GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Tot ce trebuie să știi despre etapa a 6-a din Belarus

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 18:51

Singurul campionat din Europa care nu s-a oprit din cauza pandemiei oferă în continuare super spectacol. Vysshaya Liga a ajuns la etapa a șasea, iar surprizele s-au ținut lanț până acum. Descoperă toată oferta pentru Belarus, aici.

Smolevichi – Dinamo Minsk: gazdele, fără victorie în noul sezon

Smolevichi și Dinamo Minsk se vor duela într-o partidă care deschide etapa a 6-a din Belarus, vineri, de la ora 18:00, pe stadionul Haradski. Cele două formații nu au începutul de sezon dorit.

Penultima în clasament, înainte rundei, cu doar 3 puncte obținute până acum, Smolevichi nu are nicio victorie în actualul sezon. Săptămâna trecută, cu Belshina, „lanterna roșie” a campionatului, elevii lui Brazevich au terminat 1-1, golul egalării fiind înscris în prelungirile partidei de către Barsukov.

Smolevichi, în majoritatea partidelor, adoptă un stil de joc defensiv, precaut, fără a-și asuma prea multe riscuri. Astfel, în toate jocurile echipei din noul sezon, nicio formație nu a marcat mai mult de un gol. Ce-i drept, nici ofensiva gazdelor de vineri nu dă randamentul scontat, înscriind doar 2 goluri în 5 meciuri.

După un start de sezon mult sub așteptări, cu 2 înfrângeri consecutive, Dinamo Minsk și-a redresat treptat jocul și a început să acumuleze puncte, bifând două victorii și o înfrângere în următoarele trei etape. Runda trecută, elevii lui Leonid Kuchuk s-au impus cu 2-0 în fața lui Neman Grodno și speră să continue seria pozitivă.

Totuși, deși echipa este în revenire de formă, Dinamo Minsk are patru înfrângeri consecutive în deplasare, în trei dintre aceste jocuri primind cel puțin trei goluri.

Deschide cont la Superbet și obține Bonusul de Bun Venit de până la 500 Lei!

Neman Grodno - Energetik: oaspeții au pierdut în ultimele 2 etape

Pentru a reveni pe prima poziție, cel puțin pentru moment, Energetik trebuie să o învingă pe Neman Grodno, vineri, de la ora 20:00, pe stadionul Nyoman.

Energetik începuse perfect noul sezon competițional din Belarus și era pe primul loc, fiind singura formație cu victorii pe linie în primele trei etape. Apoi, brusc, jocul solid al echipei s-a deteriorat și a venit prima înfrângere, cu Torpedo, scor 0-2. La momentul respectiv, eșecul a fost catalogat drept un simplu pas greșit, dar parcursul dezamăgitor a continuat și în partida următoare, iar Energetik a bifat încă un eșec, cu Gorodeya, 0-1. Mai mult, în aceste jocuri, elevii lui Belyavskiy nu au înscris niciun gol. Deși a pierdut două etape la rând, Energetik este la un singur punct de primul loc. Astfel, în cazul unei victorii, echipa ar redeveni lider, cel puțin până la meciurile adversarelor. Înaintea partidei de vineri, Energetik este pe poziția a cincea, cu 9 puncte acumulate în primele 5 runde.

Neman este pe locul 14, primul care asigură salvarea de la retrogradare, cu 5 puncte, și are nevoie de cel puțin un egal pentru a fi sigură că nu ajunge în zona roșie a clasamentului la finalul etapei. 

În cel mai recent meci, elevii lui Kovalevich au pierdut împotriva lui Dinamo Minsk, scor 0-2. Însă, punctul forte al echipei este jocul de acasă. Pe propriul teren, Neman nu are nicio înfrângere în ultimele 5 partide disputate. În ceea ce privește duelurile directe, cele două formații au terminat la egalitate în cel mai recent meci, scor 1-1.

 

Slavia – FC Minsk: ultimele patru dueluri directe de la Mozyr au avut mereu multe goluri

Slavia Mozyr avea o serie excelentă înaintea ultimei etape de campionat: victorii cu BATE în Vysshaya Liga și în Cupă, victorie în deplasare la campioana en-titre, Dinamo Brest, plus un egal cu Ruh Brest. Apoi, a venit înfrângerea de la Isloch, una dintre revelațiile acestei ediții de campionat din Belarus. Sâmbătă, de la ora 15:00, Slavia primește vizita celor de la FC Minsk.

Norocul Slaviei ar putea fi că adversara sa stă și mai prost: Minsk vine după trei eșecuri consecutive și rămâne cu cele șase puncte obținute în primele două etape. După cinci runde, Slavia e pe 7, cu 7 puncte, iar FC Minsk, cu șase, e pe poziția a 11-a. Nicio altă echipă din prima ligă bielorusă nu are o serie mai proastă de rezultate decât Minsk, singura cu trei eșecuri la rând.

La ultimul duel de pe terenul Slaviei, în sezonul precedent, am avut parte de un meci cu multe goluri: 4-3 pentru gazde. De altfel, de câte ori se întâlnesc cele două formații la Mozyr, pare că avem garantat spectacolul. Ultimele partide de pe terenul Slaviei s-au încheiat cu următoarele scoruri: 4-3, 2-2, 6-2, 3-2. Așadar, atât GG, cât și over 2,5 goluri, de fiecare dată. E adevărat, cea mai recentă încleștare dintre cele două formații, de la Minsk, s-a terminat cu victoria cu 1-0 a celor de la FC.

Slavia e neînvinsă acasă de cinci meciuri în campionat, în timp ce FC Minsk are o singură victorie în ultimele șase deplasări în Vysheyshaya Liga.

Minsk este echipa cu cea mai slabă apărare în actualul sezon, cu nouă goluri încasate în cinci etape. În același timp, Slavia este chiar pe poziția a doua în acest clasament, cu 7 goluri primite. La capitolul ofensivă, ambele sunt în aceeași situație: au marcat de câte șase ori.

Gorodeya - BATE: cea mai titrată echipă bielorusă speră să-și revină, după un start slab de sezon

Cea mai titrată echipă din istoria fotbalului din Belarus nu are un start de sezon foarte reușit. BATE Borisov e doar pe locul 8 după cinci etape, cu doar șapte puncte acumulate, trei mai puțin decât formațiile de pe podium. Sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 17:00, BATE merge în vizită pe terenul lui Gorodeya, una dintre surprizele acestui sezon, în etapa cu numărul 6 din Vysshaya Liga.

Gorodeya are nouă puncte, toate câștigate în ultimele trei etape disputate, în care a trecut, cu același scor, 1-0, de Belshina, Dinamo Minsk și Energetyk. BATE vine după o remiză acasă, 0-0, cu Torpedo BelAZ.

În sezonul precedent, pe terenul lui Gorodeya, roș-galbenii au învins-o cu 1-0 pe cea mai titrată echipă bielorusă. De altfel, în ultimele trei vizite la Gorodeya, BATE nu a reușit să câștige: un egal și două înfrângeri.

Totuși, în ultimele zece întâlniri directe, Gorodeya are doar cele două victorii amintite mai sus. BATE s-a impus de șase ori în acest interval, iar două partide s-au încheiat la egalitate. 

Surprinzător, Gorodeya are o singură victorie acasă în acest sezon, 1-0 cu Dinamo Minsk, aducând cele mai multe puncte din deplasare. Pe de altă parte, și BATE are tot doar o victorie în deplasare până acum, din trei partide jucate „afară”, celelalte două fiind eșecuri.

În ciuda ultimului rezultat direct, 1-0 pentru Gorodeya, în cinci din ultimele șase partide directe s-au înscris peste 2,5 goluri. Și tot în cinci din șase au marcat ambele echipe: GG.

Dacă BATE e cea mai titrată echipă din istoria ligii, cu 15 titluri, Gorodeya este, din punct de vedere istoric, o echipă modestă. Formația pregătită de Oleg Raduskho a promovat în 2015 în Vysshaya Liga, iar cea mai bună clasare a sa a fost în sezonul trecut: locul 7.

Instalează aplicația Superbet, urmărește meciurile preferate în direct și pariază oricând și de oriunde!

 

Dinamo Brest - Șahtior Soligorsk: campioana a câștigat cele două dueluri directe din acest sezon

 

Campioana Belarusului din 2019, Dinamo Brest, și câștigătoarea Cupei, Șahtior Soligorsk, sunt adversare în etapa a 6-a, sâmbătă, de la ora 19:00. 

Ambele echipe au un început de sezon slab și se află în a doua jumătate a clasamentului. Totuși, gazdele au un important avantaj moral: au câștigat cele două confruntări directe din actuala stagiune, în Supercupă și în Cupă. De fiecare dată, Dinamo s-a impus cu 2-0.

Campioana este una dintre dezamăgirile sezonului până acum. A pierdut de două ori în ultimele 3 etape, astfel că partida din acest weekend o găsește abia pe poziția a 10-a, cu 7 puncte. 

Nici forma de pe teren propriu nu este una încurajatoare pentru fanii formației din Brest. Dinamo are două două succese acasă, în precedentele 5 partide de campionat. Bilanțul este completat de o înfrângere și două egaluri. Unul dintre acestea, chiar cu Șahtior, în noiembrie anul trecut.

Oaspeții de sâmbătă sunt într-o situație și mai grea. Cu o singură victorie în primele 5 runde, „minerii” din Soligorsk sunt pe locul 13, cu 5 puncte și doar 3 goluri marcate. E adevărat, tot 3 au și primit, însă există motive serioase de preocupare în privința fazei ofensive.

Astfel, Șahtior a marcat un singur gol în ultimele 4 partide disputate în toate competițiile. Iar acela nu a folosit la nimic. În etapa trecută, formația pregătită de Yuri Vernydub a pierdut acasă cu Slutsk (1-2).

Slutsk – Belshina: liderul întâlnește „lanterna roșie”

 

Duminică, de la ora 14:00, liderul surpriză din Belarus primește vizita ultimei clasate, Belshina. 

Deși a început etapa pe primul loc, Slutsk a luat doar un punct în ultimele două partide disputate pe teren propriu. Victoria din runda inaugurală, 3-1 cu Slavia, a fost urmată de eșecul în fața campioanei Dinamo Brest (0-1) și de remiza cu Vitebsk (1-1). Așadar, niciun meci fără gol primit acasă. De altfel, defensiva reprezintă punctul slab al echipei în acest start de sezon. Nu mai puțin de 6 goluri a încasat liderul, cele mai multe din primele 4 clasate. 

În schimb, Slutsk are cel mai bun atac al campionatului, cu 9 goluri marcate. 

Belshina s-a întors în prima ligă din Belarus după 4 ani, însă impactul este unul dificil. Nou-promovata e ultima în clasament cu doar două puncte. Vestea bună este însă că ambele au fost obținute în precedentele etape, cu Neman Grodno și Smolevichy. De fiecare dată, a fost 1-1. Tot 1-1 s-a terminat și amicalul dintre Slutsk și Belshina, disputat înaintea acestui sezon, în februarie. Remiza nu este ceva neobișnuit în duelurile directe. Două din precedentele 3 confruntări desfășurate în prima ligă s-au încheiat cu 0-0.

Torpedo Zhodino – Ruh Brest: Revelația încearcă să se mențină pe podium  

 

Torpedo se numără printre echipele cu un parcurs neașteptat de bun în acest sezon. După 5 etape, echipa din Zhodino era la egalitate de puncte cu liderul Slutsk și a înregistrat o singură înfrângere până acum. În runda precedentă, echipa lui Yuri Puntus a smuls o remiză albă pe terenul celei mai titrate echipe din Belarus, BATE Borisov. Torpedo s-a dovedit redutabilă în cele două meciuri disputate acasă în acest campionat – le-a învins pe Belshina și Energetik fără să primească vreun gol. O nouă victorie ar garanta rămânerea pe podium și la finalul actualei etape.

Promovată în acest sezon și aflată la prima prezență în Vysshaya Liga, Ruh Brest este și ea una dintre surprizele plăcute ale campionatului. Ruh s-a instalat confortabil la jumătatea clasamentului, după un parcurs cu 2 victorii, 2 înfrângeri și o remiză. Echipa din Brest a strâns 4 puncte din cele 3 meciuri disputate în deplasare până acum. 

Meciurile lui Torpedo au stat sub semnul echilibrului. În nicio partida disputată în acest sezon, nu s-au înregistrat peste 2.,5 goluri. Situația este similară și la Ruh, care, după 5 etape, are un golaveraj 2-2. 

Partida de duminică, de la ora 16:00, va fi prima întâlnire directă dintre cele două echipe, Ruh fiind înființată în 2016. 

 

Isloch Minsk – Vitebsk: derby-ul rundei a șasea din Belarus 

Epilogul etapei a 6-a, programat duminică, de la ora 18:00, pune față în față două echipe care au arătat un fotbal excelent în primele 5 runde. Isloch Minsk a strâns 9 puncte și se afla pe locul 5 înaintea rundei. Echipa din capitala Belarusului a oferit meciuri pline de spectacol în ultimele 3 etape, când, de fiecare dată, s-au înscris peste 2,5 goluri. 

Vitebsk s-a alăturat și ea grupului de revelații ale campionatului. După ce a terminat sezonul trecut pe locul 13, echipa a avut o transformare surprinzătoare. Extrem de pragmatică, Vitebsk și-a trecut deja în cont 10 puncte. Etapa trecută, a reușit să profite și de forma slabă a campioanei Dinamo Brest. Trupa lui lui Sergey Yasinsky nu a lăsat nimic la voia întâmplării și a reușit cu o singură excepție să își conserve avantajul. Dovadă sunt și cele trei meciuri câștigate până acum cu același scor, 1-0.

Palmaresul direct stă sub semnul echilibrului. De 14 ori s-au întâlnit până acum cele două adversare, iar Vitebsk are un avantaj minim, 7 victorii, cu una mai mult decât Isloch. Un singur meci s-a încheiat la egalitate. Și în sezonul trecut, punctele au fost împărțite identic. Echipa din Capitală a câștigat cu 3-0 duelul de pe teren propriu, dar a pierdut cu 0-2 în returul de la Vitebsk. 

Pariază informat și responsabil la Superbet.ro, doar dacă ai peste 18 ani împliniți.

Torpedo Zhodino – Ruh Brest: Revelația încearcă să se mențină pe podium  

 

Torpedo se numără printre echipele cu un parcurs neașteptat de bun în acest sezon. După 5 etape, echipa din Zhodino era la egalitate de puncte cu liderul Slutsk și a înregistrat o singură înfrângere până acum. În runda precedentă, echipa lui Yuri Puntus a smuls o remiză albă pe terenul celei mai titrate echipe din Belarus, BATE Borisov. Torpedo s-a dovedit redutabilă în cele două meciuri disputate acasă în acest campionat – le-a învins pe Belshina și Energetik fără să primească vreun gol. O nouă victorie ar garanta rămânerea pe podium și la finalul actualei etape.

Promovată în acest sezon și aflată la prima prezență în Vysshaya Liga, Ruh Brest este și ea una dintre surprizele plăcute ale campionatului. Ruh s-a instalat confortabil la jumătatea clasamentului, după un parcurs cu 2 victorii, 2 înfrângeri și o remiză. Echipa din Brest a strâns 4 puncte din cele 3 meciuri disputate în deplasare până acum. 

Meciurile lui Torpedo au stat sub semnul echilibrului. În nicio partida disputată în acest sezon, nu s-au înregistrat peste 2.,5 goluri. Situația este similară și la Ruh, care, după 5 etape, are un golaveraj 2-2. 

Partida de duminică, de la ora 16:00, va fi prima întâlnire directă dintre cele două echipe, Ruh fiind înființată în 2016. 

Isloch Minsk – Vitebsk: derby-ul rundei a șasea din Belarus 

Epilogul etapei a 6-a, programat duminică, de la ora 18:00, pune față în față două echipe care au arătat un fotbal excelent în primele 5 runde. Isloch Minsk a strâns 9 puncte și se afla pe locul 5 înaintea rundei. Echipa din capitala Belarusului a oferit meciuri pline de spectacol în ultimele 3 etape, când, de fiecare dată, s-au înscris peste 2,5 goluri. 

Vitebsk s-a alăturat și ea grupului de revelații ale campionatului. După ce a terminat sezonul trecut pe locul 13, echipa a avut o transformare surprinzătoare. Extrem de pragmatică, Vitebsk și-a trecut deja în cont 10 puncte. Etapa trecută, a reușit să profite și de forma slabă a campioanei Dinamo Brest. Trupa lui lui Sergey Yasinsky nu a lăsat nimic la voia întâmplării și a reușit cu o singură excepție să își conserve avantajul. Dovadă sunt și cele trei meciuri câștigate până acum cu același scor, 1-0. 

Palmaresul direct stă sub semnul echilibrului. De 14 ori s-au întâlnit până acum cele două adversare, iar Vitebsk are un avantaj minim, 7 victorii, cu una mai mult decât Isloch. Un singur meci s-a încheiat la egalitate. Și în sezonul trecut, punctele au fost împărțite identic. Echipa din Capitală a câștigat cu 3-0 duelul de pe teren propriu, dar a pierdut cu 0-2 în returul de la Vitebsk. 

Pariază informat și responsabil la Superbet.ro, doar dacă ai peste 18 ani împliniți.

Autor Alex Popescu, pentru Superbet

Citește și: NOU Supermilion câștig în Liga Campionilor Jackpoturilor!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează