GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Servicii funerare: cum sa alegi cele mai potrivite optiuni pentru un anumit buget?

Articol de GSP - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 00:55 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 00:55

O dată cu decesul unei persoane, apare pentru membrii familiei sale o mare îndatorire, aceea de a-i realizadefunctului înmormântarea, un proces esențial, obligatoriu și pe care, desi nimeni nu și-ar dori să o facă, trebuie, înspecial din considerente morale. Cum moartea este doar o altă etapă a vieții unei persoane, este important să dămdovadă de respect, compasiune și dedicate în acest aspect și astfel, să luăm în calcul toate lucrurile necesare pentru o înmormântare.

Desi agențiile funerare nu reprezintă un concept nou, multe persoane preferă chiar și în prezent să se ocupe personal de inmormntarea unei persoane apropiate și în schimb, să apeleze doar la anumite servicii ce sunt oferite de o astfel de agenție, precum transportul funerar și eventual, meniurile cu alimente oferite participanților, acolo unde acest serviciu poate fi oferit. 

Serviciile funerare sunt oferite de o industrie care se ocupa de organizarea și planificarea ceremoniilor funerare pentru persoanele decedate. Acestea pot include servicii precum preluarea și transportul trupului neînsuflețit, organizarea ceremoniei funerare, înhumarea sau incinerarea trupului și îngrijirea mormântului sau a columbariului.

Există diferite tipuri de servicii funerare disponibile, în funcție de cultura și credințele personale ale persoanei decedate sau ale familiei acesteia. Unele culturi au tradiții și ritualuri specifice care trebuie respectate în timpul ceremoniei funerare, cum ar fi pregătirea trupului pentru înmormântare sau organizarea unei ceremonii de priveghi.

În majoritatea tarilor, serviciile funerare sunt oferite de firme private, mai sus menționatele agenții funerare dar și de societăți de asigurări. Acestea oferă pachetelor lor funerare diferite opțiuni și servicii la anumite preturi. Acestea suntrealizate astfel încât familia defunctului să poată alege ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului diponibil.

În unele tari, exista și servicii funerare oferite de stat sau de organizații religioase, cum ar fi bisericile sau sinagogile. Acestea pot oferi servicii funerare gratuite sau la un preț redus pentru membrii comunității sau pentru persoanele care îndeplinesc anumite criterii.

În plus fata de serviciile tradiționale de organizare a ceremoniei funerare, unii furnizori oferă și servicii suplimentare precum: asistenta în obținerea certificatului de deces, asistență în completarea documentelor necesare pentru înmormântare sau incinerare, servicii de consiliere sau consiliere spirituala pentru familia îndurerată, sau chiar servicii de menținere a mormântului sau columbariului. În general, serviciile funerare au rolul de a oferi suport și confort familiei îndurerată în timpul acestei perioade dificile, prin organizarea ceremoniei funerare și prin ajutorul în rezolvarea problemelor administrative și logistice.

De la o agenție la alta, un client poate obține mai multe sau mai puține servicii funerare, în funcție de ce poate oferi acea agenție. În acest fel, vorbim atât despre servicii complete cât și parțiale. Serviciile complete fac referire la tot ceea ce este nevoie, încă de la constatarea decesului unei persoane și până la slujbele de pomenire de dupăînmormântarea acelei persoane. Se aleg astfel cele mai potrivite pachete funerare.

Ca și tipurile de agenții funerare, și pachetele funerare pot fi de mai multe tipuri iar unele sunt fixe în timp ce altelesunt personalizabile, ceea ce inseaman că anumite elemente și servicii pot fi excluse sau alternativ, adăugate. Totul rămâne așadar la preferințele celor ce aleg agenția funerară, la bugetul de care dipun și se tine totodată cont și de multe alte aspecte, precum cele anterior menționate, legate de credință, religie și nu numai. 

Indiferent de persoana decedată, de împrejurări și de perioada în care acest lucru se întâmplă, este important săapelam cât mai curând la o agenție funerară. În contact cu noi va intra consilierul funerar, cel care preia de fiecare daca apelurile clienților. Aceștia sunt de regula disponibili oricând, multe agenții având program non-stop, cel puțin înpreluarea apelurilor clienților și stabilirea detaliilor importante urmând că în cel mai scurt timp, informațiile să fie transmise mai departe.

De la un pas la altul, o data cu constatarea decesului unei persoane și finalizând cu înmormântarea acesteia, existăanumite acte ce trebuie obținute sau realizate. De astfel de aspecte se poate ocupa o agenție funerară cu experiență, după cum putem afla în detaliu și pe site-ul osiris.ro. Vorbim atât despre certificatul constatator de deces și diversele acte eliberate de spital sau morga, în funcție de locația în care o persoană și-a găsit ultimele clipe cât și de acte eliberate de biserică, primăria localității natale a persoanei decedate sau acte eliberate ulterior de agenția funerara. Și, în timp ce acestea se pot obține destul de ușor și rapid, dacă vorbim despre decesul unei persoane într-o țarăstrăină, devine ceva mai complicat.

Dacă de înmormântarea unei persoane se pot ocupa integral membrii familiei sau apropiații, în ceea ce priveștetransportul funerar, este neapărat nevoie de implicarea unei agenții care să ofere aceste servicii, care să deținăautovehicule de transport autorizate, șoferi autorizați și toate atestările necesare. 

În ziua de azi, găsim agenții funerare în multe orașe și chiar sate și comune ale tarii noastre astfel încât, nu ar maidura atât de mult să intram în legătură cu una. Cu toate acestea, pentru că ne dorim calitate, prețuri bune și tot ceea ce este mai bun pentru persoana dragă trecută în neființă, ajungem uneori să alegem o agenție din alta zona a tariichiar, mai ales că multe nu oferă serviciile doar în anumite zone limitate ci oriunde ar dori clienții să intervină. Acest lucru este cu atât mai mult valabil atunci când vorbim despre serviciile de repatriere a persoanelor decedate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează