GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Începe prima ligă din Serbia, campionatul care va permite accesul fanilor pe stadioane din 1 iunie

Articol de GSP - Publicat joi, 28 mai 2020 17:12

Vineri, 29 mai, prima ligă sârbă se va relua, din acest sezon urmând să se mai desfășoare doar cele patru jocuri din sezonul regulat. Acest lucru va înlesni drumul Stelei Roșii către cel de-a treilea titlu succesiv.  Acum, alb-roșiii au 69 de puncte, cu 11 mai multe decât principala urmăritoare, Partizan Belgrad. Crvena Zvezda are nevoie doar de o victorie pentru a-și asigura matematic titlul.

DESCHIDE-ȚI CONT LA SUPERBET ȘI PARIAZĂ PE CELE MAI TARI MECIURI

Jocurile din runda a 27-a se vor desfășura fără fani, dar pătimașii suporteri sârbi vor avea acces pe stadioane mult mai devreme decât ”omologii” din alte țări europene. Astfel, miercuri, 27 mai, guvernul sârb a decis ca pe stadioanele de fotbal și în general la confruntările sportive din spațiile deschise să poată intra spectatorii. Singura condiție este ca între privitori să fie o distanță de minimum un metru.

STANKOVIC, APROAPE DE PRIMUL TITLU AL CARIEREI DE ANTRENOR

Steaua Roșie s-a despărțit în iarnă de Vladan Milojevic, tehnicianul care a dus de două ori consecutiv marea echipă belgrădeană în grupele Champions League. Șefii de pe ”Marakana” au realizat atunci o mutare pe sufletul fanilor, aducându-l pe Dejan Stankovic, ajuns acum la 41 de ani și care până acum a activat doar ca asistent la Udinese. ”Deki” a fost lăudat de mentorul său, antrenorul Ljupko Petrovic, cel care a luat Cupa Campionilor Europeni în 1991: ”Eu l-am debutat pe Stankovic ca jucător, sunt convins că va fi și un antrenor mare!”

Crvena Zvezda merge ceas și sub comanda lui Stankovic. În acest an calendaristic, ”crveno-beli” nu au primit decât un singur gol în Superliga.

Rivalii de la Partizan nu se mai concentrează decât pe asigurarea locului 2. Alb-negrii au și ei un antrenor cu nume celebru, fostul atacant Savo Milosevic – nu întâmplător, Partizan are cel mai bun atac la ora actuală din Superliga, cu 59 de goluri.

ATENȚIA SPRE CUPELE EUROPENE

Cum titlul este o chestiune ca și încheiată, atenția se va îndrepta spre lupta din zona cupelor europene. În Cupa Serbiei mai sunt angrenate în actuala ediție primele trei clasate, Steaua Roșie, Partizan și Vojvodina, astfel că sunt mari șanse ca locul 4 să ducă și el și preliminariile UEFA Europa League.

Actualmente, cele mai mari șanse de a prinde cupele europene, după cei trei ”granzi” amintiți mai sus, este surpriza sezonului, TSC Backa Topola. Gruparea din orașul situat în provincia Voivodina este la prima stagiune în elită sârbă, deși s-a înființat în 1913! Clubul a crescut foarte mult în ultimii ani, grație investițiilor venite din partea guvernului de la Budapesta, în cadrul programului de susținere a echipelor sportive din zonele din afara Ungariei unde există minorități maghiare. Backa Topola nu a pierdut niciun meci pe teren propriu în acest sezon! Ca să subliniem forța clubului, să precizăm că TSC a devenit un concurent serios pentru atotputernica Zvezda, în cursa pentru achiziționarea tânărului mijlocaș de 20 de ani Banjac, de la colega de eșalon Indjija.

FK Cukaricki, situată pe locul 5, cu 47 de puncte, cu trei mai puține decât TSC, va fi principala concurentă pentru un loc în eurocupe.

CRVENA ZVEZDA VREA PRIMUL EVENT DUPĂ 13 ANI

Pe 3 iunie vor avea loc partidele din sferturile de finală ale Cupei Serbiei. ”Țintarul” pare să favorizeze echipele de pe podium: Cukaricki – Radnicki Nis, Radnik Surdulica – Partizan, Indjija – Steaua Roșie, Vojvodina – Mladost Lucani.

Ambiția celei mai bune echipe la ora actuală din Serbia este cucerirea ”eventului” după nu mai puțin de 13 ani. Marea rivală Partizan și-a găsit consolarea în Cupă – în ultimii patru ani, alb-negrii au ridicat trofeul de fiecare dată. Și mai dulce a fost bucuria că două dintre aceste finale au fost câștigate cu 1-0 tocmai contra ”dușmanilor” de la Steaua Roșie. Apropo de alb-roșii, să spunem că Zvezda a luat Cupa ultima dată de-abia în 2012.

ALEGE-ȚI PARIURILE PREFERATE DIN SERBIA!

AVANCRONICA ETAPEI A 27-A

Indjija – Spartak Subotica (29 mai, ora 16:00).  Meciul are o importanță crucială pentru amfitrioni, care sunt pe locul 14, primul retrogradabil, la nu mai puțin de cinci puncte pentru salvare. Anul 2020 a fost unul rău pentru gazde, care au înregistrat o singură victorie, 3-0 cu Vozdovac.

Cele trei dueluri directe din elită au fost generoase în goluri: a fost Spartak – Indjija 5-2 și 1-2 în 2010-11, iar în toamnă formația din Subotica a câștigat acasă cu 3-0.

Vojvodina  Novi Sad– Cukaricki(29 mai, ora 18:00). Ne așteaptă un derby pentru Europa: locul 3, cu 55 de puncte versus locul 5, cu 47 de puncte. Pentru oaspeți, traseul recent din deplasare nu este încurajator înaintea partidei de la Novi Sad: ultimul triumf extern datează din 27 octombrie 2019, 3-1 la modesta Indjija.

Ultimele patru confruntări directe au adus fiecare un total de ”0-2 goluri”. În plus, este de amintit ca Cukaricki nu a înscris deloc în ultimele trei vizite în fief-ul Vojvodinei.

Rad Belgrad – Steaua Roșie (29 mai, ora 20:30). Dacă învinge, Steaua Roșie își va rezolva matematic cel de-al treilea titlu la rând. Pentru gazde, meciul este una din ultimele șanse teoretice de salvare: ”constructorii” sunt pe locul 15, penultimul, cu 15 puncte, la o distanță de nouă puncte de salvare.

Campioana la zi are nu mai puțin de 11 victorii la rând contra celor de la Rad. Crvena Zvezda, cu doar 14 goluri primite, deține cea mai bună apărare din Superliga.

Radnik Surdulica – Proleter Novi Sad (30 mai, ora 16:00). Partida de sâmbătă va opune două formații liniștite. Radnik este pe 10, cu 29 de puncte, iar Proleter stă pe 11, cu un punct mai puțin. Gazdele au obținut victorii importante înainte de întrerupere, pe teren propriu, 1-0 cu Rad și 2-0 cu Javor, formații din zona inferioară, astfel că finalul de sezon este unul fără emoții.

Trupa din Novi Sad nu se mândrește cu realizări externe grozave: are doar două victorii și numai nouă goluri marcate pe terenurile străine.

Partizan – Mladost Lucani(30 mai, ora 18:30).  Alb-negrii vor dori să se revanșeze pentru eșecul suferit în tur, atunci când Mladost s-a impus cu 1-0 și i-a încurcat pe belgrădeni în cursa pentru titlu. De-altfel, jocurile lui Partizan cu trupa din Lucani au fost mereu complicate: ultimele șase ”directe” au adus toate scoruri la o diferență de cel mult un gol.

Dar, pe arena din Belgrad, Mladost nu s-a simțit bine niciodată. O singură dată a plecat neînvinsă din cele zece vizite oficiale, în 2018, atunci când a scos un 0-0.

Napredak Krusevac – Radnicki Nis (30 mai, ora 20:30). Gazdele sunt situate pe locul 12, cu 26 de puncte, la șapte lungimi de retrogradare. O eventuală izbândă i-ar liniști finalul de sezon. Dar, Napredak are un 2020 de coșmar, nereușind nicio victorie în campionat. Ultimul joc oficial a fost pierdut categoric, 0-3 la liderul Crvena Zvezda.

Putem spera la un meci frumos: ultimele șapte dueluri directe au avut toate ”Over 2,5 goluri”.

TSC Backa Topola – Javor (31 mai, ora 18:30). Pentru amfitrioni, jocul cu echipa situată pe locul 13, cu 24 de puncte, poate însemna un nou pas spre cupele europene. TSC este pe 4, cu 50 de puncte și are patru victorii la rând în campionat, toate obținute cu scoruri la limită.

TSC nu a pierdut deloc acasă în 2019/20, acolo unde a adunat opt victorii și cinci egaluri. Dacă ne uităm la statistică, observăm că sunt șanse să vedem un joc deschis. TSC are o medie de 2,9/meci în jocurile ei, în timp ce Javor a adunat 16 meciuri cu ”Over 2,5 goluri”. De asemenea, cele patru dueluri directe de până acum au avut fiecare ”GG” și ”Over 3,5 goluri”.

Macva Sabac – FK Vozdovac (31 mai, ora 18:30). Ambele formații sunt deja cu gândul la concediu. Macva, aflată pe ultimul loc, cu 13 puncte, este ca și retrogradată, fiind la 11 puncte de salvare. Trupa din Sabac are doar două victorii stagionale, având și cel mai slab atac, cu numai 15 goluri.

Vozdovac, echipa al cărei stadion este pe acoperișul unui mall din Belgrad, este pe poziția a 9-a, cu 35 de puncte. Interesant e că belgrădenii au pierdut toate meciurile jucate în 2020!

DESCARCĂ-ȚI APLICAȚIA DE IPHONE ȘI ANDROID SUPERBET ȘI PLASEAZĂ-ȚI PARIURILE PREFERATE! 

de Levente Balint

Citește și:

Se reia și cea mai tare ligă a Nordului. Danemarca bifează o săptămână a fotbalului: 8 meciuri în 5 zile

Liga Campionilor Jackpoturilor! Peste 8 milioane de lei în conturile a 7 superjucători!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează