mai probabil, va primi o a doua șansă dacă nu trupa blaugrana nu reușește să-l vândă. Evident, vor mai urma transferuri, favoriți fiind Wijnaldum (Liverpool), Memphis Depay (Lyon) și Lautaro Martinez (Inter).

Poate cel mai mare câștig al acestei veri pentru Barcelona este Ansu Fati, care a debutat și la națională cu gol, devenind cel mai tânăr marcator din istoria „La Roja”. Fati va deveni om de bază în echipă sub mandatul lui Koeman, care nu știe, însă, dacă va mai rămâne la Barcelona și din martie, după alegerile pentru funcția de președinte al clubului.

La fel ca Real, și Barcelona are probleme cu îmbătrânirea lotului, chiar dacă de unii dintre „bătrâni” a scăpat sau va scăpa. Pique, Jordi Alba, Busquets, Arturo Vidal, Pjanic, Suarez și Messi sunt toți peste 30 de ani. Totuși, Koeman va lucra fix la asta și va primeni și întineri unsprezecele de bază al echipei.

Spre deosebire de Real Madrid, însă, Barcelona nu are un lot foarte vast și rezerve foarte valoroase. Campania de achiziții din ultimii ani a catalanilor a fost una dezastruoasă, puțin jucători aduși în ultimii ani confirmând în blaugrana.

ECHIPA TIP A BARCELONEI ÎN NOUL SEZON: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Pjanic, De Jong - Dembele, Messi, Ansu Fati - Griezmann

Pe cine vezi golgheter în Spania? Pune biletul câștigător la Superbet!

Atletico, chiar dacă are o cotă destul de mare la câștigarea titlului, va lupta după chipul și asemănarea antrenorului său, până la capăt, cu cele două mari rivale. Trupa lui Simeone a avut un sezon precedent destul de prost, salvat oarecum pe final, iar întăririle momentan lipsesc. Pe de altă parte, alb-roșiii nici n-au pierdut niciun jucător important, iar Diego Simeone a arătat că poate reconstrui de oricâte ori e nevoie o echipă competitivă.

SuperSocial îți arată ce pariază Grande Craioveanu și SuperMister Ilie!

Bucură-te de noua dimensiune a experienței Superbet! După ce îți instalezi aplicația de pariuri sportive, setează-ți și profilul pe SuperSocial, rețeaua de socializare a celor care iubesc pariurile sportive. Poți vedea cine sunt cei mai experimentați, cine sunt cei mai inspirați, poți vedea și plasa și tu biletele lor, poți distribui și biletele tale, îți poți face noi prieteni și te poți afirma în cea mai tânără comunitate de pariori din România! Mai mult, îi poți întâlni pe însuși Ilie Dumitrescu, legendarul Tricolor, ambasador de brand Superbet, care a jucat și în Primera pentru Sevilla și pe Gică Craioveanu, ambasador de brand Superbet, cu peste 200 de meciuri în divizia de elită a fotbalului Spaniol și 48 de goluri marcate pentru Sociedad, Villarreal și Getafe! Vezi pe care meciuri din prima etapă dinLa liga vor paria cei doi SuperAmbasadori!

Bonusul de bun venit, plus pariul șansă în agenții!

Vino la Superbet, vezi în direct și pariază pe campionatul care ocupă locul 1 clasamentul coeficienților UEFA, La Liga! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, deschide cont, depune și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport ce poate ajunge până la 500 de lei și se acordă la primele tale 3 depuneri! Dacă preferi agențiile de cartier, e și mai bine! Trece-le pragul cu încredere fiindcă pe lângă beneficiile din online, doar în agenție ai și Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați! Peste 4.000.000 de bilete plasate în ultimele două luni s-au calificat pentru a plăti câștiguri grație Pariului Șansă și zeci de mii de jucători au încasat superbani!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

de Mihai Mateaș

Cu fiecare leu jucat, poți fi SuperPremiat! Ia-ți cardul Superbet, intră în Superbet Club și înregistrează-ți biletele! Un bolid de senzație vrea să fie al tău!

Vara SuperMilioanelor s-a încheiat cu un Jackpot de +2.000.000 lei câștigat în cazinoul online Superbet! Dar și toamna va plăti SuperMilioane!

Superbet plătește peste 2.3000.000 de lei în jackpoturi lunare, la aparatele din toate agențiile sale! Află totul despre noile premii SuperHours și vezi cât a crescut X Jackpot!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează