GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV / / VIDEO Emil Grădinescu, acuzat de antinaționalism: „Atunci am cam luat-o și eu pe arătură, am descoperit toate motivele pentru care ne urăște Occidentul”

Emil Grădinescu, invitat la podcastul Profu' de Sport
Emil Grădinescu, invitat la podcastul Profu' de Sport

Articol de GSP - Publicat luni, 12 septembrie 2022 11:22 / Actualizat luni, 12 septembrie 2022 15:34

Emil Grădinescu, cel mai cunoscut comentator TV de sport din România, a fost invitat la podcastul GSP „Profu' de Sport”, unde a vorbit despre momentul în care a fost acuzat de antinaționalism de către Dumitru Dragomir, șeful LPF la acea vreme, și Gino Iorgulescu, patronul celor de la FC Național atunci.

Emil Grădinescu, la Profu' de Sport: „FCSB e Steaua! Mă umflă râsul când văd decizia justiției. Dar și patronul FCSB e malefic”
PROFU' DE SPORT
Emil Grădinescu, la Profu' de Sport: „FCSB e Steaua! Mă umflă râsul când văd decizia justiției. Dar și patronul FCSB e malefic”

Se întâmpla în sezonul 2002-2003, la „dubla” dintre FC Național și Heerenveen din Cupa UEFA. După ce la București, „bancarii” s-au impus cu 3-0, la returul din Olanda bucureștenii au făcut un meci extrem de slab, pierzând cu 2-0. Emil Grădinescu a „taxat” dur atunci evoluția celor din Cotroceni. 

Emil Grădinescu: „Dragomir și Gino Iorgulescu m-au acuzat de antinaționalism”

-Ai fost acuzat de antinaționalism în trecut. La ce meci se întâmpla?
-A fost un Hereenven - FC Național, oribil. Am bătut cu 3-0 aici, iar la retur Naționalul a jucat execrabil, Doamne!, ce echipă fricoasă, dispusă să sacrifice tot. Atunci am cam luat-o și eu pe arătură, am descoperit toate motivele pentru care ne urăște Occidentul: că suntem simulanți, că nu ne place să muncim, că suntem șmecherași ...

- Și ce s-a întâmplat? 
- A doua zi, scrisoare de la Mitică Dragomir și Gino Iorgulescu. Bine, nu știu care a dictat și care a scris, a fost o coproducție. Au făcut o hârtie în care eram acuzat de antinaționalism și cereau conducerii TVR să fiu tras pe dreapta. N-au avut niciun fel de spor.

VIDEO. Emil Grădinescu, invitat la Profu' de sport (podcast integral)

Mai multe știri din podcastul GSP Profu' de Sport:

Emil Grădinescu, martor la o crimă pe stadion, la un celebru meci al României: „S-a tras cu o rachetă!”

Emil Grădinescu, la episodul #7 din podcastul „Profu' de Sport” » Despre viața de comentator, pățanii pe stadioane și controverse fără sfârșit: „Un comentator bun n-ar trebui să se teamă de tăcere. Oamenii trebuie să audă și ambianța”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
naicool
naicool  •  03 Aprilie 2023, 16:09

Aveai toate motivele sa ceri pensie de revoluționar. Sau ai deja?

stelu
stelu  •  14 Septembrie 2022, 09:13

nu era antinationalism. era pur si simplu stelism, sau fecesebism, nu stiu si dinamovism in forma agravata. era greu de inghitit pentru un stelistodinamovist faptul ca in acei ani in care echipele din romania ieseau foarte rapid din cupele europene, progresul nostru drag izbutea sa treaca, cu chiu cu vai, dar asta e, de turul 1.

mordi
mordi  •  13 Septembrie 2022, 18:42
Postat de 19sevilla86 pe 12 Septembrie 2022, 16:51

Antinational inseamna sa ai un comportamentul inadmisibil in raport cu gloria sportului militarizat stalinist, cu mandria armatei romane, cu unitatea miltara de elita UM02301, aparatoare a traditiei, a mostenirii preluate de la inaintasii sai de la parintii Stalin si Pauker. Cum este posibil sa nu iubesti incurajezi, promovezi un simbol national precum CSA=Cazarma Stalinista a Armatei, aparatoare neinfricata a avutiei nationale, a brandului adus de armata rosie in Ghencea in 1947! Cum poti sa nu admiri cele cateva sute de sustinatori fanatici ai Cazarmii Sportive Anacronice-CSA? Inacceptabil antinationalismul lui Gradinescu! Nu poti sa nu respecti, iubesti, admiri, o capodopera a marxism-leninismului precum CSA (la fel ca CS Dinamo!).

Ba, vezi ca miroase a creier incins. Stai la un loc. :)))))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează