INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BAYERN 0-1

VIDEO PSG - BAYERN 0-1. King Coman » Bavarezii câștigă a 6-a Ligă a Campionilor din istorie

Bayern Munchen a învins-o pe PSG, scor 1-0, în finala Ligii Campionilor. Bavarezii au obținut trofeul cu numărul 6 în cea mai galonată competiție la nivel de cluburi. +21   FOTO
Bayern Munchen a învins-o pe PSG, scor 1-0, în finala Ligii Campionilor. Bavarezii au obținut trofeul cu numărul 6 în cea mai galonată competiție la nivel de cluburi.

Articol de , - Publicat duminica, 23 august 2020 20:14 / Actualizat luni, 24 august 2020 00:03

Bayern Munchen a învins-o pe PSG, scor 1-0, în finala Ligii Campionilor. Bavarezii au obținut trofeul cu numărul 6 în cea mai galonată competiție la nivel de cluburi. 

Kingsley Coman, francezul lui Bayern, a fost pentru prima oară titularizat în Final 8 și a înscris în cel mai important moment, împotriva francezilor. Decisiv în finală. Bavaria cucerește a 6-a cupă cu urechi mari. Bayern e „regele" Europei. Cel mai puternic. Cel mai agresiv. Cel care înscrie cel mai mult. Stăpânul fotbalului total. Invincibil. Campionul campionilor!

În sfârșit se încheie acest sezon, dat peste cap total de pandemie, la trei luni de la data la care era programat inițial, 30 mai. Cu o finală de Champions League mutată dintr-un capăt în celălalt al continentului, pe traseul Istanbul - Lisabona, și transformată într-un Final 8 cu meciuri unice. Fără spectatori, cu aplauze, încurajări înregistrate. Zgomot de fond regizat.

+17 FOTO

PSG vs Bayern sau 601 vs 115 milioane!

E straniu să asculți imnul Champions League și să nu simți freamătul tribunelor pline. Oriunde privești, scaune goale. Colorate frumos pe „Da Luz", în roșul Benficăi, dar tot goale sunt. Acesta este fotbalul în vremuri de coronavirus.

Într-o zi de 23 august, în 1970, PSG juca primul său meci oficial, un 1-1 cu Poitiers, în Division 2. După fix 50 de ani, e în fața celui mai important meci al clubului roș-albastru. Încercând să cucerească primul său trofeu cu urechi mari. Cu un antrenor german, Thomas Tuchel, a trecut de Dortmund și Leipzig. Acum înfruntă colosul Bayern, 120 de ani de istorie și cinci Cupe sau Ligi ale Campionilor câștigate.

Bavarezii au cel mai bun atac, cu 42 de reușite. Parizienii, cea mai rezistentă apărare, numai cinci goluri primite, dar și un trident ofensiv de temut, Di María - Neymar - Mbappé, cumpărat cu 430 de milioane de euro. "11"-le de start a costat 601 milioane. Al rivalilor, doar 115 milioane!

Repriza ocaziilor ratate

Și finala începe, urmărită de pe margine de Ovidiu Hațegan, arbitru de rezervă. Bayern e în presing, de la primul fluier al lui Daniele Orsato. Dar presiunea nu mai e atât de mare, de intensă, nu-și mai sufocă adversarii, și PSG scapă de liniile roșii. Când accelerează, campionii Franței sunt mai periculoși, mai spectaculoși în combinații, contrele lor taie totul în cale. Și ce ocazie, Neymar, prima șansă de gol! Deschis de Mbappé, brazilianul e singur cu Neuer, care salvează norocos, cu piciorul.

Nemții reacționează, deși Gnabry pare prea izolat acolo, pe dreapta, și nici Coman, înlocuitorul lui Perišici, nu poate sprinta în aglomerația provocată de apărarea lui PSG. Și totuși, Lewandowski își face loc, se înșurubează și trage din întoarcere. Bară! Navas era depășit. Pe margine, Hansi Flick se mișcă întruna, agitat.

Ritmul jocului crește, Di María șutează peste din poziție bună și Tuchel își acoperă fața cu mâinile. Stă pe o cutie frigorifică. Are piciorul în ghips după entorsa suferită la glezna stângă și fractura de metatarsian. Cârjele sunt alături.

Münchenezii revin în careu, Lewa deviază dintr-o poziție incomodă. Navas e acolo. La fel cum Neuer prinde mingea lui Mbappé, incredibil de liber în centrul careului după mai multe pase rapide ale roș-albaștrilor. Ce slab a șutat Kylian! Pauză, chiar după ce Coman a cerut penalty. Nu a fost.

Inspirația lui Flick

Pentru prima oară de când s-a dat restart după pandemie, Bayern nu a înscris în prima repriză. Totuși, roș-albii nu punctaseră în ultimele cinci finale ale Ligii. Și ei deschid scorul, profitând de eroarea defensivei pariziene. Centrează Kimmich, Kehrer e prins între Lewa și Coman, nu știe pe cine să marcheze, e depășit, iar Coman, cel atât de inspirat titularizat în ultimul act, trimite cu capul pe lângă Navas la colțul lung. 0-1 (59). Un francez, gol împotriva francezilor. Și tot Coman mai are o ocazie, aproape identică. Se respinge de pe linie! Coman e irezistibil, însă Flick îl schimbă. Fusese jocul său.

Penalty la Mbappé?

Ce poate face Tuchel? Intră Verratti, și PSG atacă, dar Mbappé șterge mingea și nu-l păcălește pe Neuer. Nu-i iese nimic în careu! Kylian vrea și el 11 metri și poate că are dreptate, Kimmich pare să-i ciupească ușor călcâiul. Orsato nu oprește jocul și nimeni nu-i spune nimic în cască.

Și se termină, pentru că Bayern are puterea de a ține jocul departe de poarta lui Neuer când e cel mai important, la sfârșit. 1-0, scor final. După 7 ani, campioana Germaniei e și campioana Europei. 

Finalale de Champions League câștigate de Bayern Munchen:

  • 1973/1974: Bayern - Atletico Madrid 4-0 
  • 1974/1975: Bayern - Leeds 2-0 
  • 1975/1976: Bayern - Saint-Etienne 1-0 
  • 2000/2001: Bayern - Valencia 1-1 (5-4 după penalty-uri) 
  • 2012/2013: Bayern - Dortmund 2-1

PSG - BAYERN 0-1

+17 FOTO

PSG - Bayern, echipe de start: 

PSG: Navas - Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat - Herrera, Marquinhos, Paredes - Mbappé, Di Maria, Neymar 
Antrenor: Thomas Tuchel

Bayern: Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Thiago - Coman, Muller, Gnabry -Lewandowski
 Antrenor: Hansi Flick 

  • Keylor Navas, portarul lui PSG, era incert înaintea partidei. Kingsley Coman nu a fost titular în duelurile cu Barcelona și Lyon

Stadion: Da Luz (Lisabona)
Arbitru: Daniele Orsato / Asistenți: Lorenzo Manganelli și Alessandro Giallatini (toți din Italia)

Vezi AICI parcursul din Liga Campionilor 2019-2020!

5.000 de fani, pe stadion

Oficialii clubului francez au pregătit două ecrane uriașe pentru propriii suporteri, care nu avut voie să fie alături de favoriți la Lisabona. Detalii AICI!

VIDEO&FOTO HOT Farsă inedită! Războiul Bayern - PSG s-a mutat „în pat”: cum l-a atacat Jordyn Huitema, jucătoare la PSG, pe Alphonso Davies, fotbalistul lui Bayern

Bayern Munchen, avertizată înainte de finala Ligii Campionilor: „PSG este un alt calibru!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (156)
robby73
robby73  •  24 August 2020, 13:15
Postat de bazinga pe 24 August 2020, 12:54

Ma intreb la ce meci te-ai uitat matale, deoarece afirmi ca Bayern a dominat meciul 90 de minute ? Echipa de mercenari PSG ? De acord, dar si la Bayern sunt doar nemti autentici care joaca DOAR pentru gloria sportiva a sportului german-INAINTE !Sau FORWARTS...sau cum dracu se zice inainte in limba lui Hitler...FORWARD e pe engleza! La Bayern sunt numai germani pur sange ,care joaca pe seminte germane si nu pentru bani grei !NU vezi ca esti penibil ?Inteleg si respect faptul ca esti fan BAYERN...ok, dar nu fi absurd si irational!Ca e fraierul ala qatarez care spala bani cu nemiluita la PSG, asta e, e o magarie tolerata de statul francez la cele mai inalte niveluri !Aminteste-ti ca preluarea PSG s-a facut cu acordul si in prezenae lui Sarkozy,presedintele Frantei la aceea vreme,care impreuna cu mafiotul arab au pus bazele canalului TV BEIN , ca parte din concernul TF1, deci implicatiile sunt uriase !DA,PSG eun club mafiot, ca peste tot unde sunt bagati arabii,dar aceasta este lumea murdara si mizera in care traim, asta e!Hai, te pup pe portofel !GLORIE BAYERN-RESPECT PSG!

1. Nu sunt fan Bayern! Chiar dimpotrivă! Încerc totuși să rămân obiectiv și să fiu realist. La Bayern e totuși un sistem bine gândit, o echipă care joacă cu suflet (fie ca sunt nemți sau străini). Jucătorii au preluat o anumita mentalitate și asta se reflectează pe teren. În schimb la PSG zero mentalitate, fără sistem și speranța că cu bani se rezolvă totul. Rezultatul l-am văzut ieri seara. Bayern joaca fotbal și domină meciul (63%posesie) și băieții scumpi stau la pândă să prindă și ei poate un contraatac. Slăbuț, foarte slăbuț.

robby73
robby73  •  24 August 2020, 13:00
Postat de bazinga pe 24 August 2020, 12:46

ALO, ALO, ALO ? SA MA SCUZI ,INALTIMEA VOASTRA , CA-MI MAI FUGE DEGETELUL PE TASTATURA SI NU BAT CU ACURATETEA CHIRURGICALA CU CARE OPEREZI TU, MICUTUL LU' TATICU. CE SA-I FACI ?Cand nu avem ce obiecta,la concret, cu argumente, ne legam de detalii, nu-i asa?Lasa chestia cu analfabetismul si cu nick-ul, ca esti deplasat in timp si spatiu !Rau de tot, crede-ma!

Băi prostovane, tu ești ăla care nu a mai avut argumente și sa legat de amănunte. Eu am răspuns doar cu armele tale de copil sărac. Ești vai de capul tău. Un amărât. Gura mare și argumente zero. Te cunoaște deja toată lumea. Nici nu știu de ce îmi prind mintea cu un lucru slab ca tine. Dacă vrei să corectezi oamenii la gramatică, intra și tu pe un site de literatură sau ceva asemănător. Dacă vrei să îți dai cu părerea despre sport, atunci hai cu argumente băi copile. Îți dau un sfat.... caută un site de literatura, că la sport ești varză.

bazinga
bazinga  •  24 August 2020, 12:54

Ma intreb la ce meci te-ai uitat matale, deoarece afirmi ca Bayern a dominat meciul 90 de minute ? Echipa de mercenari PSG ? De acord, dar si la Bayern sunt doar nemti autentici care joaca DOAR pentru gloria sportiva a sportului german-INAINTE !Sau FORWARTS...sau cum dracu se zice inainte in limba lui Hitler...FORWARD e pe engleza! La Bayern sunt numai germani pur sange ,care joaca pe seminte germane si nu pentru bani grei !NU vezi ca esti penibil ?Inteleg si respect faptul ca esti fan BAYERN...ok, dar nu fi absurd si irational!Ca e fraierul ala qatarez care spala bani cu nemiluita la PSG, asta e, e o magarie tolerata de statul francez la cele mai inalte niveluri !Aminteste-ti ca preluarea PSG s-a facut cu acordul si in prezenae lui Sarkozy,presedintele Frantei la aceea vreme,care impreuna cu mafiotul arab au pus bazele canalului TV BEIN , ca parte din concernul TF1, deci implicatiile sunt uriase !DA,PSG eun club mafiot, ca peste tot unde sunt bagati arabii,dar aceasta este lumea murdara si mizera in care traim, asta e!Hai, te pup pe portofel !GLORIE BAYERN-RESPECT PSG!

Vezi toate comentariile (156)
Comentează