GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV Lobonț n-a uitat nici acum primul contact cu Zlatan Ibrahimovic: „Eu - fotbalist foarte bun, tu - un mare rahat!”

Bogdan Lobonț și Zlatan Ibrahimovic, în 2003 / Sursă foto: Imago Images
Bogdan Lobonț și Zlatan Ibrahimovic, în 2003 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 19:35 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 21:44

Bogdan Lobonț (45 de ani), fost portar important în istoria recentă a naționalei României, cu un CV din care nu lipsesc echipe precum Ajax Amsterdam sau AS Roma, a vorbit, la podcastul „Profu' de Sport”, despre ipostaza de a-l fi avut coechipier la „lăncieri” pe Zlatan Ibrahimovic, superstarul care încă e în activitate și în 2023. 

Lobby a relatat cum a decurs primul contact din vestiar cu dificilul Zlatan, dar și surprinderea pe care a avut-o în momentul în care șeful scouterilor lui Ajax a spus că va aduce la gruparea batavă un atacant mult mai valoros decât Marco Van Basten. Era vorba, bineînețels, despre Ibrahimovic, suedezul devenit peste ani o legendă a fotbalului mondial.

„Știți cum îi spunea Ibrahimovic lui Mitea?” » Bogdan Lobonț, dezvăluiri de senzație de la Ajax: „Dacă îți vine să crezi”
PROFU' DE SPORT
„Știți cum îi spunea Ibrahimovic lui Mitea?” » Bogdan Lobonț, dezvăluiri de senzație de la Ajax: „Dacă îți vine să crezi”

Bogdan Lobonț, amintiri de colecție cu Zlatan Ibrahimovic: „Nu știu dacă pot folosi expresia lui faimoasă”

„Nu știu dacă se poate folosi în podcast expresia lui faimoasă (râde). În prima zi, cu cine nu avea el feeling, știi cum e, primul impact, se prezenta așa: «Me, very good player, you very big shit» (Eu, fotbalist foarte bun, tu, un mare rahat) În prima zi!

Cu șase luni înainte să vină la Amsterdam, șeful scouterilor, cel care ne-a adus și pe mine, și pe Cristi la Ajax zice: «Aduc un atacant la Ajax, o să fie mult peste Van Basten!». M-am uitat la Cristi: «Ce vorbește ăsta, ma? Mai bun ca Van Basten nu există»

Zice: «Un copil, un suedez mare, înalt așa, fizicul lui Van Basten, ăsta o să fie chiar mai bun». Du-te, bă, de-aicea! Vezi de treabă! În primul sezon n-a jucat, era titular Mido, dar din al doilea nu începea echipa fără Zlatan”, a rememorat Lobonț, în podcastul „Profu' de Sport”. 

Bogdan Lobonț: „Știți cum îi spunea Ibrahimovic lui Mitea?”

Fostul goalkeeper a oferit câteva detalii spectaculoase despre modul în care Nicolae Mitea, unul dintre marile talente nevalorificate din fotbalul românesc, era perceput în vestiarul „lăncierilor”. Lobonț povestește cum Mitea intrase sub „aripa protectoare” a lui Zlatan Ibrahimovic, dar și că superstarul suedez l-a întrebat recent despre situația actuală a lui Mitea.

„Dacă îți vine să crezi, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Zlatan era Nicky Mitea. Stăteau în cameră împreună, jucau PlayStation împreună, petreceau foarte mult timp împreună. Au avut o relație extraordinară.

Am vorbit de curând cu Zlatan și dintr-o dată așa, n-avea nimic de-a face cu discuția noastră, zice: «Dar Nicky? Ce face Nicky?». El îi spunea «șatule» de la faptul că Nicky era puțin așa, mai cocoșat. Și ca să nu-i zică cocoșat, îi zicea: «Șatule, vino aici! Șatule, ce faci». Și-i zic lui Zlatan: «Șatule, nu mai știu nimic de el».”, a rememorat Lobonț, la podcastul „Profu' de Sport”.

Citește și alte știri din podcastul cu Bogdan Lobonț:

EXCLUSIV Bogdan Lobonț, incisiv la adresa trișorilor din Liga 1: „Toți se visează Guardiola, dar uită că Pep și-a luat toate licențele și a antrenat mai întâi la Barça B” + Oferta din România refuzată în 2023

EXCLUSIV // VIDEO „Știți cum îi spunea Ibrahimovic lui Mitea?” » Bogdan Lobonț, dezvăluiri de senzație de la Ajax: „Dacă îți vine să crezi”

EXCLUSIV Întâmplarea de la națională care l-a bulversat total pe Lobonț: „M-am speriat! I-am spus să aducă 10 defibrilatoare la marginea terenului”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
max9
max9  •  23 Martie 2023, 05:50

'you, ***' avea dreptate Ibra

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mattia.montini
mattia.montini  •  22 Martie 2023, 22:01

Poti discuta orice cu acesti baieti extraordinari, mai putin subiectul fotbal. Ce mai face Cocoşatu', ce a mai zis cutare, ce scouteri buni are Ajax, ce bine eram noi vazuti, bufonii vestiarelor etc. O generatie cvasiratată care devine chiar simpatica conparand-o, de exemplu, cu cea surclasata azi de Norvegia, ori cea batuta mar de Muntenegru. Si inca n-am jucat cu Andorra.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close