GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Man. City - Chelsea, meciul care poate închide Premier League! Guardiola "fuge" spre întâlnirea cu istoria

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 ianuarie 2022 12:14 / Actualizat vineri, 14 ianuarie 2022 12:17

Manchester City - Chelsea, reeditarea ultimei finale a Ligii Campionilor, se joacă sâmbătă, de la 14:30, în etapa a 22-a din Premier League 2021/2022, și poate reprezenta meciul care închide definitiv discuția despre câștigătoarea titlului în Anglia. Forța dominantă a campionatului, City a atins cifre la care a mai ajuns doar în sezonul 2017/2018, iar Pep Guardiola joacă într-o ligă proprie și are de dus o luptă cu propriile recorduri. De partea cealaltă, Tuchel joacă ultima carte a suspansului în Premier League, dar orgoliul e orgoliu și derby-ul e derby!

Nu ai cont la Superbet? Creează unul acum, ia bonusul de bun-venit și bucură-te de o experiență 360!

City 2021/2022, depășită doar de varianta 2017/2018

Dacă la startul sezonului specialiștii se puseseră de acord asupra unei lupte în trei între City, Chelsea și Liverpool pentru coroana din Premier League, trecerea etapelor și victoriile obținute pe bandă rulantă de Pep Guardiola au dovedit că și cei mai buni analiști se mai înșală. Ceea ce trebuia să fie un maraton care să preceadă un sprint s-a transformat rapid într-o cursă solitară a "cetățenilor" de pe Etihad, iar cele zece puncte avans față de Chelsea și cele 11 față de Liverpool vorbesc de la sine despre cât de departe e City de marile rivale. Ce mai rămâne de făcut? Să o comparăm pe City cu… City.

Cele 17 victorii obținute în primele 21 de etape (11 consecutive, după 0-2 cu Palace pe 30 octombrie) l-au dus pe Guardiola la un total de 53 de puncte și o linie de clasament mai bună decât cea avută în același moment în sezoanele 2020/2021 (47 de puncte) și 2018/2019 (50 de puncte). Doar în stagiunea istorică 2017/2018 City stătea mai bine după 21 de etape, cu 59 de puncte din 19 victorii și două egaluri. Atunci, managerul catalan a fost primul care a ajuns la o sută de puncte într-un sezon de Premier League, ajutat de un gol marcat de Gabriel Jesus în poarta lui Southampton în minutele de prelungire ale ultimei etape.

Cauți o cotă mare? Vezi Cotele Speciale Superbet pentru City - Chelsea și alege inspirat!

Pep vrea un nou "date" cu istoria în luna mai!

A obține 100 de puncte într-o stagiune e Everestul unui antrenor în Premier League, iar Jurgen Klopp și ai săi cormorani au fost singurii care s-au apropiat de această bornă, în sezonul 2019/2020, când s-au oprit la...99! Dar, așa cum Sampras sau Federer obișnuiau să-și îmbunătățească propriile recorduri, și Pep are unele obiective personale în acest sezon. În cazul (puțin probabil) în care va câștiga toate meciurile rămase până la finalul campionatului, 17 la număr, City ar putea strânge 104 puncte dintr-un maxim posibil de 114. De fapt, De Bruyne și colegii săi ar putea îmbunătăți recordul și cu 16 victorii și o înfrângere (101 puncte) sau cu 16 victorii și un egal (102 puncte). Care ar fi șansele? Destul de mari, ar spune unii, mai ales dacă ne gândim că Guardiola a creat cel mai bun atac (53 de goluri) și cea mai bună apărare (13 goluri încasate) din cel mai competitiv mare campionat european.

Argumentul lui Tuchel: un meci pierdut în patru luni

Dacă City nu a mai clipit de mult timp, 3-5-2-ul lui Tuchel a dat unele rateuri la momente inoportune, iar acestea s-au văzut imediat în clasament și au transformat partida de pe Etihad Stadium într-un meci decisiv pentru micile șanse ale lui Chelsea la titlu. Capabil să-l învingă pe Guardiola în cel mai important meci direct, finala Ligii Campionilor 2020/2021, Thomas Tuchel și-a creionat imaginea unui antrenor foarte greu de învins, iar statistica e dătătoare de moral: din 29 septembrie încoace, când pierdea pe terenul lui Juventus (0-1), Chelsea a mai părăsit terenul învinsă o singură dată, 2-3 în derby-ul londonez jucat acasă la West Ham. Cu 45 de goluri marcate, Chelsea are a treia cea mai eficientă linie ofensivă din Premier League, iar cele 16 goluri primite o pune pe ultima treaptă a podiumului în ceea ce privește defensiva, după City (13 goluri) și Wolves (14 goluri).

Azi jucăm în Agenție! Sloturi Novomatic pe un aparat clasic la Superbet Premium Store, live de la 21 pe canalul Youtube Superbet!

Află cum e să câștigi peste 7,3 milioane de lei la Sloturi. Citește interviul cu câștigătorul!

Top 5 Jackpoturi în 2021 sunt 100% Superbet! Acum, Jackpot de +6 milioane lei de câștigat!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează