GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Săptămână românească în Europa: patru echipe și cinci stranieri bat la poarta gloriei!

Articol de GSP - Publicat marti, 20 iulie 2021 15:33 / Actualizat marti, 20 iulie 2021 15:33

Fotbalul românesc, prin cele patru echipe calificate în Europa și alți cinci stranieri, are o săptămână de foc, care-i poate decide destinul european în sezonul 2021/2022. Marți, miercuri și joi stăm cu ochii pe CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi, dar și pe Florin Niță, Claudiu Keșeru, Dorin Rotariu, Alexandru Băluță și Cristi Ganea în încercarea lor de a depăși obstacolele și a face pasul spre fazele următoare din Liga Campionilor și Conference League. Ne așteaptă zile cu fotbal european din plin, așa că te invităm să-ți faci cont pe Superbet, să iei bonusul de bun-venit și să trăiești alături de reprezentanții României emoțiile și adrenalina cupelor europene!

CFR, din nou mare favorită!

Calificată cu emoții în fața bosniacilor de la Borac Banja Luka, după 3-1 în tur și 1-2 în retur, CFR Cluj s-a redresat prin victoria din campionat, 3-2 pe teren propriu cu FC U Craiova 1948, iar acum pornește din nou din postura de favorită a cotelor Superbet. Campioana ultimelor patru sezoane în fotbalul românesc merge în Gibraltar (marți, ora 19:00) pentru meciul tur cu Lincoln Red Imps, o echipă considerată mai slabă decât Banja Luka și care, în mod normal, nu le va pune probleme lui Deac, Camora și colegilor lor. Excursia în Gibraltar ar trebui să funcționeze ca o încălzire (cotă 1.22 pe Superbet pentru o victorie a clujenilor conduși de Marius Șumudică) pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor, fază a competiției în care CFR a avut noroc la tragerea la sorți, a evitat câteva adversare de renume și va întâlni fie Slovan Bratislava, fie Young Boys Berna, echipa din Elveția care a pus capăt, anul trecut, parcursului excelent al ardelenilor în Europa League.

Spre grupe cu Niță, Keșeru și Rotariu!

La capitolul stranieri, marți, de la 21:30, intră în cursă și Florin Niță, cel care, alături de Slavia Praga, merge în Austria pentru manșa tur a dublei cu Rapid Viena, din turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Dacă austriecii au debutat deja în noul sezon cu o victorie la scor, 6-0 în Cupă contra modestei Wiener Viktoria, echipa din capitala Cehiei se va afla la prima partidă oficială a noii stagiuni. Un dezavantaj? Poate că da, dar fotbalul ceh a demonstrat în ultimii ani că e capabil de rezultate europene mari.

Tot în turul II preliminar, dar miercuri, de la 21:00, Ludogoreț continuă marșul spre grupele Ligii cu o deplasare contra slovenilor de la Mura, echipă care în prima rundă a impresionat prin victoria la scor, 6-0 la general, contra nord-macedonenilor de la Shkendija. Keșeru e așteptat să fie din nou titular, iar Dorin Rotariu ar putea bifa primul său meci în tricoul bulgarilor după transferul de la Astana!

Start în Conference League: FCSB, Sepsi și Craiova intră în "focuri"!

Cum nu avem reprezentante în Europa League, speranțele noastre se leagă de Conference League, competiție care, joi, le va găsi la start pe Universitatea Craiova, FCSB și Sepsi OSK, toate trei fiind cotate cu șanse mari la avansarea în turul următor. "Maratonul" românesc începe de la ora 20:00, cu Laci - Craiova și Spartak Trnava - Sepsi OSK și continuă de la 21:30, când FCSB va porni cu prima șansă (cotă 1.30 pe Superbet) contra lui Șahtior Karagandy. 

Pentru Sepsi și FCSB, tragerea la sorți de luni a fost una cu noroc. Covăsnenii ar putea da peste Sutjeska (Muntenegru) și Maccabi Tel-Aviv (Israel) în runda următoare, în timp ce echipa antrenată de Dinu Todoran va întâlni Kolos Kovalivka, reprezentanta Ucrainei. Nu același lucru se poate spune și despre Universitatea Craiova, căreia sorții i-au scos-o în cale pe Anderlecht Bruxelles! 

Ganea și Băluță, alți "conferențiari" români

Tot joi, tot în Conference League, tricolorul va fi reprezentat de Cristi Ganea și Alexandru Băluță, doi stranieri care cochetează cu echipa națională antrenată de Mirel Rădoi. Fundașul stânga va merge alături de Aris Salonic într-o deplasare grea, în Kazahstan, contra celor de la Astana, fosta formație a lui Dorin Rotariu (ora 16:00). Ceva mai târziu, de la ora 19:00, Alexandru Băluță și colegii săi de la Academia Pușkaș vor înfrunta RFS, o echipă din Letonia, ceva mai slab cotată, în fața căreia au prima șansă la calificarea în runda următoare. Noi le urăm succes și le dorim evoluții bune și parcursuri europene cât mai lungi!

Încep Jocurile! 10 vedete care au acceptat convocarea la Tokyo

4 ani, 3 divizii, un parteneriat: Rapid și Superbet, din nou împreună în prima ligă!

Oferta e de partea ta! Vezi SuperPonturile pentru prima etapă a campionatului!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează