GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Totul despre camerele de supraveghere Smart

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 decembrie 2021 15:25 / Actualizat vineri, 17 decembrie 2021 15:26

Camerele Smart (inteligente) sunt o nouă generație de echipamente care vin sa înlocuiască clasicele sisteme de supraveghere formate din mai multe camere conectate la un DVR (echipament de înregistrare).

Camerele inteligente se pot folosi pentru locațiile unde sunt suficiente 1-3 camere și vin cu avantajul instalării ușoare. Aceste camere supraveghere wireless se conectează fără fir la routerul de Internet, neavând nevoie de cabluri. 

Pentru locațiile unde nu este instalat un router de Internet, există camere smart cu cartela GSM 4G, care se conectează la rețeaua de Internet a operatorului de telefonie mobilă, pe baza unui abonament.

Înregistrarea imaginilor se face pe un card de memorie introdus în cameră, iar imaginile live sau cele înregistrate pot fi vizualizate de pe smartphone sau computer. Camerele smart înregistrează în sistem buclă, adica cele mai vechi imagini sunt șterse atunci cand cardul se umple. Este recomandat să alegem un card de memorie cu capacitate de minimum 64 GB, pentru a ne asigura un interval de înregistrari suficient.

O caracteristică a camerelor smart este aceea că pot fi programate să înregistreze numai la detecția mișcării, aceasta economisind semnificativ spațiul pe cardul de memorie. De asemenea, camerele smart pot fi setate să trimită o notificare pe telefonul proprietarului ori de cate ori este detectată mișcare. Unele camere smart au chiar posibilitatea să emită o alarmă luminoasă/sonoră atunci când detectează mișcare, pentru a speria intrușii.

Un dezavantaj este faptul că, în cazul în care infractorii distrug sau fură camera, nu veti mai avea acces la înregistrari, acestea nefiind stocate pe un alt dispozitiv. Unele modele de camere smart rezolvă această probleăa prin posibilitatea achiziționării unui abonament Cloud, care permite încărcarea automată a imaginilor pe un server de Internet, unde sunt stocate în siguranță.

O rezoluție de 2MP (1080P) asigură, în general, o claritate a imaginii suficientă pentru o utilizare normală. Acolo unde se dorește vizualizarea detaliilor la distanță (peste 20M) trebuie să alegem camere cu rezoluție de 4 MP sau chiar mai mare. 

După cum observăm, camerele smart vin cu foarte multe avantaje. Totuși, pentru locații în care se doresc instalate mai mult de 3 camere, sistemele de supraveghere clasice devin mai avantajoase din multe puncte de vedere.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează