GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV / / VIDEO Invitat la podcastul GSP, Emil Grădinescu propune o soluție radicală în Liga 1: „Poate sună brutal şi supăr multă lume”

Emil Grădinescu, invitat la podcastul Profu' de Sport
Emil Grădinescu, invitat la podcastul Profu' de Sport

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 septembrie 2022 11:37 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2022 13:01

Emil Grădinescu, cel mai cunoscut comentator TV de sport din România, a fost invitat la podcastul GSP „Profu' de Sport”, unde a vorbit despre problemele fotbalului românesc, propunând ca numărul străinilor din componența echipelor din Liga 1 să fie restricționat.

Emil Grădinescu, la Profu' de Sport: „FCSB e Steaua! Mă umflă râsul când văd decizia justiției. Dar și patronul FCSB e malefic”
PROFU' DE SPORT
Emil Grădinescu, la Profu' de Sport: „FCSB e Steaua! Mă umflă râsul când văd decizia justiției. Dar și patronul FCSB e malefic”

VIDEO Soluția radicală propusă de Emil Grădinescu: „Să limităm accesul străinilor în Liga 1!”

-Care este problema fotbalului românesc?
- Toată lumea se întreabă ce se întâmplă cu echipa națională, de ce nu mai apar jucători, de ce nu vine nimic din urmă. De ce? Pentru că nu se lucrează bine cu juniori. De ce nu se lucrează bine cu juniorii? Pentru că nu ai antrenori buni. De ce nu ai antrenori buni? Pentru că nu-i plătești. De ce nu-i plătești? 

-De ce?
-Pentru că eu, investitor care am o școală privată de fotbal, nu prea îmi permit să dau bani să-mi risc investiția cheltuind peste măsură cu antrenorul, cu terenul de joc. De ce nu-mi permit? Pentru că nu sunt sigur că juniorii mei vor fi vânduți, că vor ajunge să primească contracte de profesioniști și o să îmi scot banii. 

-Așa...
-Păi de ce nu se întâmplă asta? Pentru că, vezi FC Argeș, UTA, Botoșani etc, la noi este o invazie de jucători străini. Și-atunci tu, investitor într-o școală de fotbal, nu îți permiți riscul de a investi peste măsură, pentru că nu ai garanția că poți vinde ceea ce produci. La noi, 30-40-50% dintre jucători sunt aduși de afară. Mulți dintre ei slabi.

Emil Grădinescu: „Inițiativa cu 40% români pe teren nu o faci de azi pe mâine”

- E un cerc vicios. Dacă în Pitești, să zicem, ar fi o școală de fotbal care ar scoate în fiecare an 5 fotbaliști buni pentru prima ligă, bănuiesc că cei de la prima echipă n-ar aduce 5 străini slabi în loc să-i folosească pe cei din oraș, nu?
- Poate sună brutal și poate o să supăr multă lume, dar trebuie limitat accesul jucătorilor străini pe teren în Liga 1. Fă-le contracte, ia 100 de străini în lot, dar nu e obligatoriu ca ei să și joace. Vine la antrenament, la serviciu, îl plătești, îl bagi când ai nevoie. Dar hai să limităm numărul de străini într-o echipă! 

-Ce impact ar avea această decizie?
-Și atunci vei fi forțat să cumperi sau să aduci juniori. Și cu timpul investitorii, șefii de școli, vor constata că a crescut piața unde pot livra marfa și-atunci își vor permite să facă terenuri de calitate mai bună și să aducă niște antrenori buni la juniori, nu din ăștia aduși de pe stradă cu 2.500 de lei pe lună.

- Există inițiativa asta la nivelul Ministerului Sportului, cu acel procentaj de 40% jucători români neapărat pe teren. Dar e posibil să nu se aplice, că ajungi într-o zonă de discriminare. Nu putem fi europeni doar când ne convine nouă. 
- Nu e discriminare. Dar, din păcate, inițiativa asta cu 40% a venit nepotrivit și ministru a fost prost sfătuit. Nu știu ce consilieri are, dar nu o faci de azi pe mâine.

VIDEO. Emil Grădinescu, invitat la Profu' de sport (podcast integral)

Mai multe știri din podcastul GSP Profu' de Sport:

Emil Grădinescu, martor la o crimă pe stadion, la un celebru meci al României: „S-a tras cu o rachetă!”

Emil Grădinescu, la episodul #7 din podcastul „Profu' de Sport” » Despre viața de comentator, pățanii pe stadioane și controverse fără sfârșit: „Un comentator bun n-ar trebui să se teamă de tăcere. Oamenii trebuie să audă și ambianța”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  10 Septembrie 2022, 22:09
Postat de 19sevilla86 pe 10 Septembrie 2022, 13:56

Din păcate demersul lui Gradinescu normal pt o presa liberă intr-o țara UE, este stingher, izolat, căruia i se alătura prea putini jurnaliști adevărați! Discursul care cere o normalitate europeană și in România la 33 de ani de la revoluție este primit cu bolovani in mâini, cu înjurături, cu sudalme din partea celor care vor sa păstreze structuri și mentalități invechite, perimate, anacronice, care continua sa polueze și afecteze sportul exclusiv in România! Irosirea, risipirea de resurse imense care sub paravanu sportuluj sunt orientate către profitori merge mâna un mâna cu neglijarea sectorului juvenil, cu batjocorirea sportului pt copii și cu aducerea din exterior de sportivi eșuați reesapati, plățile pt aceștia scurtându-se in mai multe alte buzunare! Cu cluburile sportive militarizate menținute doar in România, cu echipele de primarii și consilii județene in România se risipesc anual peste 100 mil euro, in timp ce sportul romanesc se prăbușește iremediabil și sectorul juvenil nu exista, pt ca echipele sunt inundate cu noname de afara! Când cineva ca Gradinescu arată sistemul ticălos și cere schimbări evident ca e atacat de cei care au rămas blocați, ancorati in trecutul toxic! Jenant, lamentabil, hidos, dar tipic României actuale!

Halo bre... Ce vrea gradinexu e total împotriva conceptului democratic european. Ce vrea lumânarea aia topită e total aiurea. Nicăieri, în Europa nu poți îngrădi accesul la muncă al nici unui cetățean european. Punct. Restul e gargară pentru click-uri.

maradona79
maradona79  •  10 Septembrie 2022, 18:56

As propune si eu o schimbare radicala in dieta d-lui Gradinescu: 50% legume, 30% proteine, 20% grasimi sanatoase. Si zilnic 30 minute de miscare.

Cornelwilde
Cornelwilde  •  10 Septembrie 2022, 16:38

Nu faci nici o brânză în liga 1 cu alde Gigi și fiul branzarului zis mm. Liga 1 este cladita din pământ când vine o ploaie se dărâmă toată. Amatorismul este peste tot. Când un club din romanistan va arăta ca unul din vest atunci putem vorbi de fotbal.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează