GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Stuttgart - Hamburg: derby istoric al fotbalului german disputat în liga a doua

Articol de GSP - Publicat marti, 26 mai 2020 15:52

VfB Stuttgart (5 titluri de campioană) și Hamburg (6 titluri de campioană) sunt în luptă directă pentru promovarea în prima ligă de fotbal din Germania. Joi, 28 mai, de la ora 21:30, cele două echipe se întâlnesc pe Mercedes-Benz Arena din Stuttgart, în cadrul etapei cu numărul 28 din 2. Bundesliga. 

Deschide-ți cont la Superbet și pariază pe evenimentele preferate!

HAMBURG, MAI BUNĂ DUPĂ RELUAREA CAMPIONATULUI 

După 27 de runde, Hamburg și Stuttgart sunt pe locurile 2 și 3 în Zweite Bundesliga, cu 46, respectiv 45 de puncte acumulate. În fața lor se află doar Arminia Bielefeld, liderul diviziei, cu 53 de puncte strânse până acum. Ambele echipe au avut o perioadă extrem de slabă din punct de vedere al rezultatelor. Stuttgart are o singură victorie în ultimele cinci meciuri de campionat și în ultimele patru etape a strâns un singur punct. Hamburg, la rândul său, a câștigat doar un meci din ultimele șase, dar e neînvinsă în ultimele trei runde. 

În ultimul meci jucat, Hamburg a remizat, 0-0, cu liderul Arminia Bielefeld. În schimb, șvabii au pierdut, 2-3, pe terenul lui Holstein Kiel. Din câte se pare, însă, Hamburg a ieșit din perioada de suspendare ceva mai solidă: două remize în cele două partide disputate de la reluarea campionatului, în timp ce Stuttgart a pierdut ambele jocuri din această perioadă. 

1-1 LA ÎNTÂLNIRILE DIRECTE DIN ACEST SEZON 

Hamburg și Stuttgart luptă pentru cel de-al doilea loc care trimite direct în Bundesliga, pentru a evita locul 3, care are nevoie de un baraj pentru a accede pe prima scenă a fotbalului german. 

Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în acest sezon, în decurs de doar trei zile. Prima dată, pe 26 octombrie anul trecut, Hamburg a câștigat categoric meciul tur din campionat, 6-2, pe teren propriu, dar pe 29 șvabii aveau să-și ia revanșa în Cupă, acolo unde s-au impus cu 2-1 după prelungiri. Stuttgart nu avea să ajungă, însă prea departe, în DFB Pokal, fiind eliminată ulterior de Bayer Leverkusen în sferturile de finală ale competiției. 

Vezi oferta completă Superbet pe primele două ligi de fotbal din Germania și plasează pariurile câștigătoare!

EGALITATE PERFECTĂ ÎN ISTORIA DUELURILOR ALL-TIME 

Echilibrul dintre cele două echipe din punct de vedere istoric este perfect. Fiecare are câte 46 de victorii în fața celeilalte, iar 24 de meciuri s-au încheiat la egalitate. Duelul de joi este al 117-lea din istorie pentru cele două echipe, dar doar al doilea din liga secundă (după partida din tur). 

Singurul capitol la care una dintre echipe se distanțează de rivala sa este golaverajul all-time, acolo unde Stuttgart conduce cu 184-176. 

În ultimele patru dueluri directe de pe terenul lui VfB, gazdele s-au impus de trei ori, iar o dată s-a terminat egal: 1-1. Remiza s-a înregistrat în cel mai recent duel direct de pe Mercedes-Benz Arena. Ultima victorie a lui Hamburg la Stuttgart datează din 2013: 1-0. 

STUTTGART, CEA MAI BUNĂ DIN CAMPIONAT PE TEREN PROPRIU 

Stuttgart e neînvinsă în ultimele șapte meciuri de pe teren propriu, în care a înregistrat șase victorii și o remiză. De fapt, VfB este cea mai bună echipă din liga secundă germană dacă luăm în calcul doar meciurile de pe teren propriu. 

În schimb, Hamburg a pierdut doar trei din cele 14 etape disputate în deplasare în actualul sezon. Echipa lui Dieter Hecking a marcat în 12 din aceste 14 partide jucate „afară” în actuala ediție de campionat. E adevărat, mare parte din aceste meciuri din deplasare au fost remize. 

De fapt, în ultimele 12 jocuri de pe teren străin, Hamburg a câștigat doar o dată! Hamburg stă mai bine decât Stuttgart și la capitolul goluri marcate (50 la 44), dar și în defensivă (30 de goluri primite față de 33 ale lui VfB). La ambele capitole, însă, cele două echipe sunt depășite de liderul Arminia Bielefeld (51 de goluri înscrise și doar 25 încasate). 

CE MAI TREBUIE SĂ ȘTIM 

  • Stuttgart a marcat în repreiza a doua în fiecare din ultimele șapte meciuri jucate acasă 
  • În ultimele șase meciuri ale lui VfB s-au marcat mai multe goluri în repriza secundă decât în prima repriză 
  • Ambele echipe au marcat în ultimele șapte dueluri directe (GG)
  • Șase din ultimele șapte întâlniri directe au avut mai mult de 2,5 goluri marcate 
  • Stuttgart e echipa mai agresivă dintre cele două (66-37 la cartonașe galbene și 6-2 la cartonașe roșii)

Descarcă-ți aplicația Superbet pentru iPhone și Android și intră în acțiune de pe telefonul mobil

de Mihai Mateaș, pentru Superbet

Citește și:

Der Klassiker, derby-ul fotbalului total

Avem o super-săptămână! De la Der Klassiker până la un Clasico!

Der Klassiker plus alte 8 meciuri tari se joacă în intermediara din Bundesliga. Tu pe cine pariezi la mijloc de săptămână?

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează