GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV Lorena Balaci scoate la iveală realitatea brutală din fotbalul juvenil: „În 45 de ani n-am mai întâlnit așa ceva! Credeam că-l omoară în mașină”

Lorena Balaci / Sursă foto: Instagram
Lorena Balaci / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2023 19:30 / Actualizat joi, 30 martie 2023 22:25

Aflată în fruntea ACS Daco-Getica, un club de Liga 4 care se axează masiv pe creșterea de copii și juniori, Lorena Balaci aduce în discuție la podcastul „Profu' de Sport” câteva dintre lucrurile care au șocat-o în sectorul juvenil, unde activează de ani buni. 

Fiica marelui Ilie Balaci, manager-general la Daco-Getica, consideră că părinții poartă o vină semnificativă pentru dezinteresul tot mai mare al tinerilor fotbaliști și scoate la suprafață episoade extrem de grave petrecute la meciurile la care a asistat în ultimii ani. Unul dintre ele a bulversat-o complet, iar Lorena l-a relatat cu lux de amănunte în dialogul avut cu Cătălin Țepelin, redactorul-șef al Gazetei. 

„Mori, mă!” » Lorena Balaci dezvăluie episodul șocant trăit pe un stadion din România: „Îmi venea să mă duc s-o strâng de gât!”
PROFU' DE SPORT
„Mori, mă!” » Lorena Balaci dezvăluie episodul șocant trăit pe un stadion din România: „Îmi venea să mă duc s-o strâng de gât!”

Lorena Balaci și momentul care a marcat-o la un meci de juniori: „Eram sigură că se duce la arbitru. Da' de unde? El își înjura propriul copil!”

- Au fost și episoade violente între părinți, acum doi-trei ani s-au „încăierat” la stadion, a venit Poliția. Aici, în București, s-a întâmplat. 
- Oh, da! Episoadele violente între părinți, fie că vorbim de violență verbală, care este uzuală... Evident că, atunci când e escaladată violența verbală, se duce și către violență fizică. Am avut! Dar vreau să-ți spun că am avut un episod care pe mine m-a marcat, realmente!

- Ce anume? 
- M-a marcat și am crezut că văzusem cam totul pe terenul de fotbal, dar mi-am dat seama în momentul ăla că s-ar putea să nu fi văzut mai nimic. Am avut un meci la U17 și, la un moment dat, arbitru a dictat un cartonaș roșu evident, pe un fault clar de roșu, nu era nimic pe muchie de cuțit. La un moment dat, am văzut un părinte din tribună. Nu pot să-ți reproduc înjurăturile, pentru că, până la vârsta asta, nu le auzisem nici eu integral pe toate. Eu stăteam la marginea terenului, că la meciurile de juniori sunt foarte atentă. Sunt și un fel de steward, că pentru orice chestie riscăm să avem terenul suspendat și nu ne permitem lucrul acesta. Înjura într-un fel și mă gândeam: „Doamne, îl înjură pe arbitru!”. L-am văzut că a plecat din tribună. Zic: „Taci, că ăsta vine...”.

- Să sară la arbitru?! 
- Zic: „Mă, ăsta vine și sare pe arbitru”. Eram cu șeful Centrului, care a încercat să-l oprească. Eram sigură că se duce la arbitru, da' de unde? Că el își înjura propriul copil! Dar vă spun... Eu am 45 de ani, n-am mai întâlnit așa înjurături! Îți dai seama copilașul ăla, când a plecat cu el în mașină spre casă...

Lorena Balaci: „Mă gândeam că o să-l omoare în mașină”

- Dacă asta se întâmplă public, îți dai seama ce se întâmplă în intimitatea lor, în mașină, acasă?! 
- Clar! Deci eu mă gândeam, îi spuneam lu Cristi Câmpeanu (n.r. antrenorul echipei): „Băi, ăsta o să-l omoare în mașină!”. 

- Era de la voi din club? 
- Nu, nu! Că dacă era așa, a doua zi nu mai era la noi la club.

- Sau poate nici nu ajungea.
- Nu, nu ajungea. N-am avut... eu îi știu pe-ai mei, pe cei care sunt un pic mai vocali, dar nu... La meciuri și când plecăm în deplasare, eu le zic: „Vă rog frumos, n-aș vrea să ne facem de râs”. Nu, n-am avut probleme. Ultima deplasare pe care am avut-o a fost săptămâna trecută, la Ploiești, am fost acum două săptămâni la Craiova și nu, n-au fost probleme.

VIDEO Profu' de Sport, episodul #15: emisiunea integrală cu Lorena Balaci

Citește și alte știri din podcastul „Profu' de Sport”

EXCLUSIV / VIDEO Bogdan Lobonț, șocat de ce a găsit la o echipă de renume din Superligă: „«Băi, de ce faceți asta?!». Sunt convins că și azi e la fel”

EXCLUSIV Bogdan Lobonț, savuros la podcastul GSP: „A început Salah să ne explice cum e cu Islamul. Era sugativă!”

„Profu' de Sport”, în finala europeană pentru titlul de „Cel mai bun podcast”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
dacia_berlina
dacia_berlina  •  31 Martie 2023, 02:09

Acum cateva luni, erau cativa fosti sau actuali tenismeni/tenismene care povesteau din adolescenta lor si dupa aceea: injurati de parinti, batuti, cu banii luati. Se intampla si in alte sporturi, si la alte popoare.

Jeptar
Jeptar  •  30 Martie 2023, 22:39
Postat de thiamarcos pe 30 Martie 2023, 20:06

Mda, asta se intampla cand o femeie se uita la fotbal... Nu spun ca n-o fi fost adevarat ceea ce a semnalat ea, ci doar mi se pare penibil sa generalizezi la nivel de fotbal juvenil in ansamblu. Doamna a vazut pe un parinte abuziv sau nu prea bine mobilat intelectual si acum zice ca, uite!, asta e adevarata fata a junioratului. Oameni buni, cand cititi un articol, nu va lasati pacaliti de jurnalist, el, saracul, incearca sa obtina si el audienta. Asa a ajuns presa, pe vremuri jurnalistul incerca sa obtina respect pentru ceea ce face...

Stii tu mai bine decât dna Balaci? Care conduce un club de fotbal și a trăit o viață întreagă în acest fenomen? De ce, că e femeie? Intoarce-te in grota din care ai iesit, misogin ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

johny2003
johny2003  •  30 Martie 2023, 20:23

Pai no?! Cearta fara bataie e ca nunta fara lautari! La romani, ca sa fim intelesi! )))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează