GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV George Simion, atac cu talpa la adresa lui Eduard Novak: „Nu are o strategie pentru revirimentul sportului. Mai mult se ocupă de lupte fratricide!”

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2023 18:08 / Actualizat joi, 30 martie 2023 18:19

George Simion, deputat în Parlamentul României și președintele partidului AUR, îl acuză pe actualul ministru al sportului, Eduard Novak care nu face nimic pentru salvarea sportului românesc ♦ Mai mult, Simion nu e de acord nu naturalizările sportivilor, indiferent de sportul din care vin

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Domnule Simion, toată lumea spune acum că politicienii nu fac nimic! Inclusiv Țiriac spune că de ani de zile că nu se întâmplă nimic în Parlament.
- Mulțumim, dar și noi putem să atragem atenția. Am făcut un front de luptă în opoziție față de cei care ar trebui să implementeze o strategie pentru sportul românesc. Din păcate, l-am prins doar pe domnul Novak ca ministru, iar domnul Novak nu mi se pare că are o strategie pentru revirimentul sportului. Mai mult se ocupă de lupte fratricide în unele federații.

- Există foarte multe federații naționale care-l critică.
- Am fost chemat la federația de hochei, de președintele Hălăucă, o fostă glorie. Pentru că domnul Novak era partizan cu anumite cluburi de hochei din Brașov, Covasna și Harghita. Domnul Hălăucă nu a fost confirmat ca președinte deși a fost ales într-o Adunare Generală statutară și nu trebuia intervenția domnului Novak în favoarea cluburilor din Covasna și Harghita.

- Credeți că...?
- Acolo, la hochei a fost președinte Tanczos Barna, actualul ministru al mediului, și voia mutarea sediului Federației Române de Hochei pe Gheață la Miercurea Ciuc, ceea ce nu mi se pare a fi în regulă, cu toate investițiile statului maghiar în cluburile din centrul țării. Acum, revenind la întrebare, se încearcă găsirea unor soluții artificiale pe care le-aș asemăna cu dopingul! Sau cu furtul, trișarea, încălcarea regulilor normale!

George Simion: „Încercăm să trișăm și să aducem alergători din Africa”

- La ce vă referiți?
- Eu mă uit la sport, ca parte a existenței noastre. Nu cred că trebuie să ne uităm la rezultatul final, la lipsa medaliilor de la Jocurile Olimpice sau că nu ne mai calificăm la Campionatele Europene și Mondiale. Acesta este rezultatul că sportul nu se mai practică... Ministerul ăsta al Sportului a fost plimbat, dar eu l-aș duce în zona Ministerului Sănătății. Eu acolo îl văd în primul și primul rând pentru că ține de sănătatea acestei națiuni!

- Dar nu mi-ați răspuns: cum furăm?
- Noi încercăm să trișăm, să aducem alergători din Africa să concureze pentru noi, fotbaliști... Care mai e mândria noastră? Care e contribuția poporului român? Niciuna! Eu aș fi preferat să investim mult mai mult în centrele de juniori, în sportul de masă. Să gândim programe pentru susținerea sălilor de fitness, de exemplu.

- Ați fost împotriva folosirii lui Mario Camora la echipa națională?
- Evident! Nu mi se pare o performanță și nu mi se pare o echipă națională. N-am nimic împotriva naturalizării și a obținerii cetățeniei de către Camora. Dar a face import de jucători doar pentru a obține performanțe nu mi se pare soluția potrivită.

Citește și:

Eduard Novak, acuzat că și-a premiat ilegal tatăl cu 112.000 de euro » Reacția cabinetului
ACUZAȚII
Eduard Novak, acuzat că și-a premiat ilegal tatăl cu 112.000 de euro » Reacția cabinetului
„Spun ceva care doare” » George Simion: „Felul în care a fost terminat Dinamo are legătura cu mafia și interesele imobiliare”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Spun ceva care doare” » George Simion: „Felul în care a fost terminat Dinamo are legătura cu mafia și interesele imobiliare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
d.veselu
d.veselu  •  30 Martie 2023, 23:59
Postat de dresko321 pe 30 Martie 2023, 18:27

de când s-a apucat GSP de politică? dacă spun că îl promovează pe Simion o să îmi baneze mesajul zicând că sunt acuzații nefondate. avem articole laudative despre Simion zilnic. e clar,nu înseamnă nimic.

Nu cred că e asta. Eu zic că ni-l bagă zilnic pe gât tocmai ca să-l urâm (sau măcar să ne urâm de el) cum au făcut cu nea Gigi și Meme. Că să ne săturăm de moaca și de declarațiile sale... așa încât la anu' când vin alegerile să ne fie scârbă până și de gândul că am fi putut pune vreodată ștampila pe aur. Oricum, nu cred că cineva de p-aici s-ar putea lăsa influențați de promovarea ăstora, care ne-arată zilnic toate pițipoancele și toți pușcăriașii. Cine vrea să voteze cu el, votează oricum,... cine nu,... n-o să fie convins aici cu articole d-astea. Nu așa se câștigă voturi. Target-ul e altul, nu microbiștii cititori de gazete, iar ei știu asta foarte bine.

jakabmarton
jakabmarton  •  30 Martie 2023, 21:20

Nu sunt fan sau susținător al acestui personaj! Al domnului Simion! Dar mesajul dânsului este unul cat se poate de corect!!! Cel puțin în ceace privește sportul românesc!!!! Nu investițiile din altă parte trag sportul românesc în jos! Ci indiferența guvernatorilor aleși, mandatați de popor de-a conduce spre bine țara noastră!

dresko321
dresko321  •  30 Martie 2023, 18:27

de când s-a apucat GSP de politică? dacă spun că îl promovează pe Simion o să îmi baneze mesajul zicând că sunt acuzații nefondate. avem articole laudative despre Simion zilnic. e clar,nu înseamnă nimic.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează