GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Poate fi stopată supremația lui Bayern Munchen în Bundesliga?

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 14:16 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 14:16

Defensiva lui Bayern Munchen a arătat semne de slăbiciune în acest sezon din Bundesliga, iar echipele rivale speră să oprească supremația deținătoarei Champions League.

Chiar dacă impresionează prin jocul ofensiv, Bayern Munchen nu a reușit să se desprindă încă în fruntea clasamentului din Bundesliga, iar echipe precum Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen și RB Leipzig sunt aproape.

De fapt, Bayern Munchen joacă în nota caracteristică din ultimele sezoane, dar rivalele au conștientizat faptul că au nevoie de un parcurs aproape perfect, cu puțini pași greșiți, pentru a putea să pună în pericol supremația bavarezilor.

Privind cotele la pariuri, Bayern Munchen este creditată în continuare ca fiind mare favorită la câștigarea unui nou titlu. Cota este de doar 1.14, în timp ce a doua favorită este văzută Borussia Dortmund, cu o cotă de 6.50. Leipzig are cota 23.00, iar Leverkusen are cota 41.00.

Bayern Munchen este campioana ultimelor opt ediții din Bundesliga și nimeni nu a reușit să o oprească din 2013 încoace. Bavarezii nu au mai avut niciodată o serie atât de lungă de titluri consecutive în întreaga istorie.

În total, Bayern a câștigat 30 de titluri, fiind recordmenă la acest capitol în Germania. Totodată, în 2013 și 2020, Bayern a reușit să câștige tripla - Bundesliga, Cupa Germaniei și Liga Campionilor.

Argumentele lui Bayern Munchen în cursa pentru titlu

Principală favorită la câștigarea titlului, Bayern Munchen are de partea ei valoarea, omogenitatea, experiența și un antrenor care reușește să țină excelent în frâu vestiarul.

Lotul lui Bayern Munchen este cel mai valoros din Bundesliga, fiind evaluat de Transfermarkt la 895 de milioane de euro. Borussia Dortmund e departe, având jucători evaluați la 614 milioane de euro.

În plus, Robert Lewandowski arată și în acest sezon că este un marcator de clasă, având o medie de peste un gol pe meci. De asemenea, și jucătorii din spatele lui Lewandowski, Gnabry, Sane, Muller și Coman sunt capabili să producă pericol la porțile adverse în orice clipă.

De asemenea, antrenorul Hansi Flick a avut un impact extraordinar de când a preluat echipa, în noiembrie 2019. De atunci, el a disputat 51 de partide și are un procentaj de 2.75 puncte câștigate pe meci.

Borussia Dortmund mizează pe tinerețe

Borussia Dortmund a fost ultima echipă care a stopat supremația lui Bayern Munchen, prin titlurile câștigate în 2011 și 2012.

Gruparea pregătită de Lucien Favre impresionează prin forța ofensivă, iar în atac strălucește norvegianul Erling Haaland, care înscrie la foc automat de la transferul la Dortmund, înregistrat la începutul acestui an.

De asemenea, Dortmund mai are în componență și alți doi tineri de clasă, Jadon Sancho și Jude Bellingham, de la care are așteptări mari în acest sezon.

Apetitul ofensiv al echipei este astfel argumentul prin care Dortmund încearcă să o stopeze pe Bayern Munchen în cursa pentru al nouălea titlu consecutiv.

În schimb, Leipzig s-a remarcat în acest sezon ca fiind o echipă destul de pragmatică, bine organizată, care are o defensivă solidă. Leverkusen, o altă echipă cu un start bun de sezon, are o formă recentă excelentă, dar și un atac capabil să creeze pericol în orice moment.

Bayern Munchen merge ceas și în Champions League

Bayern Munchen a început în forță și actuala ediție a Champions League, având punctaj maxim după primele patru etape din faza grupelor, în urma victoriilor înregistrate în meciurile cu Atletico Madrid (4-0), Lokomotiv Moscova (2-1) și Salzburg (6-2 și 3-1).

Astfel, Bayern are 15 victorii la rând în Champions League, între care și succesul cu 1-0 din finala ediției precedente, din meciul cu PSG. În aceste condiții, Bayern este favorită să câștige și Champions League pentru al doilea an la rând.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează