GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV // VIDEO Emil Grădinescu, la Profu' de Sport: „FCSB e Steaua! Mă umflă râsul când văd decizia justiției. Dar și patronul FCSB e malefic”

Emil Grădinescu alături de Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP, în cadrul podcastului Profu' de Sport
Emil Grădinescu alături de Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP, în cadrul podcastului Profu' de Sport

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2022 17:36 / Actualizat joi, 08 septembrie 2022 19:53

Invitat la Profu' de Sport, Emil Grădinescu a vorbit, printre altele, despre disputa FCSB - CSA Steaua. Unul dintre cei mai cunoscuți comentatori sportivi susține că echipa patronată de Gigi Becali este de facto continuatoarea Stelei.

De ce nu se va uita Alexandru Ioniță II la meciul West Ham - FCSB » Ce mesaj are pentru formația lui Dică
West Ham - FCSB
De ce nu se va uita Alexandru Ioniță II la meciul West Ham - FCSB » Ce mesaj are pentru formația lui Dică

VIDEO. Emil Grădinescu: „După părerea mea, FCSB este Steaua”

- În ultimii ani ai făcut ceva vizite pe la CNA, ai tot intrat în conflicte cu suporterii, mai des cu cei de la Steaua.
- De la CSA Steaua, da.

- Tu ai fost stelist în copilărie, nu?
- Da, da.

- Și cum s-a întâmplat de te-ai dezis de Steaua?
- Nu m-am dezis de Steaua. După părerea mea, Steaua e FCSB. N-am niciun dubiu. Sportiv vorbind, este o echipă care nu și-a încetat nicio secundă activitatea. O echipă care și-a schimbat, într-adevăr, societatea care o operează, o finanțează și o conduce. E ca și cum dacă Milan e condusă acum de Cardinale ar trebui să-și schimbe denumirea sau palmaresul. Exemple sunt cu duiumul fotbalul internat.

- Sunt niște decizii ale justiției care trebuie respectate. Dacă acolo s-a hotărât că...
- Da, sunt niște decizii ale justiției, Cătălin, care se referă la partea comercială. Dacă citim cu atenție decizia juridică, ideea fundamentală este că în actele comerciale este interzis FCSB-ului să folosească denumirea de Steaua. OK, e în regulă, și-așa pe marele patron nu prea îl interesa nici marca, nici palmaresul, nici rezultatele. Lui îi trebuie banii. Dar din punct de vedere sportiv, părerea mea, Steaua rămâne Steaua. Îi zicem FCSB acum că suntem obligați de CNA și nu vrem să intrăm într-un conflict. Deși sunt convins că dacă ne-ar amenda CNA și am intra la judecată în tribunal, probabil că am câștiga. Numai că televiziunile au multe pe cap, nu le trebuie procese cu CNA-ul.

- Tu ai fost reclamat de suporteri pentru că evitai să-i spui Steaua echipei din ligile inferioare? Sau pentru că-i spuneai FCSB-ului Steaua?
- Nu, Cătălin. Am evocat niște meciuri din trecut, din anii '70, și-am spus "la Steaua - Dinamo a fost rezultatul cutare" sau "cea mai gravă înfrângere a lui Dinamo în meciul cu Steaua din anul cutare". N-a fost absolut nimic rău-voitor. Respect decizia CNA, n-am nicio intenție să fac pe eroul sau pe rebelul, pur și simplu am spus Steaua unei echipe care la vremea respectivă se numea Steaua. Băieții ăștia de la Peluza Sud sunt bine organizați și cum încalcă cineva pe bec reacționează în stol, în cor. Atunci au inundat CNA-ul cu reclamații, CNA-ul m-a ascultat și pe mine, le-am spus despre ce e vorba. CNA a judecat atunci la un loc toate cele 300 de reclamații, sau câte au fost, și au spus "Dom'le, nu e cazul să luăm măsuri. Recomandăm să se folosească denumirile așa și așa".

- Care sunt denumirile recomandate de CNA?
- FCSB, CSA Steaua, CSU Craiova și FCU Craiova.

- Deci nu crezi că ești într-un conflict perpetuu cu cei de la Steaua? Pur și simplu asta a fost părerea ta, pe care o să continui să ți-o exprim în comentarii?
- Da, mie mi se pare o situație greu de acceptat. Adică, măi frate, pe ce lume trăim? (n.r. FCSB) Este o echipă care nu și-a încetat activitatea nicio secundă! CSA Steaua este o echipă care s-a înființat în 2017. Înființată, nu reînființată!

- Secția de fotbal a fost reînființată în 2017. Clubul Sportiv al Armatei există din 1947. 
- Nu, nu. Este CSA "Steaua", așa e actul juridic (n.r. din 2017). Cu toții știm de ce au făcut lucrul ăsta: ca să o deposedeze cumva pe FCSB de drepturile comerciale de care ar putea profita în caz că n-ar fi apărut această structură, CSA Steaua.

- Totuși, încă o dată: Justiția a analizat niște documente și a decis că într-adevăr, FCSB a folosit marca fără acordul Clubului Armatei Steaua. Prin urmare, nu se mai poate numi Steaua. Și, deocamdată o decizie care nu-i definitivă, nici palmaresul nu mai este al ...
- Aici mă umflă râsul. Deci între 1998 și 2002 e FC Nimeni? Doamne-ferește! Justiția ar trebui să știe că există în țările civilizate noțiunea de drept sportiv, care are alte coordonate și alte specializări decât justiția normală. Această decizie luată de justiție, că între '98 și 2002 n-a existat nimeni, te face să te prăpădești de râs.

- Dar ...
- Și încă un lucru: OK, trebuie să respectăm deciziile justiției, am înțeles. Păi, aceeași justiție a impus Ministerului Apărării Naționale să prezinte actele prin care s-a făcut trecerea de la Clubul Sportiv către Păunescu. Decizia este din aprilie anul trecut, au trecut 15 luni! Mai stăm, mai așteptăm? Ce se întâmplă, e atât de greu să găsim în fișetele alea ce acte sunt? Să vedem ce surprize ne rezevă actele alea.

- Cum crezi că se va termina toată povestea asta?
- Aș vrea să se termine odată, pentru că scindarea asta a suporterilor face rău. Au început să se urască frații între ei, colegii între ei, niște conflicte ciudate, aiurea. De vină este și patronul FCSB-ului, fără îndoială! Este un personaj malefic. Să trimiți bodyguarzii să-i bată pe rebeli în tribună, cum s-a întâmplat în jur de 2001, așa ceva... Sau să spui că nu te interesează palmaresul, că pe tine te interesează banii și să repeți asta la nesfârșit ... "Nu mă interesează performanța, eu vreau doar bani". Astea sunt lucruri de neacceptat din punctul de vedere al suporterilor. Sunt milioane de suporteri, nu poți să arunci cu noroi în ei. Plus deciziile aberante pe care le ia non-stop, transferuri făcute haotic, fără cap și așa mai departe ...

VIDEO. Emil Grădinescu, invitat la Profu' de sport (podcast integral)

Mai multe știri din podcastul GSP Profu' de Sport:

Cristian Tudor Popescu, reverență pentru „meciul-monument închinat omului”: „Una dintre cele mai mari performanțe din sportul mondial din toate timpurile!”
PROFU' DE SPORT
Cristian Tudor Popescu, reverență pentru „meciul-monument închinat omului”: „Una dintre cele mai mari performanțe din sportul mondial din toate timpurile!”
Urmează o schimbare majoră în Liga 1: „Nicăieri în Europa nu e ca în România! E imposibil să rămână așa”
PROFU' DE SPORT
Urmează o schimbare majoră în Liga 1: „Nicăieri în Europa nu e ca în România! E imposibil să rămână așa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (61)
dum.dragos
dum.dragos  •  12 Septembrie 2022, 01:21

E clar!!! Ai inteles tot!

guest10
guest10  •  11 Septembrie 2022, 14:13

Ma bucur ca ai venit tu sa ne luminezi si sa ne anunti ca ai inteles tot ce a scris Adrian, nu stiu ce ma faceam fara tine:))))))))) acum dute si plimba capre

guest10
guest10  •  11 Septembrie 2022, 14:06
Postat de adriann_ pe 09 Septembrie 2022, 12:08

HAHAHAHAHAAHAHAHAHHAAHAHAHAHAHAH Ireal cum ii chinuie bietul subinginer pe postaceii lui cu template-ul asta :)) Ma baiete, la Rapid avem trecerea activitatii de pe o societate pe alta in urma falimentului vechii societati. La fcsb avem trecere a activitatii de pe ONG-ul AFC pe firma fcsb in urma unei decizii a actionarilor de la AFC. DIFERENTA ESENTIALA e ca la Rapid se cumpara activele necorporale (marca/nume/culori/palmares) ale vechii societati la licitatie legal organizata de statul roman IN TIMP CE la fcsb nu s-au putut trece aceste active necorporale de pe AFC pe firma fcsb pentru ca erau doar imprmutate :)) Stai jos, nota 1 :))

Da da, ati cumparat voi palamresul la licitatie... :)))))))))))) hai ca esti amuzant si iar aberezi. Si cu hotararea executorie data de Tribunalul București Secția a V a Civilă, care este executorie dar care nu e bagata in seama de echipa din Liga 1 cum e? Sa nu spui ca nu a fost decizia finala si ca acum e la apel bla bla bla:)))

Vezi toate comentariile (61)
Comentează
Close