GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVETORIAL

Marii portari au și ei golgheterii lor! Află poveștile goalkeeper-ilor care au înscris decisiv în competițiile europene!

Articol de GSP - Publicat luni, 02 noiembrie 2020 13:14 / Actualizat luni, 02 noiembrie 2020 13:20

Autor: Silviu Elisei

Deși atacanții primesc întodeauna cele mai mari laude pentru reușitele lor, astăzi e vorba doar despre ei, despre marii portari care și-au salvat echipele în competițiile europene și care au înscris decisiv în momentele importante. Adevărații cunoscători și suporteri știu cât de grea e misiunea acestora, motiv pentru care îi vom aprecia mereu pe cei care au reușit SuperPerformanțe și care și-au lăsat amprenta remarcabil în istoria fotbalului modern. Află povestea lor și care au fost cele mai glorioase clipe ale acestora! Înregistrează-te aici pe platforma Superbet și plasează un pariu pe SuperMeciurile din această săptămână!

Andres Palop, un erou pentru Sevilla!

Erou e prea puțin spus când vorbim de portarul spaniol. Aș tinde să-i spun legendă, fiindcă golul carierei sale le-a oferit celor de la Sevilla cea mai frumoasă calificare din istoria Europa League. Probabil, dacă ar fi marcat o sută de goluri, nu ar fi reușit să egaleze reușita din meciul cu Sahtior a sezonului 2006-2007. Era minutul 94 iar speranța unei victorii murea odată cu fiecare secundă. Fanii spanioli așteptau fluierul de final, nemulțumiți de egalul (1-1) de pe finalul partidei. Cu o ultimă suflare, Dani Alves repune mingea din colțul terenului și centrează în careul adversarilor. Cinci jucători au sărit după balonul norocos, însă goalkeeper-ul spaniol a fost omul potrivit la locul potrivit și a înscris dramatic pentru victoria lui Los Nervionenses. Fanii, jucătorii și staff-ul echipei erau în delir, tocmai asistaseră la una dintre cele mai frumoase victorii din istoria clubului. Imaginea execuției acestuia ne va rămâne veșnic întipărită în secțiunea celor mai frumoase amintiri din fotbal și, cu siguranță, va mai trece mult timp până când vom revedea o reușită de asemenea calibru.

Sinan Bolat, Luceafărul de la Liege!

Deși înălțimea n-a fost niciodată punctul lui forte, putem spune ca Sinan Bolat a fost unul dintre cei mai mari portari care au performat în fotbalul belgian. De această dată, miracolul vine de la Liege, mai concret, din sezonul 2009-2010 al Ligii Campionilor în SuperMeciul dintre Standard Liege și AZ Alkmaar. Era deja minutul 95, iar campioana danezilor zâmbea cu gândul că fluierul de final va fi suflat în avantajul lor (1-0), însă neprevăzutul a lovit ca un taur în echilibrul meciului cu un SuperGol al portarului turc. Asemănătore cu reușita lui Andres Palop, Sinan Bolat și-a luat inima în dinți și a înaintat spre careu la ultima faza a meciului. Până la urmă….ce mai era de pierdut? Putem spune că a fost cea mai bună decizie din cariera lui, fiindcă următoarele secunde urmau să fie magice pentru toți suporterii echipei. Francezul Benjamin Nicaise centrează balonul din lovitură liberă, iar portarul turc o lovește puternic cu capul direct în plasa danezilor. Ce bucurie! Standard Liege tocmai evitase una dintre cele mai grele înfrângeri din Liga Campionilor. Momentul a fost istoric, iar reușita portarului l-a trimis direct în Hall of Fame-ul clubului. 

Hans-Jorg Butt a comis-o la dublu!

O reușită poate fi o simplă întâmplare, însă două sunt deja o dovadă clară a calităților tale. Pe scurt, asta ar fi povestea lui Hans-Jorg Butt, un salvator și un marcator pentru Hamburg și Bayern Leverkusen, însă dacă ne-am rezuma doar la atât, am distruge frumoasa poveste din cariera portarului german și bucuria reușitelor acestuia. Hai să vorbim mai pe îndelete despre SuperPerformanțele acestuia din competițiile europene. În sezonul 2000-2001 al Ligii Campionilor, Hamburg se vede condusă de către Bătrâna Doamnă a Italiei în faza grupelor (3-4).  Din fericire pentru echipa germană, Juventus comite o greșeală catastrofală și faultează în careu, iar centralul meciului le acordă germanilor o lovitură de la 11m. Echipa părea nesigură în legătură cu alegerea executantului, însă portarul Hans Jorg Butt înaintează și devine alesul. A fost o SuperAlegere! Goalkeeper-ul german marchează golul egalizator și își scapă echipa de o rușinoasă înfrângere. Un sezon mai târziu, portarul schimbă tabăra cu cea a celor de la Die Werkself (Bayern Leverkusen), însă întâmplarea face ca Juventus să fie, din nou, adversara din grupe a acestuia. Revederea nu l-a înspăimântat pe tânărul portar, motiv pentru care la scorul de 2-1, Hans Jorg Butt o execută, din nou, cu un SuperPenalty și închide tabela de scor cu 3-1. A fost o noapte de vis pentru Leverkusen, însă pentru o nouă reușită trebuie, mai întâi să prindă un loc fruntaș în Bundesliga! Urmărește evoluția acesteia și poate cine știe… la anul vom avea parte de o surpriză. Descarcă aici aplicația Superbet și pariază direct de pe telefonul tău!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

https://www.gsp.ro/gsp-special/publicitate/jackpoturile-instant-614628.html

Intră acum în prima rețea de socializare a pariorilor! Fă-ți un profil pe SuperSocial!

SuperCâștigătorii și-au ridicat premiile în direct! Cu un leu pariat, Cardul Superbet i-a SuperPremiat!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
thomassystem
thomassystem  •  02 Noiembrie 2020, 20:11

Bre nea Elisei. Bați câmpii. Până și soacră-mea știe că AZ Alkmaar este echipă olandeză. Fostă campioană a Olandei la ora meciului cu Standard Liège. De unde până unde AZ Alkmaar este echipă daneză? Lasă-te de jurnalism. Apucă - te de popice. Mult succes!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează