GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Problemele menstruale își pot găsi tratamentul și prin acupunctură

Articol de GSP - Publicat marti, 25 octombrie 2022 15:25 / Actualizat marti, 25 octombrie 2022 15:25

Femeile aflate la vârsta fertilă suferă o serie de modificări în corpul lor din cauza modificărilor hormonale care apar în această perioada. Unele dintre aceste schimbări pe care le suferă femeile pot afecta ritmul sau performanța rutinelor zilnice cu care sunt obișnuite. Una dintre aceste schimbări este extrem de neplăcută. Este vorba despre durerea menstruală. Există puține remedii în ceea ce privește această durere. Din fericire, situația se poate ameliora prin diverse metode, inclusiv prin acupunctură.

Dar, mai întâi, să vedem ce este durerea menstruală?

Menstruația este un proces natural care se dezvoltă la femei și are loc lunar. Menstruația este sângerarea naturală a femeilor, care are loc în fiecare lună. Acest proces natural se datorează faptului că în fiecare lună corpul femeii se pregătește pentru o eventuală sarcină.

În cazul în care această sarcină nu are loc, atunci apare sângerarea și, prin urmare, menstruația. În această pregătire a organismului se produc sau se declanșează o serie de simptome. Această perioadă anterioară menstruației și simptomele de care suferă femeile este cunoscută sub numele de Sindrom Premenstrual. Sindromul premenstrual sunt toate acele modificări pe care organismul le suferă înainte de sângerare vaginală. Aceste modificări pe care le suferă corpul unei femei declanșează o serie de simptome care nu numai că se manifestă la nivelul organismului, ci vor afecta și nivelurile psihologice și emoționale.

În continuare, vom specifică mai precis care sunt aceste simptome fizice și emoționale ale sindromului premenstrual:

-Umflare sau inflamație abdominală;

-Umflarea sânilor;

-Anxietate;

-Iritabilitate;

-Insomnie;

-Schimbări emoționale bruște și necontrolate.

Odată ce apare sângerarea vaginală sau menstruația, toate aceste simptome pe care tocmai le-am descris tind să dispară sau să scadă în intensitate. Dar mai târziu, la femei poate apărea o altă serie de simptome care sunt tipice acestui proces de sângerare vaginală. Unul dintre aceste simptome la care ne referim este durerea menstruală. Această durere menstruală este cunoscută și sub numele de dismenoree. Această poate deveni foarte neplăcută din cauza disconfortului pe care îl provoacă, paralizând pur și simplu viața de zi cu zi a unei femei.

Putem spune că durerea menstruală este una dintre cele mai frecvente simptome care declanșează sângerarea vaginală sau menstruația. Deși evident că nu este singură.

Clasificarea durerilor menstruale sau a disminoreei

Durerea menstruală sau dismenoreea este un simptom care poate varia de la o femeie la alta, deoarece fiecare persoană poate suferi disconfort de intensitate diferită. Dar, în prezent, durerile menstruale sau dismenoreea pot fi clasificate după cum urmează:

Durere primară - Se spune că durerea menstruală este primară atunci când această durere sau disconfort nu este asociată cu nicio patologie sau boală a sistemului reproducător feminin.

Această durere menstruală primară este foarte frecvent și apare la adolescente, și mai ales în primele sângerări până la regularizarea ciclurilor menstruale. În multe cazuri, această durere menstruală rămâne de obicei pe viață și este adesea însoțită de mici crampe.

Durere secundară - Se spune că durerile menstruale sunt secundare, atunci când aceste disconforturi sunt cauzate sau provocate de o anumită patologie sau boală ginecologică la femei. Unele dintre cele mai frecvente patologii ale sistemului reproducător feminin care pot declanșa dureri menstruale secundare pot fi, de exemplu: polipi, endometrioză sau boală inflamatorie pelvina.

Acest tip de dismenoree sau durere menstruală este de obicei mult mai dureroasă și enervantă decât dismenoreea primară. În general, această durere menstruală secundară tinde să dispară atunci când boală pe care o are femeia este vindecată sau tratată.

Care sunt simptomele dismenoreei?

Dismenoreea sau durerile menstruale nu se asociază doar cu anumite disconforturi, ci implică și o altă serie de simptome sau consecințe, cum ar fi durere în abdomen sau intestin sau disconfort la nivelul șoldurilor. Și în plus, durerea poate apărea și pe fața interioară sau pe partea interioară a coapselor.

În unele cazuri mai severe, simptomele pot fi: dureri de cap, oboseală, greaţă și vărsături.

Aceste dureri sau disconfort, după cum am menționat deja, pot varia de la o femeie la alta, deoarece intensitatea poate fi diferită. Există cazuri în care durerea menstruală este atât de intensă și puternică încât poate paraliza femeia în îndeplinirea activităților zilnice.

Ce tratament trebuie urmat pentru durerile menstruale?

În prezent, majoritatea femeilor care suferă de dureri menstruale intense urmează de obicei un tratament farmacologic pentru ameliorarea simptomelor. Însă acest tip de tratament este eficient doar în perioada cea mai acută de durere menstruală. Dar nu este durabil în timp.

De aceea există în prezent terapii alternative precum acupunctura care garantează că durerile menstruale vor fi minimizate în timp și al căror efect poate fi și de lungă durată. Dacă dorești să-ți ameliorezi simptomele din perioada menstruației intră pe site-ul https://www.acupuncturabucuresti.ro/

Tratamentul durerilor menstruale cu acupunctură

Acupunctură este o terapie alternativă străveche care este foarte eficientă în tratarea durerilor menstruale de care suferă unele femei din cauza ciclului menstrual. Medicină Tradițională Chineză consideră că durerile menstruale de care suferă o femeie se pot datora unui sindrom de insuficientă. Asta înseamnă că atunci când apare o durere menstruală, există și o stagnare a energiei (Qi), o stagnare a sângelui sau o acumulare de frig-căldură-umiditate în uter. Din acest motiv, simptomele care apar la femeile care suferă de dureri menstruale sunt următoarele: prezența cheagurilor, tristeţe și anxietate. Efectuarea unui tratament bun pentru a minimiza durerile menstruale necesită efectuarea unui istoric clinic bun al pacientului. Pentru a face acest lucru, ți se vor pune o serie de întrebări.

Cu datele culese în anamneză și analizele medicale pe care pacientul le poate oferi se va realiza și proiecta un tratament individualizat. Este important de menționat că toate tratamentele trebuie personalizate, întrucât fiecare caz, deși poate părea similar, poate diferi de altul în mici detalii sau date.

Citește și:

Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
Superliga
Tavi Popescu, apariție inedită în vacanță » Și-a acoperit corpul de tatuaje + Are un nou look
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Liga 2
UEFA a dat verdictul » Ce se întâmplă cu licența europeană a Corvinului
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”
Superliga
Rotaru a anunțat prima mutare la Craiova: „A semnat pe 3 ani. Mai avea două oferte din România”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează