GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

PSG - Juventus: revedere după 25 de ani într-un meci oficial. Tripleta "de aur" a Parisului vs. Di Maria și Vlahovic

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2022 16:40 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 16:40

PSG - Juventus, primul mare derby al sezonului 2022/2023, se joacă pe Superbet de la ora 22:00 și are mai multe puncte centrale: revederea celor doi adversari într-un meci oficial după 25 de ani de pauză, întoarcerea lui Angel di Maria pe "Parc des Princes" și startul tripletei Messi-Neymar-Mbappe într-un nou sezon european în care-și propun să ridice deasupra capului Cupa cu Urechi. PSG - Juventus e capul de afiș al serii în Liga Campionilor și va fi arbitrat de britanicul Anthony Taylor.

Toți ochii pe prima SuperSeară de Ligă! Vezi Oferta Superbet pentru cele opt meciuri!

Nu s-au mai văzut de pe vremea lui Rai, Zidane și Del Piero

Chiar dacă microbiștii mai tineri au crescut într-o perioadă în care Paris Saint-Germain și Juventus Torino au dominat copios competițiile interne, soarta a făcut ca cei doi granzi ai Europei să nu se vadă într-un meci oficial de mai bine de 25 de ani. O făceau ultima dată în Supercupa Europei, în care Juventus intra din postura de deținătoare a Ligii Campionilor, iar PSG de triumfătoare în Cupa Cupelor. Atunci, generația de excepție a lui Marcelo Lippi, cu Peruzzi în poartă, Zidane și Deschamps la mijlocul terenului și Del Piero în atac nu a stat deloc la discuții cu parizienii conduși de talentatul Rai: 6-1 în capitala Franței, 3-1 la Torino și un impresionant 9-2 la general. 

De atunci, "Bătrâna Doamnă" a rămas una dintre forțele dominante în Serie A și Europa, în timp ce PSG, pe parcurs, a avut nevoie de o infuzie fabuloasă de capital pentru a face pasul spre același statut. În ultimii 25 de ani, la Paris au ajuns nu mai puțin de 36 de trofee (opt titluri în Ligue 1, zece Cupe ale Franței, opt Cupe ale Ligii Franței și zece Supercupe ale Franței), în timp ce Juventus a adunat "doar" 25 de distincții (12 Scudetto, cinci Cupe ale Italiei, opt Supercupe ale Italiei).

PSG - Juventus: revedere după 25 de ani într-un meci oficial. Tripleta

Di Maria se întoarce în "casa" ultimilor ani

PSG - Juventus va fi un meci cu totul și cu totul special și pentru Angel di Maria. Unul dintre cei mai talentați jucători ai generației sale, argentinianul a petrecut nu mai puțin de șapte ani pe "Parc des Princes" și a câștigat tot ce se putea câștiga, mai puțin Liga Campionilor. În vară, el a pus capăt aventurii franceze și a plecat liber de contract la Juventus, fiind primit ca un adevărat star la Torino. De altfel, PSG și Juve au un trecut comun destul de interesant în ceea ce privește transferurile directe, unul care a început încă din sezonul 2011/2012, când mijlocașul central Mohamed Sissoko pleca din Piemont în capitala Franței în schimbul a opt milioane de euro.

Aceeași rută au urmat-o mult mai celebrii Dani Alves (plecat liber de contract de la Juve la PSG în stagiunea 2017/2018) și Gianluigi Buffon (venit la Paris, tot liber de contract, un an mai târziu). Drumul invers a fost ceva mai bătătorit și, înaintea lui Di Maria, a fost parcurs de Kingsley Coman, Blaise Matuidi (25 de milioane de euro plătite de Juve lui PSG în sezonul 2017/2018), Gianluigi Buffon (revenit la Torino în stagiunea 2019/2020) și Adrien Rabiot.

Vlahovic, răspunsul la MNM?

Un alt punct de interes legat de confruntarea de la Paris îl reprezintă tripleta Messi, Neymar, Mbappe și capacitatea lor de a conlucra în Liga Campionilor la fel de eficient precum în Ligue 1. Startul de sezon i-a adus PSG-ului cinci victorii și un egal în primele șase etape ale competiției interne, 24 de goluri marcate și doar patru primite, iar tripleta din atac a strălucit cu fiecare ocazie, marcând, împreună, 17 goluri. Neymar a punctat de șapte ori și a oferit șase pase decisive, Mbappe și-a trecut și el numele de șapte ori pe lista marcatorilor, iar Messi a înscris de trei ori și a oferit șase pase decisive. Cifre "monstruoase", care sperie constant adversarii din Ligue 1, dar care trebuie transpuse și pe scena europeană pentru ca PSG să aibă o șansă reală la câștigarea Ligii Campionilor.

În timp ce noul antrenor Christophe Galtier a fost lipsit de emoții în startul sezonului intern, Max Allegri a început cu două victorii și trei rezultate de egalitate în Serie A, vestea bună fiind că defensiva sa a cedat de doar două ori în cinci meciuri. Din punct de vedere ofensiv, jocul "Bătrânei Doamne" e creionat în jurul sârbului Dușan Vlahovic, SuperGolgheterul de sezonul trecut reușind să înscrie deja de patru ori în actuala stagiune. E însă Vlahovic omul care să se bată de la egal la egal cu puternica defensivă pariziană?

eAD și LPF fac echipă cu Superbet la Liga 1

SuperJackpot istoric câștigat la Superbet! A jucat la 20 Burning Hot și a câștigat 8.792.662,86 lei – „Nu credeam că se poate așa ceva, sincer.”

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează