GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Rapid aleargă după a 8-a promovare din istorie în primul eșalon. Giuleștenii reiau asaltul la Mioveni!

Articol de - Publicat luni, 06 iulie 2020 18:54 / Actualizat luni, 06 iulie 2020 22:02

Unii trebuie să transpire și să sufere mai mult decât alții pentru îndeplinirea unui vis, iar Rapid a fost rareori o privilegiată a sorții. Tot ce s-a realizat în Giulești a fost după o muncă titanică, fapt pentru care nimeni n-a contestat vreodată un trofeu al vișiniilor. Ultimul deceniu al Rapidului a fost însă printre cele mai negre din istoria clubului, dominat de incertitudini financiare și de promovări / retrogradări agonizante. Revenirea acestui club în elită poate închide cercul la finalul acestui sezon, previzibil, unul dintre cele mai grele din istoria recentă a ligii secunde.

CS Mioveni – Rapid București se joacă marți, 7 iulie, de la ora 20:00!

R vine de la Rapid, dar și de la Renaștere

Rapid a fost înființată de muncitorii simpli ai Atelierelor Grivița și munca i-a rămas din 1923 de căpătâi. Totul s-a obținut prin sudoarea frunții, dar drumul de la agonie la extaz și invers a fost parcurs de prea multe ori în Giulești. Astfel, după retrogradări catastrofale, au urmat promovări glorioase înapoi pe prima scenă: 1952, 1955, 1975, 1983, 1990 și 2016, din poziția de câștigătoare a ligii secunde, iar în 2014 de pe locul 2. Ultimii 6 ani au fost ani în care Rapid s-a uitat doar în sus, cu promovarea în gând. În 2014 a reușit-o alături de Poli Iași, cele două echipe din fotbalul românesc susținute în acest moment de Superbet. 

Superbet ți-a pregătit o serie de Pariuri Speciale pe Mioveni – Rapid, astfel încât să fructifici la maximum parcursul giuleștenilor spre prima ligă!

În 2016 și-a câștigat seria și a promovat alături de Călărași, iar apoi a venit falimentul și restartul din liga a IV-a. Au urmat două trepte urcate succesiv, în 2018 în Liga a 3-a, după lupte la baionetă cu CSA Steaua, iar în 2019 în liga secundă, după ce a trecut ușor de Afumați, Progresul Spartac și Unirea Slobozia.

Play-off-ul e șansa Giuleștiului în 2020

Pandemia a schimbat din mers formatul ligii secunde, iar Rapid a intrat de pe locul 6 în acest play-off înființat ad-hoc. Distanța până la UTA e destul de mare, dar locul 2, de pe care se promovează direct, sau locul 3, care duce la baraj, sunt la îndemâna băieților lui Dan Alexa. Rapid se deplasează în prima etapă la Mioveni, pe un teren unde a câștigat cu 5-1 în sezonul regulat. Motive serioase de speranțe pentru feroviari, care pot urca pe loc de promovare directă, dacă pun mâna pe toate cele 3 puncte. Petrolul nu joacă, deocamdată, din cauza unor cazuri de Covid în lot și e posibil să stea și etapa următoare, cea cu Rapid, dacă lucrurile nu se rezolvă între timp.

Labeau și Hilistei sunt rapidiștii cu cele mai mari șanse să marcheze la Mioveni, ambii cu cota 3,00 pe site-ul sau în agențiile Superbet!

Voicu, Labeau, Piriz, Alami, Jorza, Hilistei și Sefer sunt greii echipei

Rapid atacă primul eșalon cu echipă de primul eșalon. Valoarea lotului pe care Dan Alexa îl are la dispoziție se apropie de 5 milioane de euro, sumă comparabilă cu a unor trupe de pe prima scenă. Mixul dintre străini și români e echilibrat, atât ca prezențe în teren, cât și ca reușite. Cei mai bine cotați sunt însă primii. Uruguaianul Facundo Piriz este evaluat la peste 500.000 de euro, în timp ce Cătălin Hilistei, Antonio Sefer, Amir Jorza, Saifeddine Alami, Vali Alexandru și Brighton Leabeau valorează în jur de 300.000 de euro. Golgheterul echipei e Cătălin Hilistei, 8 goluri, iar cel mai bun servant este Antonio Sefer, 7 pase decisive oferite în acest sezon. Căpitanul echipei e Ionuț Voicu, veteranul și cel mai experimentat jucător al Rapidului.

Rapid a luat-o tare pe Mioveni în meciul tur și în minutul 8 conducea deja cu 1-0. Superbet ți-a pregătit o cotă de 8,00 pentru același rezultat și marți, adică Rapid conduce după primele 10 minute de joc!

Programul Rapidului în play-off:

Mioveni – Rapid         marți, 7 iulie, ora 20:00

Petrolul – Rapid          sâmbătă, 11 iulie, ora 20:15

Rapid – FC Argeș       sâmbătă, 18 iulie, ora 17:00

UTA – Rapid              sâmbătă, 25 iulie, ora 17:00

Rapid – Măgurele       sâmbătă, 1 august, ora 17:00

Clasamentul la zi:

Loc      Echipă            Meciuri          Puncte

1.         UTA                0                      25

2.         Măgurele         1                      21

3.         FC Argeș        1                      20

4.         Mioveni           0                      20

5.         Petrolul            0                      19

6.         Rapid               0                      19

Bonus de Bun Venit sau Pariul Șansă? Ce alegi?

Vino la Superbet și urmărește restartul Rapidului în liga secundă. Pariază pe giuleșteni în cele 5 meciuri care urmează, iar la final poți fi răsplătit! Alege online-ul, prin site sau prin aplicația de mobil, și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport în valoare de până la 500 de lei! Dacă preferi agențiile de cartier, trece-le pragul cu încredere și beneficiază din nou de Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați! 

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

de Gigi Stancu, Superbet

Heidenheim – Werder Bremen: duel de Bundesliga sau nimic

Jackpot record plătit de Superbet.ro! Vezi cât de mare e și Superjoacă să câștigi tu unul și mai mare!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Te bucuri de SuperBilete în fiecare zi? Ai de unde alege, ai ce vedea, ai ce juca! Vino și fă istorie la Superbet!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează